Keywords:
Urban Security
Edu type:
Formal education
Location:
Deventer
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Iedereen wil graag op zijn eigen manier prettig leven. Nu en ook in de toekomst. En dat terwijl de samenleving volop in ontwikkeling is en belangen soms flink kunnen botsen. Als planoloog zoek je hoe we alle voorzieningen op de juiste plek in de stad krijgen. Voor iedereen. Voor nu en later.

Op onderzoek uit in het stadsLAB

De leefomgeving is van ons allemaal. Plannen maken voor een plek vraagt dus om actief onderzoek. Op locatie, in de geschiedenis en bij belanghebbenden. ROP doe je dus niet alleen op school; het stadsLAB is dé plek voor onderzoek.

 

Goede antenne ontwikkelen

De steeds slimmere wereld heeft invloed op onze leefomgeving. Hoe dragen deze technologische ontwikkelingen bij aan een leefbare samenleving? Bij de studieroute Ruimtelijke Ordening en Planologie leer je wat wel en wat niet werkt.

 

Slim samenwerken

Oplossingen voor leefbare steden maak je zelden alleen. Je werkt in het eerste jaar samen met de studieroutes Stedenbouwkundig Ontwerpen en Klimaat en Management en de opleiding Bestuurskunde / Overheidsmanagement. Je kunt dan nog switchen naar een van deze drie.

 

Tijdens je studie

Hoe kun je in een stad nog eens 80.000 woningen bouwen, terwijl deze ruimte er eigenlijk niet is? En hoe zorg je ervoor dat de binnenstad aantrekkelijk blijft, terwijl iedereen gewend is online te kopen? Bij Ruimtelijke Ordening en Planologie leer je samen met bewoners, bedrijven en gemeenten te kijken naar de beste invulling voor een plek.

 

Na je studie

Als planoloog ben je de inrichter en regisseur van de omgeving waarin we wonen, werken en recreëren. Je bent gebiedskundige in de breedste in van het woord. Je streeft ernaar een gebied mooier en prettiger te maken voor iedereen. Dat doe je natuurlijk niet alleen. Je hebt een sterke antenne voor de impact van ontwikkelingen op de leefomgeving en je weet hoe je zaken in Nederland geregeld krijgt.