Type:
Permanent employment
Location:
Arnhem
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
02/06/2023
Status:
Open
Apply before:
14/06/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Georganiseerde ondermijnende criminaliteit openbaart zich vaak in bepaalde vormen van criminaliteit zoals drugshandel en -productie (drugslabs), hennepteelt, mensenhandel en zorgfraude. Deze vormen van criminaliteit gaan vaak weer gepaard met grootschalige belastingontduiking, witwassen van crimineel geld en frauduleuze vastgoedtransacties. Om de aanpak van ondermijnende criminaliteit te intensiveren zoekt de Dienst Regionale Recherche van Eenheid Oost-Nederland twee initiatiefrijke, proactieve bestuurskundigen. Ben jij een teamspeler en kun jij makkelijk hoofd- van bijzaken onderscheiden? Dan zijn we op zoek naar jou!

 

Wat ga je doen?

Georganiseerde ondermijnende criminaliteit vindt plaats in een grijs gebied van criminaliteit, integriteit en de relatie burgers-overheid-bedrijfsleven. Het kabinet heeft de ambitie om samen met de betrokken partners de aanpak van ondermijning verder te intensiveren. Voor deze aanpak is landelijk extra geld beschikbaar gesteld en ook voor de Eenheid Oost-Nederland.

Als bestuurskundige ben je binnen de politieorganisatie aanjager van de integrale (waaronder ook de bestuurlijke) aanpak. Je initieert en organiseert met collega’s en partners interventies op gelegenheidsstructuren van criminele organisaties op het gebied van georganiseerde criminaliteit. Met jouw achtergrond kijk je binnen (opsporings)onderzoeken en casuïstiek op lokaal niveau, welke interventies gepleegd kunnen worden naast of in plaats van het strafrechtelijke traject. Ook denk je net zo makkelijk met een basisteam mee over de aanpak van een horecagelegenheid, bedrijfspand of woning, van waaruit criminaliteit en overlast plaatsvindt.

Je kijkt welke integrale partners, zoals gemeenten, provincies, ministeries en bijzondere opsporingsdiensten zoals de ISZW en ILT, bevoegdheden hebben om interventies te plegen en je treedt op als intermediair tussen diverse partners. Enerzijds om het opsporingsonderzoek te versterken door het wegnemen van de gelegenheidsstructuur, anderzijds om te voorkomen dat de overheid een facilitaire functie vervult; bijvoorbeeld door het ter beschikking stellen van vergunningen die misbruikt worden.

Als politie beschikken we over veel relevante informatie. Het past binnen het politiewerk om deze informatie te delen met onze partners. Je begeleidt collega’s bij het delen van politie-informatie en stelt zelf rapportages op in complexe gevallen. Hiermee stel je onze partners in staat om hun bevoegdheden in te zetten, met als doel het bereiken van een maximaal maatschappelijk effect en betekenisvolle interventie.

Waar nodig adviseer je vanuit jouw expertise op de integrale aanpak binnen de politie en het Openbaar Ministerie. Zowel in- als extern ga je proactief een netwerk verder uitbouwen en onderhouden. Je initieert naar aanleiding van concrete casuïstiek overleggen met verschillende partners en organiseert inhoudelijke kennisdagen en trainingen voor je collega’s. Je maakt gemakkelijk contact met mensen en adviseert zowel op operationeel, tactisch en strategisch niveau over de integrale aanpak.

 

Waar ga je werken?

Als bestuurskundige word je geplaatst bij de Dienst Regionale Recherche (DRR). De DRR voert verschillende opsporingsonderzoeken naar diverse vormen van ondermijnende criminaliteit. Binnen de DRR zijn de bestuurskundigen ondergebracht bij de Ondersteuningsdesk van de Specialistische Ondersteuning, waar zij hun eigen expertise vormen. Naast ondersteuning van de DRR begeleid je, samen met de andere bestuurskundigen, collega’s van de basisteams en opsporingsteams op de districten, bij het signaleren van kansen voor aanpak door onze partners naast het strafrecht (de integrale aanpak).

 

Wie ben jij?

Jij bent een initiatiefrijke, proactieve collega die gemakkelijk hoofd- en bijzaken onderscheidt en informatie uit diverse bronnen met elkaar in verband brengt. Je weet jezelf en jouw expertise uit te dragen, te verkopen en collega’s en partners te enthousiasmeren om hun bevoegdheden en bijbehorend instrumentarium in te zetten. Je zoekt de verbinding met collega’s uit verschillende disciplines en je kunt de coördinatie in een integraal (waaronder ook bestuurlijk) traject op je nemen. Daarbij beschik je over bestuurlijke sensitiviteit en bent alert op (benodigde) veranderingen binnen de organisatie en je netwerk. Je signaleert kansen en je bent alert op trends, ontwikkelingen en jurisprudentie. En je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. Je kunt daarnaast goed omgaan met professionele ruimte en weet deze vrijheid te benutten om op de juiste momenten jouw expertise in te zetten.

 

Verder beschik je over:

  • een hbo-diploma;
  • een afgeronde opleiding op het gebied van bestuurskunde of (bestuurs)recht en/of ervaring bij een bestuursorgaan met bestuurlijke procedures.

Wat wij bieden

De standplaats is Arnhem. Er is ruimte voor 2 fte. Het betreft één functie voor 32 uur en één functie voor 36 uur per week.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen.

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.832,- en maximaal € 5.669,- (schaal 11 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof.

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist C, werkterrein maatschappij & recht.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
  • De selectiegesprekken vinden plaats op 27 juni 2023.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.