Zoekwoorden:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Rotterdam
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
01/09/2024
Studielast:
6720 uur
Duur:
4 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Als technisch informaticus werk je aan moderne ICT-systemen waarbij hard- en software geïntegreerd zijn. Dankzij je kennis van programmeren en hardware kun je juist op het snijpunt daarvan opereren.

 

Programmeren naar de toekomst

Met de opleiding Technische Informatica ben jij voorbereid op een beroep in de wereld van embedded systemen en software engineering. Als technisch informaticus ben je de uitvinder van moderne technische ICT-systemen. Door jouw gecombineerde kennis van soft- en hardware ben je in staat om moderne, slimme, duurzame en veilige oplossingen te maken voor de steeds complexere uitdagingen van de toekomst. Tijdens deze technische opleiding ga je alle ins-en-outs leren over computer hardware en het programmeren daarvan.

 

Wat kun je met Technische Informatica?

In het dagelijks leven zijn we steeds meer afhankelijk geworden van geautomatiseerde systemen, en dus van software engineers. Reizen in het OV kan alleen nog met de OV-chipkaart, je bagage komt op Schiphol automatisch op de juiste plek, energiemeters worden ‘slim’ en bij medische ingrepen worden al operatierobots ingezet. Allemaal voorbeelden waarbij hard- en software samenkomen in een technisch systeem.

 

Als software engineer draag je bij aan het ontwikkelen, beveiligen en in de lucht houden van deze systemen. Gedurende de studie maak je kennis met de technische aspecten van ICT-systemen en leer je slim en efficiënt programmeren in diverse programmeertalen zoals C, C++, Java en Python.

 

Van AI tot Embedded systems

Je leert oplossingen ontwikkelen voor verschillende apparaten, robots, moderne computersystemen of een Raspberry PI. Je bent een allrounder op alle disciplines, maar specialiseert je ook in een of meerdere aspecten in het werkveld. Denk daarbij aan Machine Learning, Artificial Intelligence (AI), Advanced Algorithms, Automated Systems en uiteraard de met IoT (Internet of Things) nauw verbonden Embedded Systems.

 

Nieuwsgierig geworden?

Zie jij jezelf als toekomstige software engineer? Dan is de opleiding Technische Informatica wellicht iets voor jou! Kom naar onze open dag in Rotterdam en neem een kijkje bij onze hbo-studie.