Keywords:
Military, maritiem
Type:
Temporary employment
Location:
Utrecht
Education:
Doctorate/PhD (EQF 8), Master (EQF 7)
Published:
02/08/2022
Status:
Open
Apply before:
21/08/2022
Hours p/wk:
38

Description:

Functie­omschrijving

Werken bij het ministerie van Defensie maar niet als militair?

Word Medewerker Onderwater Gevechtstechnologie
Als je kiest voor een baan bij Defensie, dan kies je voor maatschappelijk relevant werk. Je draagt echt iets bij aan een veilig Nederland.


Naast 40.000 beroepsmilitairen werken er ook nog zo’n 20.000 burgers bij Defensie. Wil jij in je eigen vakgebied als burger bijdragen aan een professionele defensieorganisatie en daarmee aan vrede en veiligheid in binnen- en buitenland?

Als Medewerker Onderwater Gevechtstechnologie werk je mee aan de ontwikkeling van sonar- en torpedodefensiesystemen voor de nieuw en bestaande generatie schepen en onderzeeboten van de Koninklijke Marine.

 

Wat ga je doen?

Als medewerker onderwatergevechtstechnologie vorm jij samen met collega's het hart van het team dat werkt aan sonar en wapensystemen voor de huidige en toekomstige fregatten, onderzeeboten en onbemande systemen van de Koninklijke Marine. Om je werk bij onderwatergevechtstechnologie goed te kunnen uitvoeren bouw je wetenschappelijke en praktische kennis op over onderwatersensoren, sonarprocessing en maritiem-militair optreden. Op basis van deze kennis stel je eisen op voor nieuwe systemen, begeleid je de verwerving en zorg je voor een goede technische en logistieke inbedding in de organisatie. Daarnaast ontwikkel je testmethoden voor de keten van sensor tot effector.

 

Functie-eisen

Wat vragen we?

Je hebt een wetenschappelijke master afgerond in elektrotechniek, systeem enginering, technische bedrijfskunde, technische bestuurskunde of informatica. Je herkent bruikbare innovaties voor onderwatergevechtstechnologie, je verkent verbeteringen in de bedrijfsvoering en weet die om te zetten in operationele toepassingen. Het verbeteren van technische en logistieke processen vind je uitdagend. Je houdt van een dynamische werkomgeving die zich beweegt tussen bedrijfsvoering, techniek en maritiem-militair operationeel gebruik. Je bent in staat om overzicht te bewaren in een complexe overheidsorganisatie met een diversiteit aan belangen. Je legt makkelijk contacten en drukt je mondeling en schriftelijk vaardig uit.

Ben jij de medewerker onderwatergevechtstechnologie de we zoeken? Solliciteer dan direct online!

 

Arbeids­voorwaarden

 • Salaris­niveauschaal: 11
 • Salaris­omschrijving: Het salaris is gebaseerd op een 38-urige werkweek.
 • Maand­salaris: Min €3.727 – Max. €5.118 (bruto)
 • Dienst­verband: Tijdelijke aanstelling
 • Contract­duur: Het betreft een aanstelling voor de duur van 3 jaar
 • Maximaal aantal uren per week: 38

Overige arbeids­voorwaarden

Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en kent goede studiefaciliteiten, hierdoor sta je nooit stil. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te groeien.

 

Buiten het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,3%, de zogeheten dertiende maand. Daarnaast ontvangen burgermedewerkers maandelijks een bruto tegemoetkoming voor de ziektekostenverzekering. Naast een pensioenregeling bij het ABP ontvang je maandelijks een tegemoetkoming voor woon-werkverkeer of kun je onder gunstige voorwaarden kiezen voor een OV-abonnement met onbeperkt reizen door heel Nederland.

 

Hoe leuk het werken bij Defensie ook is, wij vinden het ook belangrijk dat je dit met jouw privéleven kunt combineren. Diverse verlofregelingen (bijvoorbeeld 75% betaald ouderschapsverlof) en flexibele werktijden dragen bij aan een goede balans. En als dat niet genoeg is, dan is het ook nog mogelijk je werktijd (tijdelijk) enkele uren per week te verkorten en extra verlofuren en/of ADV-uren op te bouwen.

 

Bijzonderheden

 • De selectiegesprekken zullen vooralsnog plaatsvinden op donderdag 1 september en vrijdag 2 september; het zou kunnen dat de externe gesprekken op een later tijdstip gepland worden aangezien de interne selectieronde eerst gehouden gaat worden.
 • Deze vacature is zowel in- als extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur.
 • Een veiligheidsonderzoek en referentiecheck maken deel uit van de selectieprocedure.
 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Om in aanmerking te komen voor deze functie moet je afkomstig zijn uit een land uit de Europese Economische Ruimte. Mocht dit niet het geval zijn dan beschik je over een gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid (GVVA).
 • Voor je werk bij bureau onderwatergevechtstechnologie ben je regelmatig op reis in binnen- en buitenland.