Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
07/12/2023
Status:
Open
Apply before:
15/12/2023
Hours p/wk:
40

Description:

Jouw stempel drukken op onze tijd? Kom werken bij TNO als Analist Militaire Operaties in Den Haag!

 

Over deze vacature

Je carrière een vliegende start geven dan wel een interessante vervolgstap zetten en een tastbare bijdrage leveren aan een veilige samenleving? Dat kan als Analist Militaire Landoperaties waar je aan brede vraagtukken werkt bij de afdeling Modelling of Tactical Operations binnen de unit Defence, Safety and Security van TNO.

 

Wat ga je doen?

Als Analist Militaire Landoperaties ondersteun je Defensie bij het maken van beslissingen. Jij vervult een inhoudelijke rol bij het uitvoeren van onderzoek naar vraagstukken rondom Defensie thema’s. Dit kan betrekking hebben op het duiden van technologische ontwikkelingen, het ontwikkelen en evalueren van nieuwe manieren van optreden, de aanschaf van materieel of het voorbereiden en uitvoeren van de inzet van de krijgsmacht. Samen met je collega’s duid je de operationele meerwaarde en risico’s van nieuwe technologieën, ontwikkel en evalueer je concepten van aansturing en optreden, ontwerp en begeleid je experimenten, workshops en wargames, en breng je adviezen uit die impact hebben op het werk van militaire eenheden, beleidsmakers en politici, zowel nationaal als internationaal.

Je verricht wetenschappelijk onderzoek waarbij je kwantitatieve en kwalitatieve gegevens combineert. Je bijt je vast in vraagstukken zoals: Hoe moet de Nederlandse Defensieorganisatie zich in het kader van het opereren naar, op en vanaf het land voorbereiden op de toekomst? Welke militaire vermogens passen daarbij? Met welke typen concepten, technologieën, middelen en wijzen van optreden zouden deze vermogens kunnen worden gegenereerd? Wat betekenen deze inzichten in het kader van materieelverwerving en de organisatieinrichting? Jij bent in staat om voor dergelijke vragen een aanpak op maat te ontwikkelen. Om je werk uit te voeren ga je in gesprek met allerlei Defensie stakeholders en TNO-experts. Je bent nieuwsgierig en je gaat graag op zoek naar de informatie die je nodig hebt voor je opdracht. Je haalt de informatie die je nodig hebt op tijdens interviews, daarvoor ontworpen workshops, wargames, experimenten of (inter)nationale militaire oefeningen. Daarnaast analyseer je zowel literatuur als data, soms te velde. Hierbij ben je in staat om de perspectieven van verschillende eindgebruikers en experts te combineren.

Als analist lever je een zelfstandige bijdrage aan projecten op het vlak van de structurering van problemen, het duiden van oplossingsrichtingen, het ontwikkelen en beproeven van concepten, het uitvoeren van analyses, en de vertaling van de conclusies en resultaten naar de belevingswereld van Defensie. Daarbij ben je in staat om die conclusies in tekst, presentaties, schema's en datavisualisaties te presenteren.

 

Wat wij van jou verwachten

Je bent een teamplayer met een sterk ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel. Je zult werken in verschillende multidisciplinaire projectteams, die veelal zullen bestaan uit medewerkers van de afdeling Modelling of Tactical Operations, maar geregeld worden aangevuld met medewerkers vanuit andere TNO-afdelingen of (inter)nationale organisaties buiten TNO. Vanuit onze afdeling zul je ook collega’s ondersteunen binnen andere onderdelen van TNO. Afhankelijk van je ervaring neem je de verantwoordelijkheid over kleine projectteams in de rol van projectleider.

