Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
22/09/2017
Status:
Open
Apply before:
31/12/2017
Hours p/wk:
40

Description:

Het vergroten van de digitale weerbaarheid is een van de speerpunten van de Defensie Cyber Strategie. Als Officier Specialist Cyber kun je binnen het Defensie cyberdomein jouw kennis en kunde inzetten ter bevordering van de nationale en internationale veiligheid!

 

Wat ga je doen?

Je gaat jouw kennis en kunde over cyber inzetten voor zogenaamde offensieve cybercapaciteiten ter ondersteuning van militaire operaties. Je gaat je onder andere bezig houden met het testen van kwetsbare plekken door systemen te hacken, het beveiligen van de eigen systemen door middel van detectietechnieken en krijg je de mogelijkheid om software te ontwikkelen om cyberacties te kunnen ondersteunen. Kortom; een uitdagende baan met veel verschillende facetten uit het cyberdomein binnen een unieke organisatie!

 

Wie zoeken we?

Daarnaast moet je voldoen aan onderstaande eisen:

  • Opleidingsrichting: een afgeronde HBO/WO Informatica, Computer Science of vergelijkbaar.
  • Skills in het onderzoeken van systemen op kwetsbaarheden.
  • Skills in het ontwikkelen en bedenken van detectietechnieken.
  • Skills in het ontwikkelen van toepassingsgerichte software voor cyberacties.
  • Net als bij andere militaire functies moet je eerst het keurings- en selectietraject doorlopen, voordat je in dienst kunt treden bij de Koninklijke Luchtmacht.

Waar ga je werken?

Je begint op 15 januari 2018 met de specialistenopleiding die ongeveer 10 weken duurt aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Daarna word je geplaatst bij een afdeling binnen het cyberdomein van Defensie.

 

Wat bieden we?

  • Je salaris is afhankelijk is van je rang, leeftijd en ervaring. Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden van Defensie vind je op deze pagina.
  • Als officier Specialist Cyber word je aangesteld in de rang van luitenant.
  • Bij Defensie kun je veel ervaring opdoen met interessante projecten. Bij goed functioneren zijn er prima kansen om door te groeien. Onder bepaalde voorwaarden kun je verder studeren op onze kosten, om je kansen binnen Defensie te vergroten of je goed voor te bereiden op een terugkeer naar de civiele arbeidsmarkt. Na afloop van je vakopleiding heb je een dienverplichting van 4 jaar.
  • Bij de Luchtmacht kun je unieke ervaring opdoen op het gebied van cyber. En deze ervaringen kunnen eventueel later weer prima van pas komen in de burgermaatschappij. Daarnaast bieden we je iets wat andere werkgevers niet kunnen: unieke werk- en levenservaring en de kans om wereldwijd bij te dragen aan vrede en veiligheid.