Type:
Permanent employment
Location:
Apeldoorn
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
09/01/2024
Status:
Open
Apply before:
29/02/2024
Hours p/wk:
36

Description:

Onderwijsteam Thematische Opsporing van de Politieacademie zoekt een gedreven collega die expertise over de digitale wereld beschikbaar stelt voor de opsporing. Telefonie, scripting, netwerktechnologie, visualisatietechnieken, automotive, camerabeelden, big data, digitaal forensisch onderzoek, data analyse, security, legal hacking: het vakgebied cybercrime en digitale opsporing is erg breed. Jouw securitykennis is hiervoor een mooie basis. Wil jij met je passie voor deze thema’s bijdragen aan de professionele ontwikkeling van de politieorganisatie? Dan maken we graag kennis met jou!

 

Wat ga je doen?

De ontwikkelingen binnen de digitaal forensische opsporing, zowel op technisch, tactisch als juridisch vlak, volgen elkaar in rap tempo op. Die snelheid en dynamiek maakt dat de vraag naar kennis onverminderd groot is en aan jou de vraag dit samen met je collega’s te vertalen naar onderwijs voor de opsporingspraktijk. Binnen het Cluster Cybercrime en Digitale Opsporing speel jij een cruciale rol bij het ontwikkelen, actualiseren en organiseren van ons onderwijsprogramma binnen het specialisme. Dit maakt dat het een veelzijdige en dynamische functie betreft en verder gaat dan het overdragen van je specialistische kennis.

Natuurlijk zorg jij samen met collega’s ervoor dat de politiemedewerkers digitaal vaardig worden en leer je digitaal gelabelde studenten de kennis die ze nodig hebben om als specialist in de opsporing aan het werk te gaan. Maar je stelt ook inhoudelijk de lesstof en leermiddelen samen en begeleidt/coacht studenten bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dat betekent dat je evaluaties uitvoert, examens afneemt en studenten beoordeelt ten behoeve van het onderwijsleerproces. Verder is het belangrijk om in verbinding te staan en te blijven met diverse collega’s en de opsporingspraktijk. Je onderhoudt dan ook contacten met in- en externe personen en instanties en participeert in werkgroepen.

 

Waar ga je werken?

De Politieacademie is het opleidings- en kenniscentrum voor de Nederlandse Politie waar competentiegericht onderwijs, kennis en het politiewerkveld samenkomen. Het vakspecialistisch politieonderwijs biedt vervolgonderwijs aan ervaren politiecollega’s. Tijdens dit onderwijs worden zij nog meer bewust van hoe uitdagend en complex ons vak eigenlijk is. Binnen het onderwijs werken wij vol overtuiging aan het verstevigen en vernieuwen van het vakmanschap van de politie. Wij doen dat het liefst samen met de praktijk, waardoor onze inzichten en kennis door kunnen werken in de manier waarop politiecollega’s hun belangrijke werk doen. Samen bouwen wij dynamisch en gedreven aan de politie van morgen en overmorgen.

 

Het Onderwijsteam Thematische Opsporing (totaal ongeveer 50 fte) verzorgt onderwijs op mbo-, hbo-, en wo-niveau en bestaat uit de volgende clusters:

  • Financieel Economische Criminaliteit
  • Cybercrime en Digitale Opsporing
  • Afdeling Vreemdelingen, Identificatie en Mensenhandel
  • Zeden, Kinderporno en Kindersekstoerisme
  • Milieucriminaliteit
  • Wapens en Drugs

Het Onderwijsteam Thematische Opsporing besteedt veel tijd aan de actualisatie en doorontwikkeling van bestaande en nieuwe onderwijsproducten. We werken modulair en blended. Ons onderwijs bestaat uit een mix van online leerpaden, online lessen en contact onderwijs. Dit betekent dat het nieuwe werken ook voor onze docenten geldt.

Je werkt op kantoortijden en je standplaats is de prachtige concernlocatie in Apeldoorn, Arnhemseweg 348. Daarbij kun je deels je werkzaamheden vanuit huis of andere leslocaties uitvoeren. Je krijgt bij ons een gezonde combinatie van vrijheid en verantwoordelijkheid.

 

Wie ben jij?

Als specialist heb je brede en diepe kennis van security of digitaal onderzoek en de hieraan gerelateerde onderwerpen, zoals ransomware, phishing en hacking. Je wordt uitgedaagd deze kennis in te zetten in het onderwijs ten aanzien van de opsporing. Dat doe je op een heldere, inspirerende en innovatieve wijze, zowel naar studenten als naar je collega's. De laatste jaren hebben we de nodige ervaring opgedaan met blended learning trajecten en deze vorm van onderwijs spreekt jou ook aan. Je neemt verantwoordelijkheid voor je vakgebied en gaat creatief en flexibel om met de onderwijscasuïstiek en lesinhoud. Organiseren en improviseren gaat je goed af en vanuit je intrinsieke motivatie ben je in staat om studenten te motiveren en te ondersteunen in hun leerproces.

Verder beschik je over:

  • een hbo-diploma (bachelor);
  • ruime kennis van en ervaring op forensisch onderzoek en/of informatie security op 1 of meer onderwerpen vanuit het vakgebied;
  • bij voorkeur een CEH, CHFI, SANS, CISSP certificaat of andere forensische/security certificaten;
  • een Politie Pedagogisch Didactisch Getuigschrift (PPDG) of de bereidheid dit te halen;

Wat wij bieden

Een dynamische werkomgeving waarin je jouw kennis en ervaring kunt delen en uitbreiden. Met daarbij de mogelijkheid om een significante impact te hebben op de professionele ontwikkeling van toekomstige politieprofessionals. Natuurlijk hebben wij oog voor persoonlijke groei en ontwikkeling, inclusief mogelijkheden voor opleidingen en trainingen. We zijn ook actief in de internationale samenwerking op ons vakgebied. De standplaats is Apeldoorn. Er is ruimte voor meerdere fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

 

Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aanstelling in tijdelijke dienst voor een proeftijd van een jaar. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

 

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.218 ,- en maximaal € 5.127,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is docent C.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure. 
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.