Type:
Permanent employment
Location:
Ypenburg, Den Haag
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
21/09/2022
Status:
Open
Apply before:
17/10/2022
Hours p/wk:
32

Description:

Functie­omschrijving

Vind je het gaaf om precies uit te zoeken hoe een app op een smartphone werkt of op welke manier gegevens in de nieuwste smartwatches of Fitbits zijn opgeslagen? En zoek je werk waarbij je met je kennis en ervaring een belangrijke bijdrage levert aan een rechtvaardig Nederland? Start dan als forensisch onderzoeker digitale technologie bij het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag!

Bij het team Data-analyse van de groep Digitale Technologie heb jij een uitdagende functie. Jouw missie? De betekenis van digitale sporen achterhalen.

Je doet onderzoek naar de inhoud van inbeslaggenomen gegevensdragers, zoals mobiele telefoons, tablets, smartwatches, activity-trackers en computers. Daarbij beantwoord je uiteenlopende vragen. Waar komen deze bestanden vandaan? Wat gebeurde er op 4 januari? Wat betekenen deze tijdstempels? En hoe betrouwbaar zijn stappen en afstanden die een mobiele telefoon of smartwatch registreert?

Aan de digitale sporen ken je betekenis toe, bijvoorbeeld door een tijdlijn van digitale sporen op te stellen of door aan te geven of de sporen passen bij een scenario dat in het opsporingsonderzoek opgesteld is. De conclusies van je onderzoek verwoord je in een rapportage, die ook begrijpelijk is voor niet-technische lezers, zoals rechters, advocaten en officieren van justitie. Jouw rapportage kan als bewijsmiddel in rechtszaken gebruikt worden.

Jouw werkzaamheden op een rij

  • Je zoekt naar relevante digitale sporen en interpreteert deze.
  • Je onderzoekt de sporen die worden achtergelaten door het gebruik van bepaalde software.
  • Je ontwikkelt nieuwe methodes en software voor gebruik in zaakonderzoek.

Functie-eisen

  • Je hebt minimaal hbo-niveau, bij voorkeur in een technische richting, zoals (technische) informatica.
  • Je hebt kennis van besturingssystemen en bestandssystemen.
  • Je hebt affiniteit met het werkveld van justitie en opsporing.
  • Je hebt ervaring in softwareontwikkeling en scriptingtalen, zoals Python.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met digitaal (forensisch) onderzoek.
  • Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en Engels.

Competenties

  • analyseren
  • samenwerken
  • netwerken
  • omgevingsbewustzijn
  • overtuigingskracht
  • plannen en organiseren

Wat vinden wij nog meer belangrijk?
Als onderzoeker ben je nieuwsgierig naar de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van data-analyse. Een passie die je graag deelt met je collega’s. Daarnaast ben je geïnteresseerd in wat de collega’s van hardware en software, software-engineering, cryptografie en reverse-engineering doen. Een praatje maken doe je graag en je denkt altijd in mogelijkheden. Ook kun je creatief denken en ben je vasthoudend.

Naast het ontdekken vind je kennisborging van essentieel belang. Je weet je onderzoeken dan ook goed over te brengen, zodat iedereen iets aan jouw kennis heeft. Je put ook graag uit de kennis van je professionele nationale en internationale collega’s. Verder gaat zelfstandig werken je goed af, maar ben je vooral een teamspeler die positief omgaat met het geven en ontvangen van feedback. Je vraagt anderen ook om hulp als je iets niet weet.

 

Arbeids­voorwaarden

  • Salaris­niveauschaal 11, schaal 12 
  • Salaris­omschrijving

    Op deze functie is het Functiegebouw Rijk van toepassing. Inschaling vindt plaats op basis van je opleiding en ervaring. De mogelijkheid bestaat dat je in beginsel via een aanvangsschaal wordt aangesteld. Deze kan één schaal lager zijn dan de betreffende functieschaal.

     

    Voor de functie geldt een tijdelijke markttoelage van 8% die aan het vermelde maandsalaris wordt toegevoegd.

  • Maand­salarisMin €3.503 – Max. €6.045 (bruto)
  • Dienst­verbandArbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
  • Contract­duur1 jaar
  • Minimaal aantal uren per week 32
  • Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

 

Bijzonderheden

  • Solliciteren? Nadat je via de sollicitatiebutton hebt gereageerd kun je jouw motivatie en cv als word of pdf-bestand uploaden. We nodigen je graag uit om in je motivatiebrief ook iets over jezelf te vertellen.
  • Het toetsen van de integriteit van onze nieuwe collega’s is voor het NFI van groot belang. Voor deze functie geldt dat er een veiligheidsonderzoek B moet worden opgestart bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. Ook een geheimhoudingsverklaring maakt deel uit van het sollicitatieproces.
  • Ben je in dienst van het Rijk en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk- of (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van je leidinggevende of trajectmanager en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
  • Een assessment (psychologische en vaardigheidstest) kan deel uitmaken van het sollicitatieproces, net als het opvragen van referenties en het inzetten van een (online) screening.
  • Mogelijk neem je periodiek deel aan de 24-uurs bereikbaarheids- en beschikbaarheidsdiensten. Dit bepalen we in overleg met jou.
  • Voor medewerkers binnen de Rijksoverheid behoort een detacheringsovereenkomst tot de mogelijkheden.
  • Het werk kan emotioneel belastend zijn.
  • Vaardigheidstests kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
  • Je bent niet verplicht om je geboortedatum en geslacht in je cv en sollicitatieformulier te vermelden.
  • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.
  • Aan deze vacaturetekst kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer over jouw toekomstige afdeling

Het team Digitale Technologie bestaat uit ongeveer vijftig forensisch onderzoekers met diverse expertises en specialismen. Zij werken verdeeld over zes subteams. Het team Digitale Technologie is onderdeel van de divisie Digitale en Biometrische Sporen.

https://www.werkenvoornederland.nl/site/binaries/content/gallery/wvnl/organisaties/ministerie-van-justitie-en-veiligheid/nederlands-forensisch-instituut/nederlands-forensisch-instituut.jpg/nederlands-forensisch-instituut.jpg/wvnl%3Apageheader"); background-position: 50% center;">

 

Ministerie van Justitie en Veiligheid, Nederlands Forensisch Instituut

Werken bij de Rijksoverheid betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Dus ook aan een veilige en rechtvaardige samenleving voor iedereen. Justitie en Veiligheid verdedigt en beschermt de rechtsorde. Van beleid tot uitvoering. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is een agentschap van het ministerie van Justitie en Veiligheid en levert kwalitatief hoogwaardige forensische diensten met behulp van state-of-the-art-technologie en wetenschap.

Gedreven NFI-professionals richten zich gezamenlijk op het tijdig leveren van begrijpelijke, objectieve en zo nodig multidisciplinaire forensische analyses, op meer dan dertig onderzoeksgebieden zoals DNA, pathologie en toxicologie, maar bijvoorbeeld ook digitale technologie en wapens. De resultaten spelen een belangrijke rol bij opsporing, vervolging en in rechtszaken. In alle gevallen houdt het NFI zich bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor het NFI zo bijzonder. Want recht raakt mensen.

 

Contactpersonen

Voor meer informatie over deze vacature:

Klaas Deves

E-mail: k.deves@nfi.nl
 

Abdul Boztas

E-mail: A.boztas@nfi.nl
Tel nr. 06-26096232
 

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:

Laura van den Berg

E-mail: laura.van.den.berg@nfi.nl
Tel nr. 06-22143366