Als specialist richt je je grotendeels op de beleidsmatige kant van het digitale werkveld van de politie. Dit doe je niet alleen voor je eigen team, maar je participeert ook in de landelijke ontwikkelingen voor diverse teams waar een belangrijke digitale component in zit. Tevens werk je mee aan de beleidsmatige kant voor de grootschalige en complexe opsporingsonderzoeken waar het TDO bij betrokken is. Je draagt zorg voor het continu proces van ontwikkeling en inbedding van het (forensisch) digitale opsporingsveld. Je adviseert op operationeel, tactisch en beleidsmatig niveau over knelpunten die effectieve opsporing in de weg staan en komt met vernieuwende ideeën en oplossingen. Daarnaast houd je je bezig met de procesmatige aansturing, regie en verbinding van het hele (forensisch) digitale vakgebied.
Je participeert in complexe digitale onderzoeken als adviseur en in grootschalige digitale onderzoeken als specialistisch coördinator. Beleid zet je om in concrete plannen van aanpak, maakt uitvoeringsafspraken en stelt eventueel keuzes bij. Ook ontwikkel en implementeer je nieuwe specialistische en digitaal forensische methodieken, werkprocessen en opleidingen en ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit binnen het vakgebied. In je werk zoek je actief de samenwerking met leidinggevenden en (landelijke) digitale- en opsporingsspecialisten. Je bent een specialist die een 'helicopterview' heeft op het geheel, Je kunt zien en duiden hoe de ontwikkelingen in het digitale domein nu en in de nabije toekomst zich ontwikkelen en hoe wij daarop kunnen anticiperen. In deze rol ben je sturend en regisserend, maar niet leidinggevend.
Waar ga je werken?
Je komt te werken bij de Dienst Regionale Recherche (DRR) van Eenheid Noord-Nederland, in het Team Digitale Opsporing (TDO). Het team, in totaal bijna 19 fte, wordt gevormd door IT-ers met verschillende specialisaties zoals automotive, internetprotocollen, data-analyse, mobile forensics, embedded systemen, smart devices, netwerken en operating systems. Een belangrijk speerpunt waar het TDO zich de komende jaren op gaat focussen is innovatie.
Het TDO is gevestigd in Groningen. Het werkgebied bestrijkt de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Aanzienlijk minder dagelijkse files dan in de Randstad, en door de intensieve samenwerking en uitwisseling toch nauw verbonden met de collega's uit de andere eenheden.
Wie ben jij?
Je bent het beste te omschrijven als een strategisch denker met organisatiesensitiviteit. Het ontdekken van trends en de vertaling in organisatieaanpassingen om de organisatie toekomstproof te maken is voor jou geen onbekend terrein. Jij kunt werken met grote verantwoordelijkheid en strakke deadlines, bent creatief en denkt 'outside the box' op het vakgebied. Vakgerichte problematiek weet je te vertalen naar handelen vanuit de politieorganisatie, je speelt in op interne politiek en bent alert op veranderingen binnen de organisatie.
Je onderkent de invloed en de gevolgen van eigen beslissingen of activiteiten op andere organisatieonderdelen. Vraagstukken en activiteiten plaats je in een groter verband en je stelt prioriteiten. Tevens ben je in staat medewerkers te coachen, verbinding te maken en een netwerk van contacten binnen én buiten de eigen organisatie op te bouwen en te onderhouden. Je bent een toegankelijke collega die goed kan luisteren maar ook uit kan leggen en mensen op natuurlijke wijze kan bewegen. Je bent gewend om te werken met specialisten en je door hen mee te laten nemen in complexe materie, zodat je vlot conceptueel inzicht opdoet. Cultuur vormt een belangrijk onderdeel van een veilige en constructieve werkomgeving.
Verder vragen we het volgende van je:
Wat wij bieden
De standplaats is Groningen. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.
Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Hier vind je alle informatie met betrekking tot de selectieprocedure, het assessment en de opleiding.
Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.
Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:
De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist D.