Type:
Permanent employment
Location:
Apeldoorn
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
08/11/2023
Status:
Open
Apply before:
20/11/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging? Team Cybercrime van de Eenheid Oost-Nederland zoekt junior cyberspecialisten voor het opsporen van cybercriminelen. Iets voor jou? Solliciteer dan nu!

 

Wat ga je doen?

De wereld is flink aan het digitaliseren en daarmee is digitale criminaliteit niet meer weg te denken. Politie en justitie zetten daarom hoog in op de bestrijding van cybercrime. Als junior cyberspecialist werk jij samen met je collega’s aan het voorkomen, verstoren en vervolgen van cybercriminelen. Je werkt aan complexe (opsporings)onderzoeken waarbij jouw specialistische kennis een cruciale rol speelt.

 

Je werkzaamheden kunnen sterk variëren. Denk onder andere aan het analyseren van inbeslaggenomen servers van internationaal opererende cybercrime bendes, ondersteunen bij een onderzoek naar een botnet en het leveren van digitale ondersteuning tijdens een doorzoeking bij bijvoorbeeld een bouwer van een phishing.

 

Jij wordt één van de uitvoerende specialisten binnen het team. Je werkt in teamverband nauw samen met andere tactische rechercheurs en specialisten om op een effectieve wijze cybercrime te bestrijden. Binnen het team is alle ruimte voor vernieuwende ideeën en oplossingen. Het team wil op deze wijze inspelen op de behoefte van de samenleving om in een sterk digitaliserende maatschappij, de criminaliteit het hoofd te blijven bieden.

 

Waar ga je werken?

Je gaat werken bij Team Cybercrime van de Eenheid Oost-Nederland. Binnen ons team is werkplezier, gelijkwaardigheid en ontwikkeling erg belangrijk. Wij zijn een team dat kiest voor merkbaar effect boven meetbaar resultaat, vooroploopt en waar innovatie centraal staat in de strijd tegen cybercrime. Leren, ontdekken en gewoon doen is een belangrijk onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden. 

 

Het team is multidisciplinair opgezet en bestaat uit meerdere specialisten (onder andere tactisch, financieel, digitaal en intelligence) die zich gezamenlijk richten op het breed bestrijden van de georganiseerde nationale cybercrime. Op offensieve en creatieve wijze verricht het team zelfstandig strafrechtelijke (fenomeen)onderzoeken. Daarnaast werken we nauw samen met verschillende stakeholders in de publiek-private samenwerking en worden interventies ontwikkeld ten behoeve van dader- en slachtoffer preventie van cybercrime.

 

Samenwerking staat centraal in de strijd tegen cybercrime, dat doen we in- en extern en zowel lokaal, landelijk als internationaal. Binnen het team is vertrouwen in elkaar de basis en is een veilige werkomgeving een kernwaarde. Er wordt uitgegaan van de kennis, kunde en professionaliteit van de teamleden. Daarin ligt de kracht van dit dynamische team dat een focus heeft op het behalen van een zo groot mogelijk effect.

 

Wie ben jij?

Als junior cyberspecialist toon je initiatief, signaleer je kansen en bent bereid jezelf maximaal te ontwikkelen op het gebied van cybercrime. Je bent gedreven, doortastend en gebruikt wisselende invalshoeken om complexe (IT-)puzzels op te lossen. Feiten kun je helder en gestructureerd vastleggen en presenteren. Je onderscheidt gemakkelijk hoofd- en bijzaken en handelt en communiceert tactvol. Je stimuleert en motiveert medewerkers binnen je team om hun vakbekwaamheid naar een hoger niveau te brengen. Ook heb je goede kennis van de Nederlandse - en Engelse taal in woord en geschrift.

 

Verder beschik je over:

 • een hbo-diploma (bachelor) en werkervaring binnen het IT-vakgebied;
 • buitengewone interesse in de wereld van cybersecurity en hacking en de ambitie om je hierin verder te ontwikkelen;
 • kennis van werking van websites (gebruikte protocollen en technieken);
 • een specialisme; bijvoorbeeld kennis van netwerkinfrastructuur, server hosting landschap, programmeren of scripting;
 • ervaring op het gebied cybersecurity praktijkervaring (zoals werkervaring, stage, CTF’s en/of trainingen);
 • een rijbewijs B.

Wat wij bieden

De standplaats is Apeldoorn. Er is ruimte voor 2 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

 

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Hier vind je alle informatie met betrekking tot de selectieprocedure, het assessment en de opleiding.

 

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

 

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.832,- en maximaal € 4.622,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A, werkterrein digitale expertise.

 

Wat verder belangrijk is

 • Een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek en een assessment maken deel uit van de selectieprocedure.
 • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
 • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge op http://it.kombijdepolitie.nl/.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.