Type:
Permanent employment
Location:
Amsterdam
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
05/06/2024
Status:
Open
Apply before:
23/06/2024
Hours p/wk:
32

Description:

Draag met data van hoge kwaliteit bij aan een betrouwbare Nederlandse bankensector, als Azure data engineer toezicht banken bij DNB.

Jij hebt impact

 

Bij DNB heb je impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Als Azure data engineer toezicht banken ben, je samen met je collega’s, verantwoordelijk voor bancaire toezichtdata van zo hoog mogelijke kwaliteit. Banken leveren data aan DNB aan die gebruikt worden in het (inter)nationale toezicht. Die data worden met behulp van geautomatiseerde oplossingen gecontroleerd op kwaliteit en beschikbaar gesteld. Die oplossingen zijn nu nog vooral gebouwd in SAS, maar het team zit in een transitie naar het gebruiken van data & analytics tooling in de Azure cloud. Daarin krijg jij een belangrijke rol. 

Wat ga je precies doen?

 • Je speelt een rol als pioneer op het gebied van de cloud-migratie van SAS-applicaties naar de Microsoft Azure stack, de herinrichtingsvraagstukken die daarbij komen kijken en je helpt andere teamleden bij deze overgang.
 • Je signaleert en beschrijft issues of onduidelijkheden in de overgang naar Azure cloud en je zorgt dat deze worden opgelost.
 • Je helpt het team bij het professionaliseren van het werken met data, met behulp van de nieuwe tooling.
 • Je ontwikkelt, implementeert en beheert dataproducten, je ontwikkelt bijvoorbeeld data pipelines met PySpark en bent verantwoordelijk voor de operations hiervan.
 • Je stemt specificaties af met gebruikers en draagt bij aan het oplossen van verstoringen
 • Je hebt veel contact met collega’s uit andere teams en solution architecten.

 

Hier doe je dat

Je werkt bij het Expertisecentrum Toezichtrapportages Banken (ECTB), een afdeling die bestaat uit zo’n 20 collega’s verdeeld over twee betrokken teams, waarin agile wordt gewerkt in maandelijkse sprints. De sfeer is informeel en er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. De belangrijkste klanten zijn de toezichtdivisies binnen DNB en internationale instellingen zoals de ECB, EBA en BIS.

 

Breder binnen toezicht wordt gewerkt aan het neerzetten van een nieuw datalandschap, op basis van een domeinbrede data mesh structuur met onderliggende federatieve data architectuur, waarbij de overstap wordt gemaakt van SAS naar Microsoft (Synapse, Power Bi,  Data lake, Databricks). Als Azure data engineer toezicht banken draag je vanuit het business team bij ECTB volop bij aan die bredere transitie.

 

Bij DNB werken we hybride. Ons kantoor in Amsterdam is onze thuisbasis, de plek waar we elkaar ontmoeten, waar we met elkaar kennis delen en (samen)werken. Uitgangspunt is dat je ten minste de helft van je wekelijkse werktijd op kantoor bent. Tegelijkertijd is er ook voldoende ruimte om een werkplek en -tijd te kiezen waar we ons werk het beste kunnen doen en waar we zo veel mogelijk waarde kunnen toevoegen. En natuurlijk zorgen we dat je ook thuis uitstekend kunt werken met laptop, telefoon en een goede thuiswerkplekinrichting.

 

Dit breng je mee

Werken in teamverband vind je leuk en het dragen van eigen verantwoordelijkheid vanzelfsprekend. Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden en je bent van nature klantgericht. Daarbij durf je door te vragen en heb je er geen moeite mee je kritisch op te stellen. Daarnaast ben je scherp, oplossingsgericht, neem je graag initiatief en ga je altijd voor goede en concrete resultaten.

 

Naast een afgeronde Bachelor en enkele jaren werkervaring zijn dit de specifieke skills die we zoeken:

 • Ruime ervaring met PySpark. 
 • Ruime ervaring met Azure DevOps.
 • Ruime ervaring met Python.
 • Ervaring met SQL.
 • Ervaring met Shell scripting (Bash, PowerShell).
 • Ervaring met Azure Cloud resources.
 • Ervaring met een Spark-omgeving als Synapse, Databricks of Fabric.

Dit bieden we je

Een 36-urige werkweek - 32 uur kan ook - met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijke context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstellingen te blijven bereiken. Benieuwd hoe wij dat doen en wat onze collega’s hiervan vinden? 

 

Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting. 

 

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Een salaris van minimaal € 3.700,-- en maximaal € 6.100,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand, 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden en een vrij besteedbaar persoonlijk budget van 5,9% van je 12-maandssalaris.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,83%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer óf vergoeding van je reiskosten met eigen vervoer tegen € 0,23 per km.
 • Een internetvergoeding van € 50,-- netto per maand.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.