Keywords:
Cyber
Type:
Internship
Location:
Den Haag
Education:
Master (EQF 7)
Published:
02/03/2018
Status:
Open
Apply before:
31/07/2018
Hours p/wk:
40

Description:

Wat ga je doen?

Advanced Persistent Threats (APTs) zijn geavanceerde cyberaanvallen die meestal lang onopgemerkt omdat huidige detectiemethoden onvoldoende werken. In het kader van cyberspionage-aanvallen is het van groot belang malware te detecteren en te analyseren. Veel bestaande detectie focust zich op de initial intrusion, terwijl de fase daarna nog langdurig onopgemerkt kan blijven en veel schade kan ontstaan doordat gevoelige informatie of geld wordt buit gemaakt. Bij TNO werken we aan detectiemethoden en –technieken met een focus op de fase na initial intrusion, onder andere door middel van statistische anomaliedetectie van netwerkverkeergegevens. Het is essentieel voor de ontwikkeling van detectiemethodes van APTen om te weten hoe malware gebruikt wordt. Deels is deze informatie beschikbaar in open bronnen, voor het overige moet deze kennis zelf worden opgebouwd.

In dit project werk je binnen een TNO-project juist  aan het analyseren van onbekende malware aan de hand van bijv. fingerprint technieken, system call graphing, deobfuscatie. Je werkt mee aan het aan het ontwikkelen van nieuwe methoden en/of aan de verbetering van bestaande methoden.

Voor TNO is het meest ideale afstudeerproject een project dat een combinatie is van de kennis en interesse van de kandidaat met de expertise van de afstudeerbegeleider bij TNO.
 

Wat vragen wij van jou?

We zoeken een WO-masterstudent in de laatste fase van zijn studie Informatica of een ander gerelateerd veld die zou willen werken aan malware detectiemethoden. Je schrikt niet terug van assembly en C, kennis van moderne operatingsystems en hardware heb je paraat. Afhankelijk van de keuze voor het onderwerp zijn ervaring met statistische methoden of dataverwerking een pre, maar niet noodzakelijk. Het belangrijkste is je motivatie om te werken binnen dit snel veranderende werkveld.

 

Wat mag je van je werkomgeving verwachten?

Wij zoeken een afstudeerder voor de afdeling Cyber Security and Robustness. In onze afdeling werken circa veertig professionals die een achtergrond in kwantitatieve methoden en modelleren combineren met kennis van telecommunicatie, ICT en security. Hiermee zijn we in staat de kwaliteit van de ICT-dienstverlening van onze klanten vast te leggen, te voorspellen, te verbeteren en veilig te stellen. We hebben een prominente positie in de Europese onderzoekswereld, wat zich uit in actieve deelname in diverse nationale en internationale onderzoeksprogramma’s.

 

Wat kan TNO je bieden?

Jij wilt werken aan de voorloper van jouw carrière. Een stage geeft de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij wellicht jouw toekomstige werkgever. TNO gaat daarin een stap verder. Je neemt niet alleen een kijkje, jij en jouw kennis zijn essentieel voor onze innovaties. We hechten daarom veel waarde aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.
Uiteraard word je goed begeleid tijdens je stage, tegelijkertijd geven we je de ruimte om jezelf te ontplooien. Vanzelfsprekend bieden we je een passende stagevergoeding aan.

 

Heeft deze vacature iets bij je los gemaakt?

Dan zie ik je sollicitatie graag tegemoet! Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact met ons opnemen.

 

Contactpersoon: Maran Heesch, van
Telefoonnummer: maran.vanheesch@tno.nl


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.