Type:
Temporary employment
Location:
Delft
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
09/12/2021
Status:
Open
Apply before:
30/09/2022
Hours p/wk:
32

Description:

Algemeen Technicus

QuTech is een missie-gedreven onderzoeksinstituut van de Technische Universiteit Delft en TNO. Samen werken we aan een radicaal nieuwe technologie met wereld-veranderend potentieel. Onze missie: het ontwikkelen van schaalbare prototypes van een quantumcomputer en een inherent veilig quantuminternet, op basis van de fundamentele wetten van de quantummechanica.

 

Om deze ambitieuze doelen te bereiken, brengen wij wetenschappers, ingenieurs en de industrie bijeen in een inspirerende omgeving. Samen bouwen wij aan de quantum toekomst, omdat wij geloven dat quantumtechnologie een ‘gamechanger’ kan zijn in vele sectoren, waaronder gezondheid, landbouw, klimaat en veiligheid.

De onderzoeks- en engineeringactiviteiten van QuTech worden uitgevoerd in drie divisies: Quantum Computing, Quantum Internet en Qubit Research.

 

Onze divisies en ondersteunende teams omvatten 220 FTE en meer dan 300 nieuwsgierige mensen en we verwelkomen graag een nieuwe technische collega die ons enthousiasme deelt!

 

De baan, wat ga je doen

Heb je een technische opleiding afgerond en een paar jaar techniek-gerelateerde werkervaring? Dan ligt de toekomst aan je voeten bij QuTech. Want bij ons help je als technicus letterlijk mee de toekomst te veranderen: samen met je collega’s zorg je ervoor dat de labs van QuTech optimaal functioneren, zodat grensverleggend quantum onderzoek kan worden gedaan.

Het werk bij QuTech is nogal specifiek, daarom start je met on-the-job-trainingen en draai je ondertussen actief mee met de andere technici van QuTech. We kijken samen waar jouw interesses liggen en wat jouw sterke kanten zijn, zodat je optimaal tot je recht komt.

 

Eén ding is zeker: je gaat je geen dag vervelen. Je helpt mee bij het bouwen, onderhouden en ontwikkelen van zeer geavanceerde experimentele opstellingen voor onze quantum onderzoekslaboratoria. Je werkt binnen een professioneel team (General Tech Team) in het hart van wetenschappelijke engineering. We bieden je dus een unieke, zeer professionele werkomgeving met een breed en divers takenpakket. In deze baan maak je kennis met baanbrekende technologie en met wetenschappelijk onderzoek dat geregeld het wereldnieuws haalt!

 

Specifieke taken

 • Je ondersteunt diverse onderzoeksgroepen binnen QuTech en werkt samen met andere technici zoals de fijnmechanici, elektronica en cryo ingenieurs. Het is de bedoeling flexibel in te spelen op de ad hoc behoeften van de diverse onderzoeksgroepen.
 • Verrichten van (preventief) onderhoud aan onderzoeksapparatuur.
 • Monteren, assembleren en modificeren van instrumenten en apparatuur in proefopstellingen, denk aan pompen en compressoren, maar ook aan optische tafels of cleanroom infrastructuur.
 • Vertalen van wensen van onderzoekers naar technische specificaties, en tekeningen voor lab inrichting en lab infrastructuur. Beoordelen van tekeningen van derden.
 • Onderhouden van contacten met leveranciers, het opvragen van offertes, het sturen op planning, etc.
 • Bijdragen aan/uitvoeren van aan het project gerelateerde werkzaamheden, waaronder communicatie en afstemming.
 • Deelnemen aan diverse projectoverleggen.
 • Toezicht houden op en begeleiden van externen in het laboratorium.

Je werkt dus nauw samen met je QuTech collega’s uit het General Tech Team en ook met de verschillende andere Tech Teams. In deze rol rapporteer je aan Roy Schoonenboom, Team Lead van het General Tech Team.

 

Wat wij van jou verwachten

 • Je hebt een afgerond HBO diploma werktuigbouwkunde, mechatronica of een aanverwant vakgebied.
 • Je hebt 3 jaar werkervaring en goede montagevaardigheden, inclusief precisie werk (pluspunt).
 • Je hebt interesse in koel-, vacuüm-, elektro- en besturingstechniek.
 • Je hebt tenminste basiskennis Engels (in woord en schrift).
 • Je bent leergierig en hebt een zorgvuldige werkhouding plus verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je bent in staat te werken in een complexe omgeving met veel verschillende gebruikers en contacten.
 • Ervaring in Autodesk AutoCAD/Inventor is een pluspunt.
 • Ervaring met het werken in een laboratoriumomgeving is een pluspunt.
 • Je staat open voor het werken in een clean room omgeving.
 • Je hebt een EU-werkvergunning of de Nederlandse nationaliteit.

Wat mag je van ons verwachten

Je aanstelling is bij de TU Delft. Het gaat om een 0.8 – 1.0 FTE functie met een minimum van 32 en een maximum van 38 uur per week. Aanstelling is voor een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging en/of een vast contract. Het UFO profiel is dat van Technicus O&O gebonden 4, met een salaris in VSNU-CAO schaal 8 (min. 2.700 tot max. 3.606 bruto per maand op FT basis). Inschaling is afhankelijk van achtergrond en ervaring.

 

Daarnaast biedt de TU Delft een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een flexibele werkweek, korting bij zorgverzekeraars en bij een sportabonnement, een dertiende maand, pensioenvergoeding en een individueel arbeidsvoorwaardenpakket. Op de campus is verder een Internationaal Kind Centrum met kinderopvang, voor- en naschoolse opvang en een internationale basisschool. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Nederlandse Universiteiten.

 

TU Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context. Bij TU Delft omarmen we diversiteit en streven we ernaar zo inclusief mogelijk te zijn. Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal.

 

Meer informatie

QuTech is een inclusieve organisatie, wij geloven dat diversiteit de kwaliteit van ons werk bevordert. In onze technische rollen hebben wij voornamelijk mannen in dienst en daarom nodigen wij met nadruk ook vrouwelijke kandidaten uit te solliciteren.

 

Sollicitatieprocedure

Voor meer inhoudelijke informatie over deze vacature, neem je contact op met Roy Schoonenboom via R.A.Schoonenboom@tudelft.nl.

Voor informatie over de selectieprocedure, neem je contact op met Denise Bijleveld, Management Assistant HR, via e-mail: D.Bijleveld-Bettings@tudelft.nl.

Als deze vacature je aanspreekt, reageer dan vooral via de sollicitatie button op deze pagina. Deze vacature staat open tot 31 december 2021 en de eerste gesprekken vinden online plaats.