Type:
Permanent employment
Location:
The Hague
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
19/04/2023
Status:
Open
Apply before:
07/05/2023
Hours p/wk:
36

Description:

De regio Den Haag. Een sterk verstedelijk gebied met ook een groot buitengebied. In de regio zijn veel branches gevoelig voor ondermijning. Daarnaast maken criminelen graag gebruik van de uitstekende logistieke condities die onze regio te bieden heeft, onder andere voor drugscriminaliteit. We zijn op zoek naar een criminaliteitsanalist/onderzoeker die in een uitdagende omgeving wil werken in een team met meerdere disciplines. Past jou een pionierende en innoverende organisatie die informatie van organisaties zoals Politie, gemeenten en Belastingdienst verwerkt en analyseert? En wil je op die manier een bijdrage leveren aan de integrale aanpak van ondermijnende georganiseerde criminaliteit? Dan nodigen wij van je van harte uit om bij ons te solliciteren!

 

Wat ga je doen?

Je analyseert casuïstiek om ondermijnende criminaliteit inzichtelijk te maken en om op basis van die analyse te komen tot interventieadviezen. Je hebt hierbij oog voor de verschillende perspectieven, belangen en soorten informatie van de partners en bent goed in staat om hoofd- en bijzaken te scheiden. Je bent in staat om verbanden te leggen tussen bevindingen uit operationele, tactische en strategische analyses, waarbij het inzichtelijk maken van de verwevenheid van onder- en bovenwereld centraal staat.

 

Daarnaast ben je in staat om zelfstandig kwalitatieve (fenomeen)onderzoeken uit te voeren, zoals op nieuwe trends of ontwikkelingen. Je vindt dit leuk om te doen en kan de uitkomsten op een heldere manier delen met opdrachtgevers/RIEC partners.

 

Het cluster Analyse en Onderzoek is een hecht team waar je nauw samenwerkt met de andere analisten en onderzoekers. 

 

Wat vragen wij?

 • Je beschikt over hbo/wo werk- en denkniveau aangevuld met een opleiding criminaliteitsanalyse of een vergelijkbare opleiding binnen het domein opsporing of veiligheid.
 • Je hebt ruime ervaring als analist binnen het brede veiligheidsdomein en je hebt ervaring met het doen van kwalitatief en verdiepend onderzoek.
 • Affiniteit met werken binnen een bestuurlijke en/of fiscale context geldt als een pre.
 • Je bent thuis in het werken met geautomatiseerde analyse-systemen (bijv. Analysts’ Notebook, I-base etc.) en/of bereid om je dit eigen te maken.
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen en bent creatief, innovatief, flexibel, resultaatgericht en natuurlijk integer.
 • Je bent communicatief vaardig en in staat om een heldere boodschap uit te dragen.

Wat bieden wij?

 • Een tijdelijk dienstverband tot en met 31 december 2024.
 • Een minimumsalaris van €3.396,- en een maximumsalaris van €5.009,- bruto per maand (schaal 10) op basis

     van een volledige (36-urige) werkweek). Detachering behoort ook tot de mogelijkheden.

 • Ook kun je rekenen op een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket:
 • uitstekende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • opname in het ABP-pensioenfonds;
 • een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering;
 • individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof en salaris.

Wie zijn wij?

Het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum (RIEC) Den Haag is een samenwerkingsverband van 27 gemeenten in de regio Den Haag, Provincie, Nationale Politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst, Belastingdienst/Toeslagen, Douane, en landelijke partners zoals NLA, IND, NVWA, UWV, KMar en FIOD. Het RIEC Den Haag faciliteert, ondersteunt en verbindt overheidsinstanties in de regio Den Haag bij de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Met als doel: een sterke overheid en een weerbare maatschappij.

 

Wat doet het RIEC?

Het RIEC biedt als netwerkorganisatie een platform voor informatiedeling tussen deelnemende partners, analyseert informatie en doet verdiepend onderzoek. Daarnaast ondersteunt het RIEC als expert in de integrale en bestuurlijke aanpak van ondermijnende criminaliteit, de partners bij het aanpakken en voorkomen van ondermijnende criminaliteit.

 

Een belangrijke taak van het RIEC is het krijgen van inzicht in de activiteiten van de ondermijnende criminaliteit, het versterken van het (lokale) bewustzijn ervan, en het ondersteunen en aanjagen van de aanpak. Zo verzamelt, analyseert en verwerkt het RIEC informatie van alle betrokken partners in concrete casussen. Op basis daarvan komen interventie-adviezen tot stand.

 

Ook levert het RIEC bestuurlijke, juridische en inhoudelijke expertise over verschillende thema’s om partners te ondersteunen bij de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Verder stimuleert het RIEC de ontwikkeling van gezamenlijk regionaal beleid in de regio op het gebied van ondermijning.

Het RIEC bestaat uit ongeveer 45 medewerkers en is gehuisvest in Den Haag. De gemeente Den Haag fungeert als beheerorganisatie.

 

Extra informatie

 • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag Politiegegevens (VOG-P) is een onderdeel van de selectieprocedure.
 • Het opvragen van referenties en een assessment kan een onderdeel zijn van de selectieprocedure.