Wat ga je doen?
In het Plein-Kalvermarktcomplex in hartje Den Haag zet jij je als adviseur fysieke veiligheid in voor een veilige samenleving. Dat doe je bij de directie Veiligheid van het ministerie van Defensie. Daarmee heb je een belangrijke baan, want het veiligheidsbeleid heeft voor onze krijgsmacht prioriteit. En jij zet je in voor de doorontwikkeling ervan.
Als adviseur fysieke veiligheid ben je medeverantwoordelijk voor de implementatie en ontwikkeling van het veiligheidsbeleid voor de gehele defensieorganisatie. De rode draad daarbij is fysieke veiligheid. Die verantwoordelijkheid heb je ook als het gaat om de monitoring van dat beleid. Je voert onderzoeken en programma’s uit en rapporteert daarover. Ontwikkelingen binnen het veiligheidsdomein houd je scherp in de gaten en die vertaal je naar het veiligheidsbeleid.
Bovendien speel je een actieve rol bij complexe, vaak politiek- of maatschappelijkgevoelige en veelal multidisciplinaire onderzoeken en/of programma’s. Voor de kwaliteit daarvan draag jij de verantwoordelijkheid. En gaat het om de ontwikkeling of het maken van tactische en strategische afwegingen voor het verbeteren en/of aanpassen van het veiligheidsbeleid? Dan lever je ook hieraan een bijdrage.
Ook vervul je de rol van project- of programmaleider, zowel inhoudelijk als operationeel. Je overlegt over voorbereiding, uitvoering en resultaten van (multidisciplinaire) projecten met veel verschillende overlegpartners tot het hoogste bestuurlijke niveau. Daarbij kun je denken aan vertegenwoordigers van de diverse defensieonderdelen, maar ook aan directies binnen de Bestuursstaf.
Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau schaal 11
Minimum salaris: €3.750 bruto per maand
Maximum salaris: €5.100 bruto per maand
Contractduur 2 jaar
Aantal uren per week 38
Plaats Den Haag - Plein-Kalvermarktc., Zuid-Holland
Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,33%. Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 75% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer.
De organisatie Ministerie van Defensie, Bestuursstaf
Het ministerie van Defensie bestaat uit de Bestuursstaf (het departement), de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) en de Defensie Materieel Organisatie (DMO).
Defensie vertoont overeenkomsten met een groot bedrijf. De operationele commando's (zee-, land- en luchtstrijdkrachten), de Marechaussee, het DOSCO en de DMO lijken op werkmaatschappijen. Defensie heeft ongeveer 62.000 medewerkers en is daarmee een van de grotere werkgevers van Nederland. Bij de Bestuursstaf, gevestigd aan het Plein in Den Haag, werken ongeveer 1.500 burgers en militairen.
Defensie is een operationele en uitvoerende organisatie. Hoofddoel is het gereedstellen en beschikbaar houden van operationele eenheden en de succesvolle inzet daarvan, zowel in nationaal als internationaal verband. De Bestuursstaf geeft hier namens de minister sturing aan door het formuleren van het defensiebeleid, het toewijzen van middelen aan alle defensieonderdelen, het toezicht houden op de besteding daarvan en het opstellen van kaders voor de defensiebrede bedrijfsvoering.
De afdeling Directie Veiligheid
De directie Veiligheid maakt deel uit van het directoraat-generaal Beleid. Wij zijn proceseigenaar van het domein Veiligheid binnen de defensieorganisatie. Onze taak is het voorbereiden van het beleid op het gebied van veiligheid. Dit doen we op concernniveau voor de hele defensieorganisatie.
Wij richten ons op de kwaliteit van het proces, de organisatie ervan en de procesinformatie. Daarbij hanteren we een multidisciplinaire aanpak. In grote lijnen komt dit neer op het ontwerpen en onderhouden van een veiligheidsmanagementsysteem dat toegesneden is op de defensieorganisatie. Het is gericht op fysieke veiligheid, bedrijfs- en sociale veiligheid, gezondheid en milieu en heeft als doel het duurzaam verbeteren van deze thema’s in de organisatie.