Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Rotterdam
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Je beheerst de techniek van computers tot in de puntjes. En dankzij jouw kennis van wiskunde en programmeren ben je in staat om moeilijke problemen op te lossen op het snijpunt van hard- en software.

In het dagelijks leven zijn we heel erg afhankelijk geworden van ICT- systemen. Een treinkaartje kan je alleen nog in een kaartautomaat kopen, je bagage komt op Schiphol automatisch op de juiste plek, energiemeters worden 'slim' en medische ingrepen worden soms door een apparaat in plaats van een chirurg gedaan. Als technisch informaticus draag je bij aan het ontwikkelen, beveiligen en in de lucht houden van deze systemen.

 

Gedurende de studie maak je kennis met de technische aspecten van ICT. Je leert te programmeren in diverse programmeertalen, waarmee je oplossingen leert te ontwikkelen voor verschillende apparaten, robots en systemen. De opleiding biedt een stevige theoretische basis in programmeren en wiskunde, maar gaandeweg je opleiding krijgt de praktijk de overhand; in het derde jaar loop je stage en ga je in projecten aan de slag met het oplossen van concrete opdrachten uit de Rotterdamse beroepspraktijk. Je beheerst de techniek van computers tot in de puntjes. En dankzij jouw kennis van wiskunde en programmeren ben je in staat om moeilijke problemen op te lossen op het snijpunt van hard- en software.

 

In het dagelijks leven zijn we heel erg afhankelijk geworden van ICT- systemen. Een treinkaartje kan je alleen nog in een kaartautomaat kopen, je bagage komt op Schiphol automatisch op de juiste plek, energiemeters worden 'slim' en medische ingrepen worden soms door een apparaat in plaats van een chirurg gedaan. Als technisch informaticus draag je bij aan het ontwikkelen, beveiligen en in de lucht houden van deze systemen. Gedurende de studie maak je kennis met de technische aspecten van ICT. Je leert te programmeren in diverse programmeertalen, waarmee je oplossingen leert te ontwikkelen voor verschillende apparaten, robots en systemen. De opleiding biedt een stevige theoretische basis in programmeren en wiskunde, maar gaandeweg je opleiding krijgt de praktijk de overhand; in het derde jaar loop je stage en ga je in projecten aan de slag met het oplossen van concrete opdrachten uit de Rotterdamse beroepspraktijk.

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).

 

Als aanvulling op bovenstaande informatie

In mei 2018 heeft dcypher een inhoudelijke analyse uitgevoerd naar het curriculum van de opleiding Technische Informatica aan de Hogeschool Rotterdam. Het curriculum betrof toen techniek (78%), organisatie (15%) en mens & gedrag (7%). Meer details over deze analyse kunnen worden gevonden op de website van dcypher.