Type:
Permanent employment
Location:
Zeist
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
20/10/2023
Status:
Open
Apply before:
30/10/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Burgers die 112 bellen moeten onmiddellijk worden geholpen. Op de meldkamer komen alle hulpvragen binnen en onze centralist zorgt ervoor dat zij direct in contact komen met brandweer, politie of ambulance. Zij moeten daarom 24/7 beschikbaar zijn en onze systemen 100% betrouwbaar. Ben jij de ervaren functioneel beheerder die onze centralisten als een rots in de branding bijstaat? Dan zoeken wij jou!

 

Wat ga je doen?

De Landelijke Meldkamer Samenwerking (LMS) is verantwoordelijk voor excellente functionerende meldkamersystemen en faciliteiten. Daar waar de centralisten verantwoordelijk zijn voor de aanname en afhandeling van 112 meldingen voor politie, brandweer, ambulancezorg en de Koninklijke Marechaussee, zijn de beheerders op de meldkamer verantwoordelijk voor uitstekende ondersteuning met ICT en facilitaire middelen.

 

Als functioneel beheerder zorg je samen met je collega’s voor het landelijk functioneel beheer binnen de voorziening Spoedrespons (onder andere C2000, INS en Burgernet) voor alle meldkamers door het hele land. Je houdt je bezig met het beheer van de applicaties die zich richten op het activeren van de spoedrespons van hulpdienstenAls intermediair tussen gebruikers en (in- en externe) leveranciers zorg je dat de applicaties en systemen optimaal aansluiten bij de behoefte van de meldkamercentralisten. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies over de functionaliteit van de applicaties en vertaalt de informatiebehoefte naar functionele specificaties. Deze deel je met je collega dienstenmanager en/of thema-expert. Vanuit gebruikersperspectief begeleid en accepteer je de livegang van wijzigingen. Daarnaast vervul je een ondersteunende rol ten aanzien van de gebruikers, waarin je verstoringen signaleert, prioriteert, analyseert en zorgt voor de afhandeling van incidenten. Ook draag je zorg voor autorisaties, beheer je gebruikersinformatie en verzorg en onderhoud je procedurebeschrijvingen en werkinstructies.

 

Hoe ziet een dag als landelijk functioneel beheerder eruit?

Uiteraard start je je dag met een goede kop koffie of thee! Je werkt hybride, in overleg zal dat op ons hoofdkantoor in Zeist zijn of thuis. Geen dag is hetzelfde: de ene dag start je met een overleg met een van onze dienstenmanagers en de andere dag met het testen van nieuwe releases. Je beoordeelt zelfstandig wijzigingsverzoeken vanuit gebruikers en belt met aanvragers voor verduidelijking van het verzoek en verrijkt daarmee de wijziging. In antwoord op een vraag van beheercollega’s op een meldkamer licht je toe hoe het systeem in een specifieke situatie zal reageren en leg je uit hoe een centralist dan kan handelen. Ook ben jij de persoon binnen LMS die de gebruikershandleidingen en functionele handleidingen beheert en het totale overzicht behoud. Jij bent de intermediair tussen gebruiker en technisch beheer en weet dit altijd in goede banen te leiden. Tenslotte houd je een oogje in het zeil bij ons junior collega's en zorg je ervoor dat ze met plezier hun werk kunnen doen en kunnen leren van jouw expertise.

 

Waar ga je werken?

De LMS is een nieuw organisatie onderdeel binnen de politie en organiseert met én voor de hulpdiensten een landelijk beheerd netwerk van tien met elkaar verbonden meldkamerlocaties. Wij zijn 24/7 bereikbaar en vormen het kloppend hart van de veiligheidsregio’s. Zo kunnen brandweer, politie, ambulance en Koninklijke Marechaussee hun meldkamerfuncties gezamenlijk uitoefenen. We ondersteunen de hulpdiensten op de meldkamers bij het uitvoeren van hun meldkamerfunctie door het verzorgen van de ondersteunende ICT-voorzieningen en facilitaire voorzieningen. De LMS is hiervoor de landelijk georganiseerde regieorganisatie om de regionale vraag (de behoefte op de meldkamers) en het aanbod (de in- en externe leveranciers) bij elkaar te brengen.

 

Wie ben jij?

De rol van de meldkamer is van levensbelang in onze maatschappij. Bij het werken voor de meldkamer hoort dan ook een enorm verantwoordelijkheidsgevoel. Je hebt geen 9-5 mentaliteit en vindt het leuk om in een enthousiast team te werken. Daarnaast kom jij snel tot de kern van het probleem en ga je graag plan- en projectmatig te werk. Excelleer je door jouw job zelfstandig uit te voeren? Zijn jouw klanten topprioriteit en zoek je graag de samenwerking op? Voldoe je daarnaast ook aan onderstaande eisen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Verder heb je:

  • een hbo-diploma (bachelor) bij voorkeur in de richting van ICT en/of functioneel beheer;
  • relevante werkervaring als functioneel beheerder, systeembeheerder of werkplekbeheerder;
  • relevante certificering, waaronder BiSL en/of ITIL.

Wat wij bieden

De standplaats is Zeist. Er is ruimte voor 2 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aanstelling in tijdelijke dienst voor een proeftijd van een jaar. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

 

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.155,- en maximaal € 5.027,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof. 

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist B, werkterrein informatie- en communicatietechnologie.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
  • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge op http://it.kombijdepolitie.nl/.
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt..