Keywords:
Cyber, Security, ICT, fraude, Financial crime, beveiliging, research, Network Monitoring, Data Analytics in Security
Type:
Permanent employment
Location:
Delft
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6), Doctorate/PhD (EQF 8), Master (EQF 7)
Published:
05/10/2017
Status:
Open
Apply before:
05/12/2017
Hours p/wk:
40

Description:

Als Fraude-analist op de afdeling DetACT help je financiële instellingen bij het bestrijden van fraude. Je zoekt naar verdachte afwijkingen in het netwerkverkeer en ontwikkelt regels die fraudepogingen automatisch detecteren.

 

We zoeken een Fraude-analist om het DetACT-team van Fox-IT te komen versterken. Elke dag opnieuw worden klanten geconfronteerd met Phishing, Trojan, en Hybrid attacks via hun online kanalen. De DetACT-applicatie zorgt ervoor dat klanten alles in real-time in kunnen zien: incidenten, sessies, trends, anomalies, attacks & threats. Je bent de ideale aanwinst voor het team als je analytisch bent en ervan houdt om puzzels op te lossen. Je hebt programmeerervaring en je bent bekend met de details van HTTP en JavaScript. Je bent nauwkeurig, secuur en kunt goed op detailniveau werken. Verder houd je natuurlijk wel altijd zicht op het grotere plaatje. Ambitie vinden we erg belangrijk bij Fox-IT, je past goed tussen de leergierige collega’s en jouw ontwikkeling wordt goed gefaciliteerd.

De functie

De Enterprise applicatie DetACT is ingericht om sporen van o.a. Malware en Phishing te herkennen in grote stromen van netwerkverkeer bij banken. Als Fraude-analist zal je analyses uitvoeren op het netwerkverkeer bij (mogelijke) fraudegevallen en verdachte transacties, hierbij knoop je alle beschikbare informatie en technische mogelijkheden aan elkaar.

Met behulp van zelfgemaakte scripts ben je in staat om onderzoeksvragen op een efficiënte manier te beantwoorden. Na het uitvoeren van analyses zal je op basis van afwijkingen in het netwerkverkeer regels definiëren waarmee het systeem toekomstige fraudepogingen kan herkennen. De output van jouw regels zal door banken worden gebruikt om verdachte transacties nader te onderzoeken of automatisch te blokkeren.

 

Je werkt samen in een enthousiast en gedreven team van analisten met een gezamenlijke passie om criminelen te stoppen, ‘For a more secure society’. Je gaat met plezier de discussie aan over de beste manier om fraude te voorkomen en het uiterste uit het systeem te halen. Het wordt gewaardeerd als je initiatief toont en niet bang bent om vragen te stellen.

Je hebt dagelijks contact met klanten om ze op de hoogte te houden van de voortgang van analyses en inzicht te geven in huidige en toekomstige bedreigingen. De toegevoegde waarde van ons werk zit in de goede begeleiding van de klant. Je bent de juiste aanwinst voor het team als je direct contact met de klant leuk/uitdagend vindt en als je op zoek bent naar een functie-inhoudelijke uitdaging!

Jouw profiel

  • Je hebt een IT-diploma, studierichting Informatica, of andere relevante studie- of werkervaring;
  • Je bent analytisch en hebt oog voor detail en patronen;
  • Je hebt ervaring met diverse programmeertalen, -technieken en -toepassingen;
  • Je hebt een crime fighting spirit;
  • Je beschikt over goede schriftelijke en communicatieve vaardigheden in het Engels;
  • Je bent in staat om complexe bevindingen uit te leggen aan technisch minder onderlegde klanten;
  • Je bent scherp, leergierig, nieuwsgierig, kritisch en een leuke collega om mee samen te werken.

Werken bij Fox-IT

Fox-IT is leidend in de wereld van cyber security door het ontwikkelen van innovatieve cyber security oplossingen. In onze ambitie om deze positie verder uit te bouwen zijn we altijd op zoek naar de beste nieuwe collega’s. Bij Fox-IT werk je met zeer gedreven en gepassioneerde collega’s, de mooiste klanten, de beste techniek en bieden we leidende oplossingen en diensten aan onze klanten. Wil jij onderdeel zijn van een unieke organisatie en tegelijkertijd bijdragen aan een veiligere samenleving?

Reageer!

Herken je je in bovenstaande omschrijving en zie je de match, laat het ons weten! Stuur een mail (met CV en motivatie) aan vacatures[at]fox-it.com of solliciteer via de website (rechts bovenin). Heb je een vraag? Bel Laura Voorsluijs op +31(0)6 186 53 817.

 


Uit veiligheidsoverweging verzenden wij geen automatische ontvangstbevestiging. Binnen 8 werkdagen nemen we contact met je op;
Meer weten over Fox-IT: lees ons Manifest;
Een uitgebreide screening maakt deel uit van de sollicitatieprocedure binnen Fox-IT;
Open sollicitaties zijn van harte welkom op vacatures[at]fox-it.com;
Hulp van W&S bureaus, hoe goed bedoeld ook, is (echt) niet nodig.