Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Master (EQF 7)
Published:
05/05/2021
Status:
Open
Apply before:
16/05/2021
Hours p/wk:
40

Description:

Ben je gefascineerd door AI die gedrag en objecten met camerasystemen kan herkennen? En wil je op een praktische manier bijdragen aan de ontwikkeling van baanbrekende toepassingen op het gebied van computer vision? We zijn op zoek naar jou!

 

 

WAT GA JE DOEN?
Als scientist computer vision algoritmes in de researchgroep Intelligent Imaging werk je mee in een variëteit aan projecten. Als startende scientist zal je onderzoek verrichten en nieuwe, innovatieve kennis en technologie ontwikkelen. Daarnaast voer je projecten uit waarbij onze kennis direct wordt toegepast bij klanten uit het bedrijfsleven, de industrie en de overheid. Je werkzaamheden zullen zich concentreren op het ontwikkelen en valideren van vernieuwende computer vision algoritmiek, het optimaliseren van deze algoritmes voor real-time processing en implementatie hiervan in software en hardware producten. Dit alles doe je in een hecht team van professionals in een open en informele cultuur.

Drie concrete voorbeelden van mogelijke toepassingsgebieden:

  • Voor Defensie is het cruciaal om een goede informatiepositie te verkrijgen, maar dit is tijdrovend en vaak ook gevaarlijk. Daarom werkt TNO voor de Nederlandse Defensie en internationale defensie industrie aan onbemande, robotische en beslissingsondersteunende systemen. Wij gebruiken de ontwikkelingen in Deep Learning, AI en autonomie om (beeld)analysesystemen te maken die net zo goed als, en misschien wel beter dan, de mens presteren. Bijvoorbeeld, algoritmes ingebed in een robotisch systeem wat tactische landoperaties ondersteunt voor het detecteren van bermbomdreigingen. Of algoritmes aan boord van (on)bemande vliegtuigen, welke surveillance operaties draaien voor het herkennen van anomalieën en beschermen van kritische gebieden
  • In het veiligheidsdomein is het belangrijk om grote hoeveelheden data te kunnen analyseren en de speld te kunnen terugvinden in een hooiberg. Voor bijvoorbeeld de immigratiedienst IND ontwikkelt TNO software om automatisch brondocumenten (e.g., geboortebewijs of huwelijkscertificaat) te analyseren om daarmee de mens te ondersteunen bij het beoordelen van echtheid.
  • Voor riskante taken zoals reparaties op gevaarlijke locaties, bijvoorbeeld boorplatformen of rampgebieden, worden steeds vaker robots ingezet. Hoewel robots veel zelf kunnen, zijn deze taken dusdanig complex dat menselijke expertise bij de uitvoer vooralsnog onontbeerlijk is. Bij TNO werken we aan oplossingen waarbij een expert in kan loggen op een robot en samen met die robot een taak op afstand kan uitvoeren. Bij Intelligent Imaging houden we ons bezig met de automatische beeldopbouw van de omgeving, scène herkenning, het vastpakken of juist vermijden van objecten en het efficiënt omgaan met sensordata.

 

WAT VRAGEN WIJ VAN JOU?
Je hebt een afgeronde wetenschappelijke opleiding informatica, elektrotechniek of kunstmatige intelligentie (MSc of PhD) met ervaring in onderzoek naar computer vision en deep learning. Je hebt aantoonbare ervaring met algoritmeontwikkeling en het optimaliseren van algoritmes voor real-time processing. Je voelt je verantwoordelijk voor de kwaliteit van software en draagt dit ook uit. Dit betekent dat je staat voor reproduceerbare resultaten, betrouwbare en vooral ook herbruikbare software. Kennis van architecturen en data pipelines is een pre. Bovendien moet je het leuk vinden om in de breedte aan projecten te werken. Verder heb je ervaring in het gebruik van Python, Matlab en/of C++, bent pragmatisch ingesteld en wilt je als onderzoeker verder ontwikkelen.

 

Naast inhoudelijke expertise hechten we veel belang aan communicatieve vaardigheden en klant- en resultaatgerichtheid om in teamverband te werken naar een eindresultaat dat bruikbaar en toepasbaar is voor onze klanten.

 

WAT MAG JE VAN JE WERKOMGEVING VERWACHTEN?
De expertisegroep Intelligent Imaging is een jonge, gepassioneerde, creatieve en betrokken groep professionals (40 mensen) die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van baanbrekende toepassingen op het gebied van computer vision. Onze mensen hebben verschillende achtergronden, variërend van theoretische natuurkunde tot kunstmatige intelligentie. Intelligent imaging is een jonge en groeiende afdeling is, waar we in de loop van de afgelopen jaren veel expertise hebben opgebouwd rondom Kunstmatige Intelligentie en Deep Learning. In kleine en grote projecten wordt breed samengewerkt met medewerkers van andere expertisegroepen, binnen en buiten het defensiedomein. We zorgen voor een goed inwerkprogramma en zoeken naar waar jouw talenten binnen de groep het best tot zijn recht komen.

 

 

WAT KAN TNO JE BIEDEN?
Uitdagend én afwisselend werk. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto maandsalaris tussen € 2.900,- en € 3.800,- (afhankelijk van je kennis en ervaring), vakantiegeld en een dertiende maand, krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Misschien wil je doorgroeien in de technische richting, jezelf meer verdiepen in projectmanagement of carrière maken als klantconsultant. Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:

  • Een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s.
  • 28 vakantie- en 5 atv-dagen (bij een fulltime dienstverband).
  • Een goede pensioenregeling.
  • Gezellige (online) activiteiten met je team, de locatie en heel TNO, zoals de maandelijkse borrel. Zo leer je snel veel mensen kennen.
  • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.
  • Mogelijkheid om cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken, en coaching als je daar behoefte aan hebt.
  • Toegang tot ons Talent Development Programme en tot het netwerk en de leuke activiteiten van Jong TNO.

HOE ZIET HET PROCES ERUIT?

Solliciteren is mogelijk t/m 16 mei 2021. De eerste ronde staat gepland op 21 en 26 mei. Deze sollicitatieprocedure kent een tweetal gespreksrondes. Een assessment is onderdeel van de procedure. En afrondend bespreken we in een interview de arbeidsvoorwaarden. We streven ernaar dit binnen 4 weken af te ronden. Voor deze vacature is het noodzakelijk dat de AIVD een VGB afgeeft na het uitvoeren van een veiligheidsonderzoek. Kijk voor meer informatie op de website van de AIVD.