Type:
Permanent employment
Location:
Zwolle
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
19/01/2022
Status:
Open
Apply before:
02/02/2022
Hours p/wk:
36

Description:

Een interessant applicatielandschap met duizenden gebruikers en verschillende maatwerksystemen. Dat is jouw speelveld als functioneel beheerder Business Intelligence bij de politie in Zwolle. Heb jij analytisch vermogen, ben je klantgericht en wil je jezelf verder ontwikkelen op jouw vakgebied? Team Functioneel Beheer Noord-Oost Nederland van het Politiedienstencentrum zoekt een enthousiaste functioneel beheerder die het beste uit zichzelf en onze applicaties wil halen.

 

Wat ga je doen?

Als functioneel beheerder richt jij je voornamelijk op het beheer en de verbetering van applicaties. Het aantal gebruikers van een applicatie kan variëren van enkele tientallen tot meer dan 50.000 gebruikers. Aan de toepassingen worden hoge kwaliteitseisen gesteld: ze moeten vaak 24/7 beschikbaar zijn. Door de vele koppelingen met andere systemen sta je telkens voor nieuwe complexe vraagstukken.

 

Je haalt informatie op bij je klanten, waarna je samen met de gebruikers, ontwikkelaars en testmanagers aan de slag gaat in Scrum- en projectteams. Je bent een informatiedeskundige die de brug slaat tussen ICT'ers en eindgebruikers. Je organiseert gebruikersoverleggen, neemt deel aan expertgroepen en begeleidt eventueel stagairs en/of nieuwe collega's. Verder draag je zorg voor het:

 • beantwoorden van gebruikersvragen en -verzoeken;
 • documenteren van de applicaties (voor gebruikers-, beheerders- en opleidingsdocumentatie);
 • geven van voorlichting en instructies over nieuwe functionaliteiten en mogelijkheden binnen applicaties;
 • bieden van advies en ondersteuning bij het specificeren en testen van gewenste verbeteringen.

 

Binnen de Afdeling Functioneel Beheer zijn de voorzieningen verdeeld over diverse community's. Momenteel zoeken we een functioneel beheerder voor de community Business Intelligence.

 

Waar ga je werken?

De Afdeling Functioneel Beheer is met circa vierhonderd collega's één van de grootste functioneelbeheerorganisaties van het land. We bestaan uit vier beheerteams die het dagelijks functioneren van de Informatievoorziening (IV) waarborgen, gebruikers begeleiden én zorgen voor optimaal beschikbare functionaliteiten. Jij gaat aan de slag binnen de productielijn Business Intelligence in Zwolle. Voor teamoverleg en samenwerking met collega-beheerders ben je hier twee dagen per week te vinden. Maar om echt feeling met de praktijk te houden, werk je dicht op het directe politie- en recherchewerk. Incidenteel werk je op de locaties Utrecht of Odijk of buiten kantoortijd. Verder werk je veel samen met de Dienst ICT.

 

Wie ben jij?

Werken aan ICT-projecten die er écht toe doen, daar gaat jouw hart sneller van kloppen. Wat je daarbij nodig hebt? In ieder geval analytisch vermogen en een dosis overtuigingskracht. Verder ben je klantgericht, leergierig en werk je actief mee aan kennisontwikkeling. Zelfstandig werken, daar blink jij in uit. Nieuwe applicaties maak je je snel eigen. Tot slot ben je flexibel en een doorzetter. Is er buiten kantoortijd een escalatie? Ook dan kunnen we op jou rekenen.

 

Verder beschik je over:

 • een hbo-diploma, bij voorkeur in de richting ICT en business of vergelijkbaar;
 • enige jaren werkervaring binnen functioneel beheer of informatiemanagement;
 • bij voorkeur een opleiding op het gebied van functioneel beheer;
 • actuele ICT-kennis;
 • bekendheid met Scrum- en Agile-werkwijzen;
 • bij voorkeur kennis van en ervaring met de autorisaties binnen de politieorganisatie.

 

Sta je aan het begin van je carrière, breng je de nodige kennis mee, maar ben je nog lang niet uitgeleerd? Ook dan maken we graag kennis met je!

 

Wat wij bieden

De standplaats is Zwolle. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aanstelling in tijdelijke dienst voor een proeftijd van een jaar. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

 

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.596,- en maximaal € 4.299,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof.

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist A, werkterrein informatie & communicatietechnologie.

 

Wat verder belangrijk is

 • Een veiligheidsonderzoek P maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge op http://it.kombijdepolitie.nl/
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.