Keywords:
Smart Cities, Smart Secure Cities
Type:
Permanent employment
Location:
Amsterdam
Education:
Doctorate/PhD (EQF 8)
Published:
12/01/2021
Status:
Open
Apply before:
28/01/2021
Hours p/wk:
40

Description:

WAT GA JE DOEN?

Het werk van de Energie Transitie Studies groep op het gebied van energie en maatschappij groeit momenteel sterk in aandacht en omvang. Daarom zijn we op zoek naar een onderzoeker die ons team op het thema’s ‘Energie rechtvaardigheid’ komt versterken.

Je werkt zelfstandig en in teamverband aan complexe onderzoeksprojecten op het gebied van verduurzaming van Nederland en de impact op actoren (zoals bewoners, gemeenten, lokale energie initiatieven en aanbieders). Je onderzoekt de rol van de energietransitie in het dagelijks leven van mensen, wat het voor ze kan betekenen, en hoe het ze verder kan helpen of juist afremmen. Je bent geïnteresseerd in de dynamiek tussen gezondheid, werk en de energietransitie, en hoe de transities op die thema’s elkaar kunnen versterken. Om zo het leven van mensen te verbeteren. Het lijkt je interessant om te onderzoeken hoe je energierechtvaardigheid op lokaal, regionaal, nationaal en EU-niveau kunt toepassen.

Deeltaken omvatten het verhelderen/articuleren van de onderzoeksvragen, ontwerpen en uitvoeren van vernieuwende vormen van onderzoek, uitvoering van analyses, aansturen van en samenwerken met (internationale) teams, rapporteren en communiceren over de resultaten, zowel binnen als buiten de organisatie. Als onderzoeker op het snijvlak van wetenschap en praktische toepassing zullen je gesprekspartners variëren van hoogleraren tot consultants, van bewoners tot beleidsmakers.

Lees meer over Energie Transitie Studies (ETS) bij TNO. 
 

WAT VRAGEN WIJ VAN JOU?

Voor deze functie zoeken wij een onderzoeker met de volgende achtergrond:
  • Je bent gepromoveerd op een relevant onderwerp;
  • Je schijft makkelijk en hebt bij voorkeur meerdere wetenschappelijke publicaties op je naam staan;
  • Je hebt ervaring met het opzetten en uitvoeren van onderzoek;
  • Je hebt een universitaire opleiding afgerond op het gebied van (Sociale) psychologie, sociale en/of gedragswetenschappen, behavioural economics, environmental psychology, of vergelijkbaar;
  • Je kunt niet alleen goed communiceren met vakgenoten maar ook met andere disciplines (technici, economen, modelleurs, etc);
  • Je hebt gedegen kennis van methoden en technieken van sociaalwetenschappelijk onderzoek (kwalitatief en kwantitatief);
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met het energiedomein en het energiebeleid;
  • Je weet onderzoeksresultaten op een heldere wijze te communiceren richting partijen met uiteenlopende achtergronden, zoals beleidsmakers, bedrijven en experts met uiteenlopende achtergrond;
  • Je hebt ervaring met actieve vormen van onderzoek zoals het houden van workshop en focusgroepen.
  • Je hebt uitstekende sociale vaardigheden en gevoel voor nuance. Je kunt goed luisteren en hebt oog voor uiteenlopende perspectieven en belangen;
  • Tot slot beschik je over een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en het Engels.

WAT MAG JE VAN JE WERKOMGEVING VERWACHTEN?

Bij TNO innoveren we voor een gezonder, veiliger en duurzamer leven. En voor een sterke economie. Sinds 1932 ontwikkelen wij kennis en technologie voor het algemeen belang. We vinden elkaar in verwondering en vindingrijkheid, en we zijn gedreven om grenzen te verleggen. Voor jouw talent en ambitie is er alle ruimte en ondersteuning. Je werkt samen met mensen die aan je gewaagd zijn, die jou inspireren én van jou willen leren. Onze state-of-the-art-faciliteiten zijn er om jouw visie te verwezenlijken. Wat je bij TNO doet, doet ertoe: impact maakt het verschil. Want met elke innovatie draag je bij aan het leven van morgen.
Lees meer over TNO als werkgever 

De onderzoeksgroep Energie Transitie Studies voert een onderzoeksprogramma uit ten behoeve van de energietransitie. Dit programma richt zich op de uitdagingen die het energiesysteem kent om de uitstoot van CO2 terug te dringen in 2050, op de socio-economische aspecten en op de sociaal maatschappelijke kant van de energietransitie. Daarnaast biedt de groep ondersteuning bij monitoring en evaluatie van het Nederlandse energie- en klimaatbeleid ten behoeve van de Rijksoverheid. De werkzaamheden worden zowel in nationaal als internationaal verband uitgevoerd. Er wordt met diverse partijen uit de samenleving samengewerkt, zoals universiteiten, consultants, instellingen en bedrijven.

Het team is multidisciplinair. De diverse achtergronden bij elkaar maken het mogelijk om tot oplossingen te komen die solistisch niet te bereiken zouden zijn. Je wordt dus uitgedaagd om samen te werken. Daarnaast is er veel ruimte voor eigen inbreng in het inspirerende team en wordt er veel geïnvesteerd in je persoonlijke ontwikkeling. Jouw standplaats wordt Amsterdam.
Maak kennis met andere TNO’ers
 

WAT KAN TNO JE BIEDEN?

Uitdagend én afwisselend werk. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto maandsalaris tussen € 2800,- en € 4000,- (afhankelijk van je kennis en ervaring), vakantiegeld en een dertiende maand, krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:
  • Uitzicht op een vast contract.
  • Een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s. 
  • Ons Talent Development Programma
  • 28 vakantie- en 5 atv-dagen (bij een fulltime dienstverband).
  • Reiskostenvergoeding of een fiets.
  • Een goede pensioenregeling.
  • Gezellige (virtuele) activiteiten met je team, jong TNO, de locatie en heel TNO. Zo leer je snel veel mensen kennen.
  • Flexibele werktijden en uitstekende thuiswerkfaciliteiten. 
  • Mogelijkheid om (online) cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken.

Lees hier uit welke arbeidsvoorwaarden je kunt kiezen 
 

HOE ZIET HET PROCES ERUIT?

Solliciteren is mogelijk t/m 27 januari 2021. De eerste ronde staat gepland op 1 februari. Deze sollicitatieprocedure kent een tweetal gespreksrondes. Daarna volgt een selectieassessment. En afrondend bespreken we in een interview de arbeidsvoorwaarden. We streven ernaar dit binnen 4 weken af te ronden.

 

HEEFT DEZE VACATURE IETS BIJ JE LOS GEMAAKT?

Dan zie ik je sollicitatie graag tegemoet!
Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact met ons opnemen.

 


Recruiter: Anne-Maartje Uijl- Meijman, den
Mobiel: +31 (0)6-469 66067
LinkedInhttps://nl.linkedin.com/in/annemaartjedenuijlmeijman


Hiring manager: Peter Reffeltrath
Telefoonnummer: +31 (0)88-86 63146