Type:
Permanent employment
Location:
Amsterdam
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
16/08/2021
Status:
Open
Apply before:
06/09/2021
Hours p/wk:
36

Description:

Veiligheidsregio/ Brandweer Amsterdam-Amstelland

Ons werk stopt nooit. Dag in, dag uit staan wij klaar om te beschermen wat waardevol is. Wij bestrijden crises, brand, redden levens en verlenen hulp bij ongevallen. Liever nog zijn we problemen een stap voor. Daarom zetten we ons in voor preventie en geven we voorlichting en advies.

 

Ons werk is divers, geen dag is hetzelfde. Net als de mensen die bij ons werken. Zo dragen niet alle brandweermensen een helm en vuurwerende kleding. Van communicatiemedewerker tot monteur, van controller tot P&O-adviseur: wij zijn allemaal van de Veiligheidsregio / Brandweer Amsterdam-Amstelland. Iedereen draagt vanuit de eigen expertise bij aan het functioneren van deze organisatie. Zowel fulltime als parttime.

 

Ons werk is dynamisch en veeleisend. We staan klaar voor anderen, maar ook voor elkaar. Met een goed advies, of juist een enthousiast idee. We denken niet in hokjes, maar vinden het belangrijk dat iedereen zich binnen de organisatie op zijn of haar gemak voelt. Een prettige werkomgeving is immers een goede stimulans om het beste uit jezelf te halen.

 

Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland (VRAA) in ontwikkeling

De veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland is sinds oktober 2019 in ontwikkeling en wordt gevormd door de zes regiogemeenten (Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel, Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn) en de Brandweer en de afdelingen Crisisbeheersing en Innovatie & Informatie in wording. Ook de GHOR maakt deel uit van de veiligheidsregio. Samen werken wij aan een veilige regio.

 

Brandweer Amsterdam-Amstelland is het grootste onderdeel van de Veiligheidsregio en bestaat uit drie sectoren (Operationele Dienst, Risicobeheersing & Preparatie en Bedrijfsvoering). De komende jaren zal de inrichting van de Veiligheidsregio verder worden ingevuld.

 

Wil je werken bij een organisatie die volop in beweging is? Waar medewerkers zich vol enthousiasme inzetten voor de veiligheid in de regio Amsterdam-Amstelland? Dan is deze uitdagende functie iets voor jou!

 

Informatiemanagement

De afdeling Informatiemanagement van Brandweer Amsterdam-Amstelland vertaalt de informatiebehoefte naar informatieproducten die duidelijk, beschikbaar, bruikbaar en betrouwbaar zijn. We definiëren, meten, controleren en analyseren data op gebied van incidentbestrijding en risicobeheersing, maar ook om onze interne processen structureel te kunnen verbeteren.

 

Medewerker BI/Data analist

Je gaat aan de slag met het uitvoeren van specialistische werkzaamheden, die in het beschikbaar maken én houden van kwalitatief goede data voorzien. Hiermee lever je een bijdrage aan beleidsontwikkeling, -advisering en -uitvoering op het gebied van kwaliteit en processen.


Je ontwikkelt informatieproducten (met name dashboards en rapporten) en neemt deze in beheer. Zo voorzie je in de ont­wikkeling van informatie gestuurd werken binnen onze organisatie. Je legt verantwoording af aan de manager informatie­management en werkt samen in een team van informatie-, data- en andere typen specialisten.

 

Welke competenties bezit je?

 • Ervaring met het ontwikkelen en beheren van informatieproducten, kennis van Microsoft Power BI is een pre.
 • Ervaring met en kennis van SQL-taal, kennis van MSSQL is een pre.
 • Ervaring met diepgaande analyses over verschillende databronnen heen.
 • Kennis van het optimaliseren van data processen en alle bijbehorende rapportages en data analyses.
 • Je kunt een actieve bijdrage leveren aan de visieontwikkeling van databeleid binnen je taakgebied.
 • Je stimuleert het gebruik van de door jouw ontwikkelde informatieproduc­ten binnen de organisatie door actief het gesprek met medewerkers aan te gaan.

Wat vragen wij verder?

 • Je kunt resultaten helder presenteren en duidelijk visualiseren in dashboarding, grafieken en info­graphics.
 • Je beschikt over HBO+ werk- en denkniveau.
 • Je kan effectief doelen en prioriteit bepalen, doet dat methodisch en projectmatig.
 • Je neemt graag initiatief en bent een teamspeler, bent proactief en denkt in oplossingen.
 • Je bent sterk in probleemanalyse en benadert vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken.
 • Je bent creatief in het vinden van oplossingen en ziet daarin het belang en effect van jouw handelen in de keten van data tot informatieproducten.
 • Affiniteit met het werk van de veiligheidsregio en brandweer.
 • Je beheerst de Nederlands taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijke aanstelling van 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. De inschaling vindt plaats op basis van leeftijd, opleiding en relevante ervaring, maximaal 4.494,-- (salarisschaal 10) op basis van een 36-urige werkweek. Naast een 36-urige werkweek kun je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget (IKB). Het IKB bedraagt 17,05 % van je brutosalaris. Hiermee kun je keuzes maken die passen bij jouw wensen en doelen.

 

Op basis van een 36-urige werkweek krijg je 144 uur verlof. Je ontvangt reiskosten op basis van het aantal kilometers met een max van 30 km enkele reis. Een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering.

 

Inlichtingen

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Steven van de Looij, telefoonnummer: 06-13573929. Voor vragen met betrekking tot de selectieprocedure kun je contact opnemen met Rachida Aynan (Medewerker P&O), telefoonnummer 06-83637789.

 

Solliciteren

Heb je interesse in de functie? Solliciteren kan tot 6 september 2021. Stuur je CV en motivatiebrief naar solliciteren@brandweeraa.nl.

 

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Brandweer Amsterdam-Amstelland staat midden in de samenleving. Daarom zetten wij in op meer diversiteit binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. We werken hard aan een open cultuur met ruimte voor ieders unieke talent. Voor ons is diversiteit meer dan alleen de zichtbare verschillen tussen mensen. Diversiteit zit ook in de verschillende kwaliteiten van mensen, in de manier van werken en de manier van denken. Ons streven is dat onze organisatie een afspiegeling is van de samenleving met al haar verschillen.