Keywords:
Engineering, Analyst, Chemical research
Type:
Temporary employment
Location:
Den Haag
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
15/06/2020
Status:
Open
Apply before:
05/07/2020
Hours p/wk:
40

Description:

CHEMISCH ANALIST/ RESEARCH ENGINEER

Hoe testen we effectiviteit van scanapparatuur op luchthavens met échte explosieve stoffen en hoe zorgen we ervoor dat huis-tuin-en-keuken middelen niet misbruikt worden voor de productie van explosieve stoffen? Interesse gewekt?

 

WAT GA JE DOEN?

In deze onzekere tijden is blijvende aandacht naar het mogelijk misbruik van explosieven stoffen zeer belangrijk. Hoe testen we effectiviteit van scanapparatuur op luchthavens met échte explosieve stoffen en hoe zorgen we ervoor dat huis-tuin-en-keuken middelen niet misbruikt worden voor de productie van explosieve stoffen? En als het nodig is: hoe kunnen we deze home-made explosieven bij ontdekking neutraliseren? Als Research Engineer Energetic Materials voer jij het praktische onderzoek uit dat antwoord geeft op deze vragen.

Als Research Engineer ben je binnen het team van specialisten de praktische én creatieve medewerker die ondersteuning biedt aan het ontwikkelen, verbeteren en testen van allerlei (nieuwe) explosieve stoffen en producten. Je bent breed inzetbaar en bereid om snel te schakelen om zo je expertise binnen verschillende projecten in te zetten. Afhankelijk van je achtergrond en ervaring zal je een (passend) opleidingstraject volgen waarbij de verwachting is dat je snel veel ervaring opdoet met en diepgang krijgt in het werken met energetische materialen. Je zult veel praktisch onderzoek uitvoeren in de nieuwe moderne laboratoria en speciale testruimtes van onze researchgroep. Je werk zal bestaan uit chemisch georiënteerd experimenteel werk variërend van standaard analyses (thermisch en chemisch), het synthetiseren van kleine hoeveelheden explosieve materialen en het testen van detectieapparatuur voor explosieve stoffen tot het samenstellen van sets waarmee honden getraind worden om deze explosieve stoffen te kunnen vinden. Je zult ook telkens meer verantwoordelijkheid krijgen voor het bedenken, opzetten, uitvoeren en rapporteren van nieuw praktisch onderzoek. Om dit veilig en verantwoord te kunnen doen zal je intern begeleid en opgeleid worden zodat je telkens meer vertrouwd wordt om met deze stoffen te werken. Tenslotte zal je, na een gedegen inwerkperiode, mogelijk ook enkele beheerstaken uitvoeren op de laboratoria.

 

WAT VRAGEN WIJ VAN JOU?

Je hebt een chemische MBO/HBO opleiding en het werken met explosieve stoffen en munitie schrikken je niet af. Je bent van nature een rustig en nauwkeurig persoon die goed zelfstandig kan werken, maar juist ook graag in teamverband opereert. Daarnaast ben je zelfsturend, flexibel en hebt een brede interesse. Je kan je snel inwerken in nieuwe onderwerpen en bent bereid om je de komende jaren verder te verdiepen in de energetische materialen. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

 

WAT MAG JE VAN JE WERKOMGEVING VERWACHTEN?

De researchgroep Energetic Materials (EM) is één van de wereldspelers op het gebied van energetische materialen en bezit unieke en moderne faciliteiten voor het omgaan met en het beproeven van deze materialen. Binnen deze groep werken meer dan 50 professionals, met een chemische, lucht- en ruimtevaart, werktuigbouwkundige of natuurkundige achtergrond, gezamenlijk aan nationale en internationale projecten voor het Ministerie van Defensie en de civiele markt, waaronder de defensie industrie, de chemische industrie, de ruimtevaart, en andere Nederlandse overheden.

 

WAT KAN TNO JE BIEDEN?

Werken met plezier betekent voor iedere werknemer iets anders. Daarom bieden wij bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden a-la-carte, waarbij je maandelijks diverse arbeidsvoorwaarden tegen elkaar kunt uitruilen. Door flexibele werktijden (bijvoorbeeld 4x9) en verschillende verlofregelingen kun je zelf een pakket creëren wat optimaal aansluit op jouw wensen. Kijk hier voor meer informatie over onze flexibele arbeidsvoorwaarden.

TNO hecht veel waarde aan zowel jouw persoonlijke als jouw professionele ontwikkeling. Er zijn vele mogelijkheden om met je ontwikkeling aan de slag te gaan: congressen, opleidingen, workshops, coaching, intervisie, mentoring en functierotatie. Bij TNO heb je de regie van je eigen carrière voor een zeer groot deel in eigen hand. Het salaris voor deze functie ligt in schaal 7 en is afhankelijk van je expertise en ervaring.

 

HOE ZIET HET PROCES ERUIT?

Solliciteren is mogelijk t/m 5 juli. De eerste ronde staat gepland op 10 juli. Deze sollicitatieprocedure kent een tweetal gespreksrondes. Daarna volgt een selectieassessment. En afrondend bespreken we in een interview de arbeidsvoorwaarden. We streven ernaar dit binnen 4 weken af te ronden.

Voor deze vacature is het noodzakelijk dat de AIVD een VGB afgeeft na het uitvoeren van een veiligheidsonderzoek. Kijk voor meer informatie op de website van de AIVD.

 

HEEFT DEZE VACATURE IETS BIJ JE LOS GEMAAKT?

Dan zie ik je sollicitatie graag tegemoet!
Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact met ons opnemen.


Recruiter: Heleen Stork
Mobiel: +31 (0)6-515 34922


Hiring manager: Andrea Burik