Justitiële ICT Organisatie
Sinds 1 januari 2022 is de Justitiële ICT Organisatie gepositioneerd als een zelfstandig agentschap binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid. Ooit begonnen als het ICT-bedrijf van Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), is de Justitiële ICT Organisatie nu de veelzijdige huisleverancier van ICT-diensten voor een groot aantal onderdelen van het ministerie.
De ketenpartners in het Justitiële domein vervullen een essentiële rol in de samenleving. Ze moeten bij de uitvoering van hun werkzaamheden optimaal ondersteund worden door moderne informatie- en communicatietechnologie die voldoet aan de eisen van de tijd. De Justitiële ICT Organisatie zorgt voor ICT-voorzieningen in het justitiële domein die op een eigentijdse manier zijn ingericht waarbij veiligheid en betrouwbaarheid voorop staan.
Bij de uitvoering van de primaire taken van de ketenpartners worden steeds hogere eisen gesteld aan de ICT-voorzieningen waarmee die processen worden ondersteund. Onze eigen mensen, met kennis en ervaring van technologie én het Justitiële domein, vormen het kapitaal dat ons als Justitiële ICT Organisatie in staat stelt de rol te vervullen van ICT-dienstverlener voor de justitiële ketens.
De recente herpositionering is gericht op het versterken van de meerwaarde van de Justitiële ICT Organisatie voor een groeiend aantal opdrachtgevers en gebruikers binnen het domein van JenV. Het streven is: betrouwbare kwaliteit, gericht op het verbeteren van de ketensamenwerking, op het juiste moment geleverd, en tegen een passende prijs. De maatstaf is: tevreden opdrachtgevers, die de Justitiële ICT Organisatie ervaren en beschouwen als een professionele en proactieve kennispartner en dienstverlener. Om aan deze doelstellingen verder inhoud te geven vindt er een reorganisatie plaats die op 1 mei 2022 is afgerond.
De opgave
De algemeen directeur is eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de Justitiële ICT Organisatie en voor de aansluiting van de organisatie op het rijks- en JenV-beleid. De organisatie heeft een omvang van circa 650 medewerkers, die werkzaam zijn op meerdere locaties. De hoofdvestiging zit in Gouda. De algemeen directeur stuurt het directieteam van de organisatie aan. Met ingang van 1 mei 2022 telt dat team drie directeuren: de directeur Strategie en Bedrijfsvoering, de directeur Implementatie en Dienstverlening en de directeur Basisvoorzieningen.
De algemeen directeur geeft op inspirerende wijze leiding aan de Justitiële ICT Organisatie, is eindverantwoordelijk voor de financiële gezondheid van de organisatie, en staat garant voor de continuïteit van de dienstverlening. De algemeen directeur legt direct verantwoording af aan de plaatsvervangend secretaris-generaal, de eigenaar van de Justitiële ICT Organisatie.
Nu de positionering als zelfstandig agentschap een feit is, draagt de algemeen directeur zorg voor de strategische koers en de verdere doorontwikkeling van de organisatie. De hoofdvragen daarbij zijn: wat doen we voor wie, en hoe doen we dat?
Op het gebied van cultuur en leiderschap staat de organisatie op het punt een nieuwe stap te zetten. De komende jaren kan de Justitiële ICT Organisatie de hooggespannen verwachtingen alleen maar waarmaken als de verschillende organisatieonderdelen schouder aan schouder staan, elkaar steunen en versterken, en voor de buitenwereld als een hecht samenwerkingsverband herkenbaar zijn. Om dat voor elkaar te krijgen is vertrouwen het sleutelbegrip, en is communicatie het aangewezen smeermiddel. In het verlengde daarvan zal in de nieuwe organisatie ook meer ruimte worden gegeven aan het principe van empowerment, het toevertrouwen van een bepaalde verantwoordelijkheid aan de medewerker die bij uitstek beschikt over de kennis die nodig is om die verantwoordelijkheid te dragen.
Anders kijken. Meer zien. Een divers en inclusief JenV
Wij geloven dat medewerkers het beste tot hun recht komen in een inclusieve werkomgeving waar respect, samenwerking en aandacht voor individuele kwaliteiten en ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Wij willen dat iedereen bij JenV zich welkom en gewaardeerd voelt, ongeacht zijn of haar achtergrond of voorkeur. We bevorderen het werken in divers samengestelde teams en inclusieve leiderschapsvaardigheden. Hiermee houden we rekening tijdens de selectieprocedure.
Publiek leiderschap
Dit is een van de hogere leidinggevende functies binnen de Rijksoverheid en maakt daarom onderdeel uit van de Algemene Bestuursdienst (ABD). Als ABD'er ben je manager, leidinggevende en publiek leider. Dat maakt ABD-functies heel aantrekkelijk, maar het stelt ook de nodige eisen.
Lees voor meer informatie over de ABD en publiek leiderschap:
Een AIVD-onderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure. Een selectieassessment - in het geval je geen ABD-topmanager bent – maakt onderdeel uit van de procedure. Ook kunnen referenties worden opgevraagd.
Meer informatie
Over deze vacature
De heer mr. H.J.I.M. de Rooij
Plaatsvervangend secretaris-generaal
Telefoonnummer: 070-370 6023
E-mailadres: h.derooij@minjenv.nl
Over de sollicitatieprocedure
In de periode van 4 t/m 10 maart 2022:
Sybille van Weert
MD-consultant ABD
Telefoonnummer: 06-50 17 45 04
E-mailadres: sybille.weert@minbzk.nl
In de periode van 11 t/m 20 maart 2022:
Liskje Kornelius-Hilverda
MD-consultant ABD
Telefoonnummer: 06-11 74 70 73
E-mailadres: l.kornelius-hilverda@minjenv.nl
Solliciteren
Uw reactie op deze vacature ontvangen wij graag per e-mail.
Stuur uw motivatiebrief en CV als PDF onder vermelding van vacaturenummer BABD 540-21 naar:
E-mailadres: wervingenselectieBABD@minbzk.nl