De wereld van transport en logistiek is volop in beweging.

Vakmanschap, ondernemerschap, technologie en innovatie bepalen het tempo. Soms heeft innovatie een duwtje in de rug nodig – én een partij die dat zetje kan geven.

 

 

Tijd voor verandering

Onze sector gaat snel vooruit. Alle segmenten van de logistieke keten worden geoptimaliseerd. In deze nieuwe wereld heeft papier geen plek meer: het is niet interactief en werkt niet samen met innovatieve processen. Dat besef is er al langer. Maar veranderen gaat niet vanzelf: zelfs nieuwe supply chain oplossingen zijn nog niet in staat om de ontwikkelingen in de sector te overzien. Laat staan te managen.

 

Eén geïntegreerd platform

TransFollow werpt een blik op de toekomst, vanuit interesse in de branche. Wij zijn gedreven om de sector door deze transitie te leiden en bieden een nieuwe standaard: de digitale vrachtbrief. Hiermee maken we de hele logistieke keten inzichtelijk op één geïntegreerd platform. Creëren, uitgeven en delen van de e-CMR met alle partners in de supply chain. U bent altijd op de hoogte van de status van uw e-CMR. Wij hebben een drive om te innoveren en nemen verantwoordelijkheid voor de hele keten. We verbinden alle partijen.

 

Optimaal ‘supply network’

TransFollow biedt realtime inzicht op één centraal platform. Zodat verzenders, transporteurs en ontvangers voor en tijdens het transport de digitale vrachtbrief kunnen inzien om hun planning te optimaliseren. We spreken liever van een ‘supply network’ dan van een ‘supply chain’. Want alle partijen hebben op hetzelfde moment toegang tot dezelfde informatie.

 

Samen innoveren

Zo brengen we transport en logistiek vérder. Realiseren betrouwbare resultaten. Digitaliseren het volledige netwerk in een e-CMR-oplossing die met u samenwerkt. Het resultaat: minder administratieve handelingen, lagere faalkosten, gestroomlijnd transport en een soepele kwaliteitscontrole. Plus een nauwe samenwerking tussen verlader, vervoerder en ontvanger. Om samen de transportsector te innoveren.

 

Missie & visie

  • Onze missie: Overal en altijd papierloos transport. Voor méér voorspelbaarheid in de hele logistieke keten en lagere kosten voor alle partijen.
  • Onze visie: TransFollow is een onafhankelijk platform, waarop de logistieke keten alle relevante informatie digitaal uitwisselt. Dit draagt structureel bij aan meer voorspelbaarheid in de hele keten en aan lagere transactie- en faalkosten.

 

Dóór de markt, vóór de markt

TransFollow is ontstaan als Nederlands initiatief door Evofenedex en Transport Logistiek Nederland (TLN). Deze onafhankelijke partijen werken mee aan de implementatie van de wettelijke norm voor e-CMR’s. Ook de IRU (de wereldwijde brancheorganisatie voor wegtransport) ondersteunt TransFollow.

TransFollow werkt inmiddels sterk aan de internationale uitrol van haar unieke e-CMR oplossing. De nauwe samenwerking met IRU (International Road Transport Union) opent niet alleen deuren tot nationale verenigingen die de belangen behartigen van haar leden actief in het wegtransport, maar biedt ook het internationale kader voor standaardisering van de e-CMR. Samen met al deze onafhankelijke partijen, werkt TransFollow aan de implementatie van de wettelijke gestandaardiseerde norm voor de e-CMR.