Type:
Permanent employment
Location:
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Published:
04/05/2023
Status:
Open
Apply before:
17/05/2023
Hours p/wk:
36

Veel, vlot, vluchtig en verstopt; het zijn allemaal kenmerken van informatie op internet waar je mee te maken krijgt. Als generalist intelligence ga jij je binnen het Regionaal Informatie Knooppunt (RIK) bezighouden met Open Source Intelligence (OSINT). Heb je kennis van het internet en ben je in staat om vanuit jouw thematische kennis betekenis aan informatie toe te kennen? Dan zoeken wij jou! Je komt te werken in een dynamisch team dat zich richt op het doen van complex onderzoek op het internet.

 

Wat ga je doen?

Jij voert onderzoek uit op internet voor de thema's die gekoppeld zijn aan de Nationale Intelligence Agenda (NIA). Denk hierbij aan de thema's Cybersecurity (SOC), Contra- Terrorisme, Extremisme en Radicalisering (CTER) en bijvoorbeeld Openbare Orde en Veiligheid (OOV). Voor deze thema's verzamel, interpreteer en analyseer je de relevante informatie. Dit doe je zowel aan de hand van een concrete vraag als op eigen initiatief. Door een goede intake wordt de 'wat'-vraag duidelijk. Vervolgens vul je de 'hoe'-vraag in door gebruik te maken van je eigen kennis en ervaring, maar ook vooral door de samenwerking met je collega's. Je ben proactief en komt met initiatieven om op een andere wijze zicht te krijgen op de huidige ontwikkelingen en spelers binnen een bepaald thema. Het werk beslaat veel criminaliteitsgebieden waar de politie mee bezig is.

Ook het monitoren op en ontdekken van religieus, politiek of maatschappelijk gemotiveerde dreigingen tegen de openbare orde en veiligheid en/of democratische rechtsorde is onderdeel van jouw werk. Je weet de informatie veilig te stellen, te duiden en vast te leggen in heldere rapportages of processen-verbaal. Met de verzamelde informatie ondersteun je verschillende diensten van de Eenheid Noord-Nederland, maar desgevraagd ook landelijk. Bijvoorbeeld bij opsporingsonderzoeken of bij het maken van keuzes. Samenwerking is in deze functie essentieel. Verder speelt het team waar jij werkt een belangrijke rol in het verzamelen van informatie voor de backoffice van het hoofd informatie (HIN) indien er een SGBO/TGO in het leven wordt geroepen, bijvoorbeeld bij aanslagen of rampen.

Op dit moment werkt het team in dag- en piketdiensten.

 

Waar ga je werken?

Je komt te werken binnen de Dienst Regionale Informatieorganisatie (DRIO) bij het Regionaal Informatie Knooppunt (RIK), gevestigd aan de Schweitzerlaan 1 in Groningen. Het RIK is de centrale loketvoorziening voor de eenheid en de externe partners. Het team voert informatiecoördinatie uit op thema's uit de nationale en regionale intelligence-agenda. We zoeken als team veel interactie met het land en medewerkersparticipatie hebben we hoog in het vaandel staan. In Noord-Nederland is er voor gekozen om Open Source Intelligence een onderdeel van een functie te laten zijn. Het is een klein dynamisch onderdeel dat in opbouw en ontwikkeling is en zich richt op complexe (informatie)onderzoeken. Je werkt vanuit een van de themateams met als specifieke rol OSINT.

 

Wie ben jij?

Jij bent nieuwsgierig, ondernemend en hebt belangstelling voor ontwikkelingen en stromingen op internet en in de maatschappij. Jij haalt je werkplezier uit het verrichten van internetonderzoek en bent in staat om vanuit je thematische kennis betekenis aan informatie toe te kennen. Dat vraagt analytisch vermogen, verantwoordelijkheidsgevoel, creativiteit en improvisatievermogen. Je brengt al wat kennis met je mee, maar je vindt het ook leuk om te leren en je te verdiepen in nieuwe onderwerpen. Verder ben je innovatief, proactief, kun je snel schakelen en vind je het leuk om bevindingen uit eigen beweging te delen door middel van een presentatie of rapport. Het werk kan belastend zijn, omdat je geregeld met schokkend beeldmateriaal geconfronteerd kan worden.

Verder heb je:

  • een mbo 3-diploma;
  • bij voorkeur recente ervaring als intelligencemedewerker of internetonderzoeker.

Een fundamenteel verschil met de opsporing is dat wij ons in het intelligenceproces niet beperken tot feiten, maar hier vanuit thematische kennis een interpretatie aan geven. Om die reden gaat onze voorkeur uit naar mensen met een achtergrond in intelligence of in elk geval met ervaring op het gebied van OSINT.

 

Wat wij bieden

De standplaats is Groningen. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

De DRIO is volop in ontwikkeling, dat biedt veel kansen en doorgroeimogelijkheden. Ook voor kandidaten met een hoger opleidingsniveau is dit daarom een interessante functie.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.230,- en maximaal € 3.641,- (schaal 7 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof.

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is generalist intelligence.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek en een vakinhoudelijk assessment maken deel uit van de selectieprocedure.
  • Omdat je mogelijk geconfronteerd wordt met schokkend beeldmateriaal heb je een jaarlijkse mental check up (vertrouwelijk gesprek).
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.