Keywords:
Urban, Management
Type:
Permanent employment
Location:
The Hague
Education:
Master (EQF 7)
Published:
17/11/2017
Status:
Open
Apply before:
31/12/2017
Hours p/wk:
36

Description:

Wat ga je doen?


De afdeling Bedrijfsondersteuning bestaat uit een aantal clusters zoals Planning, Middelen en Opleiding en het secretariaat van de Handhavingsorganisatie. De clusters hebben de afgelopen jaren een professionaliseringsslag gemaakt en worden operationeel aangestuurd door een coördinator. Momenteel wordt een reorganisatieplan ontwikkeld waarbij onder de afdeling Bedrijfsondersteuning nog enkele ondersteunende clusters zullen worden geplaatst. Naast het aansturen van deze afdeling Bedrijfsondersteuning ga je een nieuw dienstverleningsmodel voor de afdeling ontwikkelen. Met dit nieuwe dienstverleningsmodel draag je bij aan een professionele, optimale en integrale dienstverlening naar de klant.

De Handhavingsorganisatie is een uitvoeringsorganisatie waarbij een dag zelden verloopt zoals van te voren gedacht. En er zijn 1000 en 1 dingen nodig: een planning, opgeleide medewerkers, auto's, scooters, fietsen, kleding, kantoorbenodigdheden, etc. Dat maakt de afdeling Bedrijfsondersteuning binnen de Handhavingsorganisatie tot een dynamische en soms hectische omgeving. Als manager Bedrijfsondersteuning sta je midden in die hectiek, intervenieer je bij strubbelingen en zoek je oplossingen die ook op de lange termijn houdbaar zijn. Daarbij is goed overleg met de centrale organisatie van belang. Bij jouw functie horen ook organisatiebrede portefeuilles zoals huisvesting en communicatie.

Ondersteund door de coördinatoren geef je direct leiding aan ongeveer 35 medewerkers. Je bent verantwoordelijk voor de verdere integratie en optimalisatie van de werkprocessen binnen de afdeling Bedrijfsondersteuning. Je draagt zorg voor een verdere intensivering van integrale samenwerking tussen de verschillende disciplines. Als managementteamlid draag je bij aan de verdere inrichting en cultuurverandering van de handhavingsorganisatie.

 

 

De Handhavingsorganisatie


Binnen de dienst Stadsbeheer (DSB) is de Handhavingsorganisatie verantwoordelijk voor de toezicht op en handhaving van de wet- en regelgeving in de openbare ruimte. Het werkgebied van onze medewerkers is heel breed: parkeren, binnenwater, woonwagens, rommel op straat, fout parkeren, hondenoverlast. We controleren op de grootste ergernissen van onze bewoners en bezoekers. Zo maken we samen Den Haag op orde!

Behalve de handhavers en toezichthouders die werk buiten doen, vind je ook alle ondersteunende taken binnen de handhavingsorganisatie. Denk aan uitgifte van verschillende vergunningen, onderhoud van materiaal, planning en opleiding.

Door samen te werken kunnen wij ons werk efficiënter en effectiever doen.

 

Wat bieden wij?

  • Een uitdagende functie in een snel veranderende omgeving.
  • Salarisschaal 12 (maximaal € 5.438,- bruto per maand op basis van 36 uur per week)
  • Een werkweek van 36 uur.
  • Je krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling op proef van 12 maanden aangeboden (tenzij je bij de gemeente Den Haag in vaste dienst bent aangesteld). Bij goed functioneren word dit gemiddeld na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

Wat vragen wij?


Je bent een krachtig manager met minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring in een uitvoeringsorganisatie. Om bij te dragen aan de (cultuur)verandering van de nieuwe organisatie heb je bij voorkeur ervaring op het gebied van verandermanagement. Door jouw geduld en oog voor de mens weet je mensen mee te krijgen en te enthousiasmeren.

Je bent een inspirerende manager met een afgeronde academisch opleiding (richting management). Je beschikt over aantoonbare managementkwaliteiten: visie, verbinden, resultaatgerichtheid en authenticiteit zijn op jou van toepassing. Bovendien pas je bij de sturingsprincipes van de dienst Stadsbeheer: resultaatgerichtheid, participatief leiderschap en processturing. Tenslotte ben je in staat de vertaling te maken van beleid naar uitvoering.

 

Competenties

  • Omgevingsbewustzijn
  • Visie
  • Resultaatgerichtheid
  • Verbinden
  • Inspireren
  • Authenticiteit

Meer weten?


Contactpersoon m.b.t. sollicitatieprocedure en inhoudelijke informatie:
Freek Lamot (manager Bedrijfsondersteuning a.i./ Handhavingsorganisatie), 06 25 07 58 90.
Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.