Keywords:
Security
Type:
Internship
Location:
Amsterdam
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
02/05/2024
Status:
Open
Apply before:
30/08/2024
Hours p/wk:
24
More information

Description:

Voor het Ingenieursbureau Amsterdam zijn wij op zoek naar een stagiair die met een onderzoek de veiligheid binnen het ingenieursbureau kan verhogen. Ook is er de mogelijkheid om binnen het team mee te werken en zo samen de veiligheid te verhogen.

 

Bij het Ingenieursbureau is veiligheid een hoge prioriteit voor medewerkers. Daarnaast nemen wij onze ketenverantwoordelijkheid als opdrachtgever serieus. Pro actief zijn is erg belangrijk, daarom zijn nieuwe inzichten en/of invloeden van jonge en gemotiveerde (aankomende ) veiligheidskundige altijd welkom. Het veiligheidssysteem binnen het ingenieursbureau richt zich op personeel (ARBO domein) maar ook op de projecten die in ontwikkeling en/of uitvoering zijn (Fysiek domein). De veiligheidsladder en veiligheidscultuur zijn actuele ontwikkelingspunten. Sociale veiligheid bij projecten is ook zeker van belang.

 

Dit doe je 24-36 uur per week in de periode september 2024 tot en met februari 2025. We werken bij gemeente Amsterdam deels op kantoor en deels vanuit huis. Hoe dit voor jouw stage werkt leggen we natuurlijk aan je uit.

 

Direct aan het begin van de stage deel jij jouw ideeën en stagedoelen met stagebegeleider. Samen bespreken jullie hoe de ideeën omgezet worden in acties en hoe de doelen worden bereikt. De gehele stage is de stagebegeleider jouw vaste aanspreekpunt en goed bereikbaar. Tijdens de organisatie brede introductiedag ontmoet je andere stagiairs en krijg je inzicht in alle werkvelden van onze gemeenten.

 

Dit doe je op een gemiddelde dag

Wil jij mee helpen om de veiligheid beter borgen binnen het Ingenieursbureau reageer dan op deze vacature. Een onderwerp voor een afstudeerscriptie is in overleg vast te stellen.

 

Hier aan de slag

We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega’s zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega’s, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad. We streven daarbij naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam. Dus wie jij ook bent: bij ons ben je van harte welkom!


Het Ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam is dé partner binnen de stad op het gebied van inkoop, techniek en projectrealisatie in grond-, weg- en waterbouw. Met bijna 1000 medewerkers werken we aan de civiele constructies in Amsterdam, hebben we expertise op water en deltatechnologie, stedelijke inrichting en milieu, infrastructuur en verkeersadvies en leveren we project- en contractmanagement. We bouwen aan kennisnetwerken met onze partners, zowel binnen als buiten de organisatie.

 • Stage lopen bij het Ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam betekent:
 • Bijna letterlijk werken in de achtertuin van haar eigenzinnige bewoners;
 • Elke dag kunnen fietsen door je eigen projectgebied en het project dagelijks zien vorderen;
 • Werken bij de Champions League van de gemeentelijke Ingenieursbureaus.

De afdeling:

Het team IKAS waar de functie van Veiligheidskundige ondergebracht is, is een team ter ondersteuning van de projecten die het Ingenieursbureau onder zijn hoede heeft.

 

Dit breng je mee

Voor deze stage telt mee dat jij:

 • Een enthousiaste derde of vierdejaars Integrale Veiligheidskunde student bent.
 • Planmatig werkt, je bent analytisch en beschik je over een probleemoplossend vermogen.
 • Zelfstandig bent en toont initiatief.
 • Affiniteit hebt met de bouwsector in relatie tot veiligheid.

Dit bieden we jou

Als stagiair kom je ons 24-36 uur per week versterken en kun je rekenen op:

 • Een bruto stagevergoeding van € 210,- tot € 1.020,- per maand (o.b.v. 36 uur en afhankelijk van jouw leeftijd). Zie ook stagevergoeding’.
 • De begeleiding van jouw stagebegeleider.
 • (On)gevraagde en altijd goedbedoelde hulp van de collega’s.

Solliciteren naar deze baan

 • Reageer uiterlijk 01-06-2024 via onze website.
 • Als we een eerste match zien nodigen we je uit voor een gesprek.
 • Hebben we geen stageplek voor je, dan ontvang je een e-mail.