Keywords:
Security Professionals, Education Market, Security Domain
Edu type:
Formal education
Location:
Tilburg
Education:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Als aankomend medewerker/onderofficier werkt en leef je in een binnenlandse of buitenlandse militaire omgeving en voert taken uit op bijvoorbeeld kazernes, aan boord van een varende eenheid en/of in het (militaire) veld.  Je werkt met werk- en leeropdrachten in een schoolse omgeving ter voorbereiding op je loopbaan binnen defensie. Militairen worden over de gehele wereld ingezet, onder zeer uiteenlopende omstandigheden. Het uitvoeren van werkzaamheden kan plaatsvinden op land (in alle mogelijke terreinsoorten), op en vanaf zee, bij daglicht en bij duisternis, onder alle weersomstandigheden en onder primitieve omstandigheden. Een militair werkt in een internationale omgeving waar Engels de voertaal is.

 

Tijdens de opleiding Veiligheid en Vakmanschap maak je kennis met Defensie en word je getraind als militair. Gedrag staat hierbij centraal. Je leert vaardigheden die een aankomend beroepsmilitair nodig heeft. Je legt zo de basis voor het vakmanschap dat nodig is voor je uiteindelijke functie binnen de krijgsmacht.
Als je start met je opleiding, begin je meteen met je vakrichting Grondoptreden.

Loop mee met een meeloopdag! Zo zie je wat de opleiding inhoudt en kun je een goede keuze maken.

Let op: deze opleiding kent aanvullende toelatingseisen.

 

Waar kun je gaan werken?

Aan het einde van de opleiding kun je solliciteren voor een militaire functie bij Defensie. Of je stroomt door naar een niveau 3 opleiding.
 

Wat leer je?

Tijdens de opleiding krijg je verschillende vakken:

  • Militaire vakken

    Tijdens de opleiding leer je de basisvaardigheden die iedere militair moet kunnen. Je krijgt bijvoorbeeld patrouillelessen, militaire EHBO en brandbestrijding.

  • AVO-vakken

    Dit zijn algemeen vormende lessen zoals rekenen, Nederlands, Engels, Loopbaan en Burgerschap.

  • Sportvakken

    Sport is een belangrijk onderdeel van VEVA. Je gaat hardlopen, zwemmen en fitnessen, maar neemt ook regelmatig de hindernisbaan en gaat marsen met een rugzak.

  • Keuzedelen