Keywords:
Data Science, Data
Type:
Permanent employment
Location:
Leiden
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
28/09/2021
Status:
Open
Apply before:
07/12/2022
Hours p/wk:
40

Description:

De faculteit Science & Technology van Hogeschool Leiden zoekt Docent Informatica Datascience (0,8 - 1,0 fte).

 

De functie

Ben jij de docent, die toekomstige beroepsoefenaars de passie en de kennis bijbrengt voor Datascience? Wij zoeken een energieke enthousiasmerende collega met hands-on ervaring in:

 • Ontwikkelen van data streaming- en batchprocessen
 • Realiseren van Datawarehouses, Datamarts en/of Datalakes 
 • Infrastructuur ontwerp en architectuur voor Big Data 
 • Implementeren van BI oplossingen en BI Dashboards
 • Ontwikkeling en implementatie van machine learningmodellen
 • Doceren in het hoger onderwijs
 • Onderwijsprojecten opzetten en uitvoeren

 
Je bent bekend met de volgende gebieden: 

 • Statistiek en algoritmen
 • Implementeren van machine learningmodellen
 • Dataverwerkingsprocessen: SQL, datamodelling en ETL
 • Data Management: TOGAF, DAMA DMBoK, ITIL
 • Cloud computing: AWS en Azure
 • Programmeertalen: Python, R, Ruby, Java
 • Datasystemen: Spark, Hadoop, MongoDB, Redis, Cassandra, Mysql.

Functie-eisen

Je bent in het bezit van minimaal een relevante hbo opleiding. Je hebt ervaring in bovengenoemd werkveld en met het (hoger beroeps) onderwijs. Je bent communicatief vaardig, leergierig, onderzoekend en een echte teamplayer. Je inspireert collega’s en studenten om nieuwe wegen te ontdekken. 
 

Hogeschool Leiden

Hogeschool Leiden is een multisectoriële hogeschool in het hart van de Randstad. De hogeschool heeft ongeveer 13.000 studenten en 1.275 medewerkers. Het onderwijs wordt verzorgd binnen vijf faculteiten met een eigen identiteit, die samenhangt met het karakter van de opleidingen en de verschillende beroepen en werkvelden waarvoor de studenten worden opgeleid.

Onze maatschappelijke opdracht is om goed beroepsonderwijs te verzorgen en gekwalificeerde professionals op te leiden die beschikken over een kritische houding en in staat zijn te functioneren in een veranderende beroepspraktijk. Naast kwalificatie voor de beroepspraktijk maken persoonsvorming, socialisatie, internationalisering en het ontwikkelen van maatschappelijke verantwoordelijkheid deel uit van onze opleidingen. Het leren van de student staat daarbij altijd centraal.

 

Faculteit Science & Technology 

Het onderwijs van de faculteit Science & Technology wordt verzorgd door de opleidingen Applied Sciences, Informatica, en het Middelbaar Laboratorium Onderwijs.  
 

Opleiding Informatica 

De opleiding Informatica verzorgt de onderwijs voor ± 1100 studenten in vier specialisaties: 
Software Engineering, Interactie-technologie, Business Datamanagement en Forensisch ICT. De opleiding werkt nauw samen met het ICT werkveld en andere organisaties. De afdeling telt circa 45 medewerkers. 
 

Arbeidsvoorwaarden

De cao-hbo is van toepassing. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal  € 3.658,64 en maximaal € 5.026,85 (schaal 11) bij een fulltime dienstverband, conform cao-hbo. Daarnaast is er een gunstige pensioenregeling via het ABP en is er de mogelijkheid tot flexibel werken. Avondonderwijs en contractonderwijs kunnen in de taken worden opgenomen. Er zijn diverse ontwikkelmogelijkheden binnen de hogeschool, en er is ruimte voor professionalisering. Verder kent de cao-hbo een eindejaarsuitkering van 8,3 % en is de hogeschool dicht bij station Leiden gelegen. 
 

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met, Hans Bertens, onderwijsmanager, via telefoonnummer: 06-48133825, of per e-mail: bertens.h@hsleiden.nl  
 
U kunt uw sollicitatie, inclusief curriculum vitae, mailen naar: werving-selectie@hsleiden.nl 
 
Vermeld a.u.b in de titel van uw mail: ‘vacaturenummer 18/2021/S&T, uw achternaam en voorletter(s)’. 

 

De interne en externe sollicitatieprocedure lopen tegelijkertijd. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

 

Wij verzamelen de persoonlijke gegevens uitsluitend voor de selectie. De persoonsgegevens zullen worden vernietigd uiterlijk 4 weken na het afronden van de procedure. Meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens door Hogeschool Leiden kunt u vinden op de pagina Gedragsregels en Rechtsbescherming.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.