Type:
Permanent employment
Location:
Apeldoorn
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
17/08/2022
Status:
Open
Apply before:
13/09/2022
Hours p/wk:
36

Description:

Haal jij er voldoening uit om een actieve bijdrage te leveren aan de professionele ontwikkeling van collega’s en cursisten uit de opsporing? Heb jij ervaring als docent en beschik je over relevante werkervaring op het gebied van forensische opsporing? Grijp dan nu je kans en ga aan de slag als docent forensische opsporing bij de Politieacademie in Apeldoorn.

 

Wat ga je doen?

De vraag naar forensische opsporing stijgt explosief. Ter bestrijding en voorkoming van criminaliteit zetten politie en partners forensisch onderzoek meer en meer in waarbij de (digitale) mogelijkheden van methodieken, technieken en middelen zich in hoog tempo ontwikkelen. Het forensisch onderzoek gaat niet alleen om het detecteren van fysieke sporen, ook het belang van digitale forensische sporen neemt snel toe. Wij willen het ontdekken, veiligstellen en analyseren van fysieke en digitale forensische sporen in de opsporingspraktijk dichter bij elkaar brengen. De vertaling van bovengenoemde ontwikkelingen naar de opsporingspraktijk vindt onder andere plaats op de Politieacademie, waar het een vervolg krijgt in het onderwijs. Als allround docent forensische opsporing verzorg en ontwikkel je, samen met je collega’s, forensisch politieonderwijs in de breedte. Je volgt de ontwikkelingen binnen het vakgebied op de voet en de opgedane kennis vertaal je naar voor de opsporingspraktijk bruikbare methoden en technieken. Je werkt hiervoor samen met partners als het Nederlands Forensisch Instituut, het Openbaar Ministerie en hogescholen.

 

Je houdt je concreet bezig met het:

 • verzorgen van de lessen, het inhoudelijk samenstellen van de lesstof en leermiddelen en het verwerken van nieuwe ontwikkelingen uit het onderwijs en de politiepraktijk in de lesstof;
 • actueel houden van de lessen vanuit je kennis over maatschappelijke en politieke ontwikkelingen. Dit doe je in overleg met collega-docenten. Alle opsporingmethoden en elementaire rechts- en wetskennis komen aan bod. Het onderwijs heeft een directe relatie met de politiepraktijk;
 • in verbinding komen en blijven met de praktijk en het bijdragen op inhoud aan de (door)ontwikkeling, actualisatie en uitvoering van het onderwijs;
 • mede oordelen over de competenties van studenten en het evalueren van leeractiviteiten met hen. Zo fungeer je tevens als coach;
 • actief deelnemen aan bestaande (kwaliteits)netwerken.

Waar ga je werken?

De Politieacademie is het opleidings- en kenniscentrum voor de politie waar competentiegericht onderwijs, kennis en het politiewerkveld samenkomen. Het Team Specialistische Opsporingsondersteuning van de Politieacademie bestaat uit de onderwijsteams Forensische Opsporing en Bijzondere opsporing. Deze teams houden zich bezig met training en opleiding van forensische en heimelijke functies. Binnen deze teams verzorgen we diverse opleidingen zoals, Verkeersongevallenanalyse en Forensisch Opsporings-onderwijs, Heimelijk Informatie Inwinnen en Opnemen vertrouwelijke communicatie. Het onderwijsteam Forensische Opsporing bestaat uit een groep vakspecialisten met ervaring op het gebied van onderwijs en/of forensische opsporing. Om inhoudelijke kennis en ervaring met betrekking tot forensische opsporing nu en in de toekomst te waarborgen, worden nieuwe collega’s met kennis van de opsporingspraktijk en bij voorkeur een forensisch digitale insteek met open armen ontvangen. Je werkplek is de Politieacademie in Apeldoorn, maar je bent ook actief op locatie. Op diverse niveaus leiden wij medewerkers op en dragen zo actief bij aan de professionele ontwikkeling van (startende) collega's. Door middel van begeleiding en training ondersteunen wij medewerkers uit de forensische en heimelijke opsporing om professioneel, zowel fysiek als mentaal en moreel, te kunnen optreden in diverse (gevaar)situaties in de politiepraktijk. Alles is erop gericht dat de politiemedewerker bekwaam en met zelfvertrouwen het vak in de forensische en heimelijke opsporing uitoefent.

 

Wie ben jij?

Jij staat ontspannen voor een groep en kunt op heldere en inspirerende wijze je kennis overbrengen, zowel naar cursisten als naar je collega’s. Je bent een professional die actief verantwoordelijkheid neemt voor je vakgebied. Je bent creatief en gebruikt dat in je lessen voor studenten. Studenten ontvangen van jou op vlotte wijze een duidelijke boodschap. Gemotiveerd begeleid je hen met het doel hun persoonlijke en professionele ontwikkeling te stimuleren. Je past bij groeps- en individuele coaching je aanpak aan op wat nodig is voor die situatie en kunt hierin snel schakelen.

Ook ga je flexibel om met de onderwijscasuïstiek en lesinhoud. Doordat jij je verdiept in ontwikkelingen binnen de maatschappij, de politiek en de vakinhoud, ben je actueel. De kennis hieruit pas je voortdurend toe in je onderwijs zodat studenten leren aan de hand van actuele thema’s en de nieuwste inzichten en je houdt ervan jezelf te blijven ontwikkelen. Jouw deskundigheid deel je met anderen en je neemt actief deel aan bestaande netwerken. Organiseren gaat je goed af en samenwerken is je op het lijf geschreven. Ook ben je representatief, proactief en een volwaardige gesprekspartner voor zowel in- als externe partners.

Verder heb je:

 • een hbo-diploma;
 • een Pedagogisch Didactische Aantekening (PDA) of de bereidheid om die op korte termijn te halen;
 • bij voorkeur ervaring als coördinator plaats delict of als forensisch coördinator.

Wat wij bieden

De standplaats is Apeldoorn. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aanstelling in tijdelijke dienst voor een proeftijd van een jaar. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.063,- en maximaal € 4.880,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is docent C.

 

Wat verder belangrijk is

 • Een veiligheidsonderzoek P en een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure, evenals het verzorgen van een proefles.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.