Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
24/11/2023
Status:
Open
Apply before:
01/12/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Functieomschrijving

Jouw doel als informatiebeveiligingscoördinator bij SSC-ICT in Den Haag? Zorgen voor een vlekkeloze en goede implementatie van het informatiebeveiligingsbeleid in meerdere DevOps en beheerteams. Daarbij krijg je de vrijheid om zelf te bepalen waar de zwaartepunten liggen en druk je een stempel op een steeds hoger securityniveau bij een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid.

 

Als informatiebeveiligingscoördinator werk je voor alle teams binnen de afdeling Digitaal Werken (FileNet PaaS, FileNet DevOps en Enterprise Content Management). Zij leveren applicatiebeheer en ontwikkeling voor zeven ministeries én voor onze eigen organisatie. Je vertaalt relevante regelgeving naar de specifieke situaties binnen de domeinen en bijbehorende diensten. Denk bij regelgeving onder meer aan de Baseline Informatiebeveiliging Overheid, STIG, CIS-controls, general IT controls, standaarden van het Forum Standaardisatie en ISO27001. Ook analyseer je de behoeften en vertaalt die naar adequate maatregelen.

 

In samenspraak met de domeinen en de security adviseurs realiseer je verbeterplannen en verbetermaatregelen en coördineer je de implementatie daarvan. In de dynamiek van SSC-ICT gaat het regelmatig om een pittige casus waarbij bijvoorbeeld de business andere belangen heeft dan security. Jij weet in zo’n geval partijen te overtuigen van de noodzaak van maatregelen om samen de klus te klaren. Ook begeleid je in- en externe audits op het gebeid van informatiebeveiliging en help je mee om tot oplossingen te komen voor aandachtspunten die daaruit voortkomen.

 

Je hebt regelmatig overleg met de security adviseurs van de teams over verbeterplannen en maatregelen. In de overleggen met je collega-informatiebeveiligingscoördinatoren bespreek je welke risico’s zich op securityvlak voordoen binnen de hele organisatie en hoe we bepaalde kwetsbaarheden het beste oplossen. Daarnaast vertegenwoordig je in het security board van de business unit en het operationeel securityoverleg jouw domeinen. Samen willen we het securityniveau binnen SSC-ICT continu naar een hoger niveau brengen. Iedereen staat daarbij voor elkaar klaar en iedereen wordt gehoord. Dat betekent dat je echt invloed hebt op hoe we zaken het beste inregelen.

 

Over alle zaken die met informatiebeveiliging in jouw domeinen te maken hebben, ben jij het eerste aanspreekpunt. Ook onderhoud je nauw contact met het CISO-office en de operationele securityafdeling.

En als je het antwoord op een vraag zelf niet weet, dan zorg je dat er een antwoord komt. Signaleer je zelf een knelpunt? Dan pak je het initiatief en ga je over tot actie. Zo draag je eraan bij dat het bewustzijn over informatiebeveiliging verankerd is en blijft in onze organisatie.

 

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring op het gebied van informatiebeveiliging en je hebt een technische achtergrond, bijvoorbeeld op het gebied van applicatiebeheer.
 • Je hebt ervaring met resultaten boeken in een grote organisatie door het verbinden van de juiste organisatieonderdelen en de juiste mensen.
 • Je hebt bij voorkeur een CISM-certificering.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van de Baseline Informatie Overheid.

Competenties 

 • Je werkt met een nieuwsgierige en open houding.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden.
 • Je hebt oog voor de belangen van andere partijen en kunt anderen overtuigend uitleggen waarom veranderingen noodzakelijk zijn.
 • Je weet continu wat er in je omgeving, in je vakgebied en op beleidsniveau speelt en welke zaken jouw aandacht vragen.

Arbeidsvoorwaarden

 • Salarisniveau: schaal 11
 • Salarisomschrijving: Binnen schaal 11 bedraagt jouw bruto maandsalaris tussen de € 3.609 en € 5.504 afhankelijk van je opleiding en ervaring, op basis van 36 uur per week. Het bruto jaarsalaris voor deze schaal, inclusief het individueel keuzebudget (IKB), bedraagt maximaal € 76.860.
 • Maandsalaris: Min €3.608 – Max. €5.503 (bruto)
 • Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contractduur: 12 maanden
 • Minimaal aantal uren per week: 36
 • Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Deze functie valt in de Functiegroep Adviseur Bedrijfsvoering.

 

Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid. Meer informatie op www.functiegebouwrijksoverheid.nl.

 

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen.

 

De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

 

Bijzonderheden

 • De wederzijdse kennismaking en selectieprocedure bestaat uit twee gesprekken en mogelijk een assessment.
 • Bij een positief verloop volgt een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek.

Solliciteren?

SSC-ICT nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.