Je ontdekt bij ons snel genoeg hoe boeiend en veelzijdig de wereld van Defensie en Veiligheid is. Omdat je gaat werken in een innovatieve R&D-omgeving is het verder belangrijk dat je analytisch sterk bent, een groot abstract denkvermogen hebt en vaardig bent in het vertalen van wetenschap naar praktijk (en vice versa), dus:

 • Je beschikt over een academische werk-/denkniveau;
 • Je hebt een sterk ontwikkeld conceptueel denkvermogen;
 • Je bent in staat abstracte concepten te ontwikkelen en deze te vertalen in experimenten dan wel begrijpelijk over te brengen richting Defensie;
 • Je bent in staat interactieve onderzoeksmethoden vorm te geven en tijdens de uitvoer te faciliteren, denk hierbij aan experimenten die worden uitgevoerd i.s.m. Defensiepersoneel, workshops en wargames;
 • Je beschikt over sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord en geschrift. Duits is een pré;
 • Je hebt affiniteit met zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek;
 • Grondige kennis van het grondgebonden optreden, de cultuur van Defensie en ervaring met de militaire praktijk is een sterke pré;
 • Ervaring met het aansturen van teams/projecten en/of procesbegeleiding van (gemengde) groepen is een sterke pré.

De vacature betreft een zogenaamde vertrouwensfunctie, kandidaten moeten daarom een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aanleveren. Daarnaast vormt een veiligheidsonderzoek, uitgevoerd door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), onderdeel van de selectieprocedure. Daarnaast dient de kandidaat voor deze functie te beschikken over een Nederlandse nationaliteit.

 

Wat wij jou bieden

Uitdagend én afwisselend werk met serieuze impact. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto (fulltime) maandsalaris tussen € 3.124,- en € 5.938,- (afhankelijk van je kennis en ervaring), vakantiegeld (8%), een dertiende maand (8,33%) en een flexbudget (5,58% + €180), krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Misschien wil je doorgroeien in de richting commercie of consultancy. Of wil je projectmanager worden, jezelf meer verdiepen in duurzame innovaties of carrière maken als technisch expert.

Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:

 • Een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s.
 • Mogelijkheid om cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken, en coaching als je daar behoefte aan hebt.
 • 33 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Een werkgever die divers talent waardeert en stimuleert, met initiatieven als het Female Leadership Programma, onze Rainbow Community en round tables over inclusiethema’s.
 • Een uitgebreide en flexibele mobiliteitsregeling, inclusief volledige vergoeding van openbaar vervoer voor woon-werk en zakelijke reizen.
 • Gezellige activiteiten met je team en andere TNO'ers. Zo leer je snel veel mensen kennen.
 • Flexibele werktijden, de mogelijkheid om parttime (32 of 36 uur) te werken en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Toegang tot ons Talent Development Programme.
 • Netwerkmogelijkheden en leuke activiteiten georganiseerd door Jong TNO.
 • Uitgebreid verhuispakket voor internationale sollicitanten.
 • Een goede pensioenregeling.

TNO als werkgever

Bij TNO innoveren we voor een gezonder, veiliger en duurzamer leven. En voor een sterke economie. Sinds 1932 ontwikkelen wij kennis en technologie voor het algemeen belang. We vinden elkaar in verwondering en vindingrijkheid, en we zijn gedreven om grenzen te verleggen. Voor jouw talent en ambitie is er alle ruimte en ondersteuning. Je werkt samen met mensen die aan je gewaagd zijn, die jou inspireren én van jou willen leren. Onze state-of-the-art-faciliteiten zijn er om jouw visie te verwezenlijken. Wat je bij TNO doet, doet ertoe: impact maakt het verschil. Want met elke innovatie draag je bij aan het leven van morgen. 


Bij TNO stimuleren we een inclusieve werkomgeving, waar jij jezelf kunt zijn. Wat je verhaal ook is en welke unieke eigenschappen je ook meebrengt. Juist door onze unieke krachten en perspectieven te bundelen zijn we in staat om innovaties te ontwikkelen die een wezenlijk verschil maken in de samenleving. 

 

Hoe ziet het proces eruit?

Reageren kan tot en met 15 december 2023. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. De eerste ronde staat gepland op 15 december 2023. De tweede ronde staat gepland op 22 december 2023. In een laatste gesprek bespreken we de arbeidsvoorwaarden die je zelf samenstelt. We streven ernaar de hele procedure binnen vier weken af te ronden.

Een online assessment en referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Als je bij ons komt werken vragen wij je ook een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

Omdat je ook gaat werken voor opdrachtgevers in het defensie- en veiligheidsdomein is het noodzakelijk dat de AIVD een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) afgeeft. Daarom onderga je vooraf een veiligheidsonderzoek.