Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Doctorate/PhD (EQF 8)
Published:
02/12/2021
Status:
Open
Apply before:
08/12/2021
Hours p/wk:
40

Description:

Junior NLP Scientist

Bijdragen aan innovatie op het gebied van Data Science? Zie jij het voor je? Word Junior Scientist bij TNO in Den Haag.

 

Wat ga je doen?

De afdeling Data Science creëert inzicht uit grote hoeveelheden, ongestructureerde, en vaak dynamische data sets. Deze data zijn bijvoorbeeld afkomstig van internet, zoals sociale media en discussiefora, maar kunnen ook bestaan uit sensordata en logfiles van transacties. We werken samen met onze klanten aan nieuwe methodes om in grootschalige heterogene data (tekst, audio, video, etc.) te kunnen zoeken, verbanden te kunnen leggen en trends te kunnen ontdekken. Daarbij richten we ons op het zo transparant mogelijk maken van de gehele keten van informatieverwerking, van bron tot menselijke beslissing. Speel jij graag een rol in het aanbrengen van fundamentele verbeteringen in deze methodes op basis van grote hoeveelheden data? 

Dan kun je bij ons aan de slag met het toepassen van je text mining kennis en ervaring, waaronder NLP, Machine Learning en kennisrepresentatie technieken. Met deze technieken worden kennis en data gecombineerd in steeds meer toepassingsdomeinen, zoals Veiligheid, Defensie of Agricultuur. Het is gebied van Hybrid AI staat nog in de kinderschoenen, en het is vaak onduidelijk hoe kennis en data gecombineerd moet en kan worden. Daar kom jij als text miner in het spel, want jij zult een rol spelen bij de ontwikkeling van relevante kennis rond dit onderwerp en aanverwante thema’s binnen TNO.  

Als Scientist bij TNO voer je onderzoeksprojecten uit, je helpt klantvragen om te zetten in een concreet project, je schrijft mee aan offertes, je geeft presentaties over je werk en je schrijft (wetenschappelijke en populaire) publicaties en rapporten. 

 

Wat wij van jou verwachten?

Jij hebt als Junior NLP Scientist:

 • Een afgeronde IT-opleiding. Bijvoorbeeld een Master of PhD in Computer Science, (Cognitive) Artificial Intelligence of Linguïstiek.
 • Kennis van NLP en text mining methodes (inclusief word embeddings en machine & deep learning), waarbij je je bewust bent van de randvoorwaarden, kansen en beperkingen.
 • Kennis van of affiniteit met ontologieën en kennisrepresentaties.
 • Actieve beheersing van Python.
 • Praktische kennis van text mining libraries .

Wat wij jou bieden

Uitdagend én afwisselend werk met serieuze impact. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Het aanbod bestaat uit een bruto maandsalaris tussen € 3.250,- en € 4.350,- (afhankelijk van je kennis en ervaring), vakantiegeld (8%),een dertiende maand (8,33%) en een flexbudget (5,58% + € 180,-). Daarnaast krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:

 • Een goede pensioenregeling.
 • Reiskostenvergoeding of een fiets.
 • Een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s. 
 • 28 vakantie- en 5 atv-dagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Gezellige activiteiten met je team en andere TNO’ers. Zo leer je snel veel mensen kennen. 
 • Flexibele werktijden en goede thuiswerkvoorzieningen. 
 • Mogelijkheid om cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken, en coaching als je daar behoefte aan hebt.
 • Toegang tot ons Talent Development Programme.
 • Netwerkmogelijkheden en leuke activiteiten georganiseerd door Jong TNO.

TNO als werkgever

Bij TNO innoveren we voor een gezonder, veiliger en duurzamer leven. En voor een sterke economie. Sinds 1932 ontwikkelen wij kennis en technologie voor het algemeen belang. We vinden elkaar in verwondering en vindingrijkheid, en we zijn gedreven om grenzen te verleggen. Voor jouw talent en ambitie is er alle ruimte en ondersteuning. Je werkt samen met mensen die aan je gewaagd zijn, die jou inspireren én van jou willen leren. Onze state-of-the-art-faciliteiten zijn er om jouw visie te verwezenlijken. Wat je bij TNO doet, doet ertoe: impact maakt het verschil. Want met elke innovatie draag je bij aan het leven van morgen.

 

Hoe ziet het proces eruit?

Reageren kan tot en met 8 december 2021. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. De eerste ronde staat gepland op 10 december 2021. De tweede ronde staat gepland op 14 december 2021. In een laatste gesprek bespreken we de arbeidsvoorwaarden die je zelf samenstelt. We streven ernaar de hele procedure binnen vier weken af te ronden. 

Een online assessment en referentiecheck kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure. 

In verband met de coronamaatregelen zien de sollicitatieprocedure en de inwerkperiode er anders uit dan normaal. Bij je uitnodiging voor het eerste gesprek ontvang je hierover meer informatie.

Omdat je ook gaat werken voor opdrachtgevers in het defensie- en veiligheidsdomein is het noodzakelijk dat de AIVD een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB-B) afgeeft. Daarom onderga je vooraf een veiligheidsonderzoek.