Keywords:
Academic Research
Type:
Permanent employment
Location:
Groningen
Education:
Doctorate/PhD (EQF 8), Master (EQF 7)
Published:
27/05/2021
Status:
Open
Apply before:
31/08/2021
Hours p/wk:
40

Description:

Bijdragen aan de toekomst van de data-economie. Zie jij het voor je? Word junior scientist software engineering bij TNO in Groningen.

 

WAT GA JE DOEN?

Bij de nieuw opgezette onderzoeksgroep Data Ecosystems van TNO werk je bij een van de koplopers op het gebied van informatietechnologie. Wij zijn een van de drijvende krachten achter de ontwikkeling van de nieuwe data-economie. Door je werk in tal van domeinen, waaronder defensie, logistiek, gezondheidszorg en de maakindustrie vorm je een brug tussen de onderzoekswereld en pragmatische oplossingen. Oplossingen die uiteenlopen van een verbeterde productieplanning tot ondersteunde diagnose door middel van “machine learning”-modellering zonder dat de privacy van de patiënt in het geding komt. Ben je gefascineerd door de nieuwste programmeertalen en cloudplatforms en -technologieën, zoals Kubernetes? Kom dan werken bij ons enthousiaste onderzoeksteam en draag bij aan de innovatie van de data-economie! 

Als junior scientist software engineering werk je aan meerdere onderzoeksprojecten tegelijkertijd. Afhankelijk van je eigen ambities en belangstelling werk je bijvoorbeeld de ene dag aan een project voor de NAVO en de volgende dag aan een logistiek project. Je maakt deel uit van verschillende projectteams en werkt aan innovaties in grootschalige softwaresystemen in de cloud. Vaak werk je hierbij samen met klanten: bedrijven, consortia of overheidsinstanties. Wij leveren proofs of concept en demonstrators. 

Ons Data Ecosystems-onderzoeksteam bestaat uit ruim twintig onderzoekers en ontwikkelt technologieën en architectuur als oplossing voor de huidige en toekomstige uitdagingen bij het delen van data in termen van eigendomsrechten, controle en privacy. Binnen ons team werken business consultants, wetenschappers en onderzoekers samen om een bijdrage te leveren aan de volgende generatie van industrie en maatschappij. Wij zijn lid van de International Data Spaces Association en de Nederlandse AI Coalitie en leveren een actieve bijdrage hieraan. Wij hechten veel waarde aan wederzijds respect, een informele werksfeer en initiatief van jouw kant zodat iedereen het beste uit zichzelf kan halen in deze innovatieve omgeving!
 

WAT VRAGEN WIJ VAN JOU?

Je hebt een echte passie voor software engineering, waaronder architectuur, en gaat graag de uitdagingen aan die onderzoek en modellering met zich meebrengen. Je voelt je helemaal thuis in een omgeving van toegepaste wetenschappen waarin datagedreven innovaties worden ontwikkeld. Bovendien kun je goed omgaan met de onzekerheden die nu eenmaal horen bij projecten op het gebied van toegepast onderzoek. Je hebt er geen problemen mee om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken en je zoekt graag nieuwe uitdagingen. 

Als wetenschapper maak je gebruik van de gelegenheid om artikelen te publiceren en deel te nemen aan conferenties. Met jouw cultureel bewustzijn en communicatieve vaardigheden kun je goed omgaan met gevoeligheden en verbind je collega’s, klanten, partners en andere stakeholders in een internationale omgeving. Zodra de coronabeperkingen worden opgeheven, maken ook internationale reizen deel uit van de functie. Je kunt kiezen voor Groningen als thuisbasis, maar ook onze locatie in Soesterberg behoort tot de mogelijkheden, of een combinatie van beide locaties.

Je beschikt in elk geval over de volgende kennis en ervaring: 
 • Een masterdiploma of PhD informatica.
 • Bedrevenheid in programmeertalen als Java, Python, Scala, Go of Rust. En je wilt graag nieuwe talen leren.
 • Enige kennis van en ervaring met cloudplatforms, ontwikkelomgevingen en tools. Wat betekenen Kubernetes, Docker, de ontwikkeling van microservices, edge computing, CI/CD, Linux, Git, VSCode, PyCharm of IntelliJ voor jou? 

WAT MAG JE VAN JE WERKOMGEVING VERWACHTEN?

Bij TNO innoveren we voor een gezonder, veiliger en duurzamer leven. En voor een sterke economie. Sinds 1932 ontwikkelen wij kennis en technologie voor het algemeen belang. We vinden elkaar in verwondering en vindingrijkheid, en we zijn gedreven om grenzen te verleggen. Voor jouw talent en ambitie is er alle ruimte en ondersteuning. Je werkt samen met mensen die aan je gewaagd zijn, die jou inspireren én van jou willen leren. Onze state-of-the-art-faciliteiten zijn er om jouw visie te verwezenlijken. Wat je bij TNO doet, doet ertoe: impact maakt het verschil. Want met elke innovatie draag je bij aan het leven van morgen.
Lees meer over TNO als werkgever 
 

WAT KAN TNO JE BIEDEN?

Uitdagend én afwisselend werk met serieuze impact. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Het aanbod bestaat uit een bruto maandsalaris tussen € 2744,- en € 4955,- (afhankelijk van je kennis en ervaring), vakantiegeld (8%),een dertiende maand (8,33%) en een flexbudget (5,58% + €180). Daarnaast krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:
 • Een uiterst innovatieve en inspirerende werkomgeving, met topexperts als collega’s.
 • Flexibele werktijden en vrijheid om te werken waar je maar wilt. 
 • 28 vakantie- en 5 atv-dagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Reiskostenvergoeding of een fiets.
 • Een goede pensioenregeling.
 • De mogelijkheid om cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken.
 • Toegang tot ons Talent Development Programme.
 • Netwerkmogelijkheden en leuke activiteiten georganiseerd door Jong TNO.
Lees hier uit welke arbeidsvoorwaarden je kunt kiezen 
 

HOE ZIET HET PROCES ERUIT?

Reageren kan tot en met 13 juni. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. De eerste ronde staat gepland op 22 juni. De tweede ronde staat gepland op 28 juni. In een laatste gesprek bespreken we de arbeidsvoorwaarden die je zelf samenstelt. We streven ernaar de hele procedure binnen vier weken af te ronden. 

Een online assessment en referentiecheck kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure. 

 

HEEFT DEZE VACATURE IETS BIJ JE LOS GEMAAKT?

Dan zie ik je sollicitatie graag tegemoet!
Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact met ons opnemen. (Zie de button bovenaan de pagina)