Type:
Temporary employment
Location:
Den Haag
Education:
Master (EQF 7)
Published:
06/06/2018
Status:
Open
Apply before:
17/06/2018
Hours p/wk:
40

Description:

Wil jij graag je expertise in veiligheidsdiensten inzetten om jonge mensen te inspireren? Weet jij hoe je onze studenten kunt voorbereiden op bedreigingen die de nationale veiligheid in gedrang kan brengen?
 
De opleiding Integrale Veiligheidskunde (IVK) is één van de opleidingen van de Faculteit voor Bestuur Recht en Veiligheid van de Haagse Hogeschool. IVK is een vierjarige Bachelor opleiding, waar we studenten opleiden in het brede domein van de integrale veiligheidskunde met speciale aandacht voor vraagstukken van publieke, nationale en industriële veiligheid. Onze opleiding bestaat uit een Nederlandse deeltijd en duale (‘werken en leren’) variant met ongeveer 600 studenten. IVK bestaat uit 35 docenten, praktijkinstructeurs, en loopbaancoaches. Zij bereiden studenten voor op de veiligheidskundige beroepspraktijk in nauwe samenwerking met zijn partners uit een uitgebreid netwerk van professionele organisaties.
 
Wat ga je precies doen?
Voor de opleiding Integrale Veiligheidskunde (IVK) zijn we op zoek naar een docent Veiligheid voor de leerlijn Integrale veiligheid per 1 september 2018 voor 0,8 -1,0 fte, (32-40 uur per week) in tijdelijke dienst voor de periode van één jaar met uitzicht op verlenging
 
De vraag naar kennis en expertise bij onze docenten is groot. Binnen IVK kun jij vakinhoudelijk je eigen curriculum opzetten en verder vormgeven in samenwerking met het team van experts dat onze studenten dagelijks klaarstoomt voor de arbeidsmarkt.
 
Als docent verzorg je de lessen en werkcolleges waarin (nationale)veiligheid en beleid centraal staat. Een thema waar niet alleen landelijk veel over te zeggen valt, dit heeft ook invloed op wat er bij je om de hoek speelt of zou kunnen spelen. Je begeleidt als docent de IVK studenten bij dit probleemgestuurde thema in hun onderwijs- en projectopdrachten, stage en in hun afstudeerfase. Samen met je collega docenten houd je de actualiteit van het curriculum scherp om de lessen binnen de safety & security goed te kunnen blijven verzorgen. 
 
Jouw profiel
Voor deze vacature zijn we op zoek naar een senior expert met werkervaring in het veiligheidsveld, die onze studenten coachen naar de volgende stap van jonge veiligheidsprofessional. Je bent een prettige collega in de omgang die de samenwerking opzoekt en gewend is om systematisch en resultaatgericht te werk te gaan. 
 
Voldoe je daarnaast aan onderstaande functie-eisen? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie voor deze vacature.

 • Je bent in het bezit van een afgeronde masteropleiding, bij voorkeur in politiekunde;
 • Je hebt werkervaring in het veiligheidsdomein;
 • Je hebt affiniteit met hoger onderwijs en onderwijsontwikkeling en bent bij voorkeur in het bezit van een didactische aantekening (met scriptiebegeleiding);
 • Je hebt zeer goede Nederlandse communicatieve vaardigheden;
 • Je bent bereid om op maandagavond onderwijs te verzorgen;
 • Je hebt een actief professioneel netwerk;
 • Bij voorkeur ervaring met toetscommissie/examencommissie werk;

Wij bieden

 • Het salaris voor deze functie bedraagt, op basis van relevante werkervaring tussen de € 3.392,46 en € 4.661 bruto per maand (schaal 11) bij een volledige werkweek van 40 uur (exclusief 8% vakantietoeslag en een volledige 13e maand). Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-HBO;
 • De aanstelling is voor de periode van één jaar met uitzicht op verlenging;
 • Een ruime verlofregeling van ongeveer 53 dagen bij een fulltime aanstelling, inclusief de verplichte vrije dagen en exclusief nationale feestdagen;
 • De kans om vanuit jouw kennis en expertise het curriculum verder vorm te geven om zo de student optimaal voor te bereiden op de toekomst;
 • Persoonlijke opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • Een inhoudelijke sleutelrol in een team van collega veiligheidskundigen dat stevig is ingebed in een groeiend en hoogwaardig netwerk van nationale en internationale partnerorganisaties;

De Faculteit
De Faculteit Bestuur, Recht & Veiligheid is een inspirerende internationale leer- en werkomgeving waarin studenten worden opgeleid tot professionals in de stad van internationaal recht, vrede en veiligheid. Op de faculteit werken circa 200 medewerkers aan het onderwijs voor een sterk groeiende studentenpopulatie van 3500 studenten. De faculteit verzorgt de opleidingen Bestuurskunde/Overheidsmanagement, HBO-Rechten, Integrale Veiligheidskunde en de internationale opleidingsvariant  Law, International Public Management en Safety and Security Management Studies. De opleidingen zijn gevestigd in de hoofdvestiging in Den Haag.
 
De opleiding IVK is volop in beweging en legt de verbinding met de stad Den Haag op het gebied van Vrede en Recht. Een goed bestuur in een veilige wereld is het motto dat de verschillende varianten van de opleiding met elkaar verbindt.
 
De Haagse Hogeschool
De Haagse Hogeschool staat midden in de samenleving. Wij bieden kwalitatief hoogwaardig en innovatief hoger beroepsonderwijs. Wij willen toonaangevend zijn op de thema’s wereldburgerschap, internationalisering en netwerkhogeschool. Deze thema’s vormen de basis voor de ontwikkeling van ons onderwijs, onderzoek en de organisatie van de Haagse Hogeschool Hiermee willen wij onze studenten optimaal voorbereiden op de kennissamenleving van de 21e eeuw. Niet alleen in hun rol als hoger opgeleide professional, maar zeker ook in hun rol als wereldburger. De Haagse Hogeschool heeft ruim 25.000 studenten, verdeeld over 7 faculteiten. 

Informatie 
Voor nadere informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Remco van Zwol, Adviseur Resourcing, R.W.vanZwol@hhs.nl. Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Piet Willems, Teamleider IVK, op 070-4457147 of P.Willems@hhs.nl. Op deze emailadressen worden geen sollicitaties in behandeling genomen. 
 
Solliciteren
Je kunt solliciteren met cv en motivatiebrief via onderstaande button. Je kunt reageren tot en met zondag 17 juni 2018. 

Solliciteren kun je doen via de sollicitatiebutton, op deze emailadressen worden geen sollicitaties in behandeling genomen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.