Type:
Permanent employment
Location:
The Hague
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Published:
30/03/2020
Status:
Open
Apply before:
31/08/2020
Hours p/wk:
36

Description:

Wat ga je doen?

Zin in een nieuwe uitdaging? Dit is een uitdagende baan waarin je jezelf kan blijven ontwikkelen!

 

Als handhaver heb je veel bevoegdheden om de leefbaarheid in de stad te vergroten. Je krijgt samen met je teamcollega’s een eigen wijk toegewezen. Samen ga je de straat op en voer je surveillance en gerichte acties uit. Bijvoorbeeld op het gebied van hondenbeleid, afval en parkeren of bij evenementen. Als je een overtreding ziet, spreek je mensen daarop aan. Indien nodig maak je gebruik van jouw opsporingsbevoegdheid. Je maakt processen-verbaal op, zowel bestuurlijke- als strafrechtelijke  proces-verbalen. Naast handhavende taken heb je ook een signaleringsfunctie in de stad: jij bent de ogen en oren van de organisatie op het gebied van leefbaarheid. 

 

Als je een probleem ziet draag je oplossingen aan om het aan te pakken. Ook geef je voorlichting en verstrek je informatie aan burgers en ondernemers. Denk aan het werk dat dienst Stadsbeheer uitvoert en de afspraken, de wet- en regelgeving waar jij op toeziet. Daarnaast begeleid je binnen je eigen team stagiaires, ook op straat. Dit alles in nauwe samenwerking met de politie. Deze samenwerking is niet alleen een meerwaarde voor het waarborgen van je eigen veiligheid, we vinden elkaar ook op het sportieve vlak. Of het nu een goede ‘workout’ in de fitness of een voetbal toernooi met de collega’s van de politie betreft, we blijven elkaar uitdagen en versterken. Als jij binnenkort ons team komt versterken beginnen we natuurlijk met een gedegen inwerktraject! Ook heb je recht op reiskosten vergoeding en toeslagen in verband met onregelmatige werktijden.

 

 

Wat vragen wij?

Je toont initiatief, bent drukbestendig en fysiek in goede conditie. Je kunt situaties goed inschatten. Als zaken uit de hand dreigen te lopen, weet je op tijd de juiste actie te ondernemen. Onder alle omstandigheden blijf je rustig en consequent. Je ziet het als een uitdaging om jezelf te blijven ontwikkelen. Zelfreflectie is dan belangrijk! Je durft kritisch naar je eigen gedrag te kijken en deelt graag kennis en ervaringen uit met je collega’s om van elkaar te kunnen leren. Kortom, je staat stevig in je schoenen, bent collegiaal en pakt je verantwoordelijkheid.

 

Verder beschik je over:

  • een werk- en denkniveau op minimaal niveau mbo-3;

  • het diploma Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) inclusief de toets in het kader van de Regionale Toets Geweldsbeheersing (RTGB);

  • rijbewijs B;

  • een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

 

 

Verklaring en onderzoek

Om definitief aan de slag te gaan als handhaver heb je een rechtsgeldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig. Omdat je wordt geplaatst op het politiebureau zal de politie daarnaast een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek naar jou uitvoeren. Dit onderzoek duurt ongeveer drie maanden en ook deze uitslag moet positief zijn. Vraag je dus af of dat het geval zal zijn vóórdat je solliciteert. Dat voorkomt later mogelijk teleurstellingen.

 

 

Wat bieden wij?

Afhankelijk van je achtergrond en (werk)ervaring bieden we je:

  • een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, die we bij goed functioneren graag omzetten in een vast dienstverband. Heb je bij de gemeente Den Haag een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd of heb je recht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd in verband met de ketenbepaling, dan behoud je je arbeidsrecht;
    een salaris van minimaal €1.896,- en maximaal €2.846,- bruto per maand op basis van een volledige (36-urige) werkweek (schaal 6). Per 01-07-2020 stijgen de lonen met 1%. Op 01-10-2020 komt daar nog eens een verhoging van 1% bovenop;

  • afhankelijk van je opleiding en werkervaring kun je in de aanloopschaal geplaatst worden;

  • een 36-urige werkweek en de ruimte om compensatieverlof op te bouwen.

 

Ook kun je rekenen op een uitgebreid  arbeidsvoorwaardenpakket, zoals:

  • diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;

  • opname in het ABP-pensioenfonds;

  • een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering;

  • een individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of lidmaatschap van de sportschool gevestigd in het Stadhuis;

  • een toegespitst vitaliteitsprogramma.

     

 

Wie zijn wij?

De Handhavingsorganisatie

Binnen de dienst Stadsbeheer (DSB) is de Handhavingsorganisatie verantwoordelijk voor het toezicht op en handhaving van de wet- en regelgeving in de openbare ruimte. Het werkgebied is heel breed: van woonwagens tot hondenoverlast en van parkeren tot rommel op straat. Wij vertegenwoordigen de gemeente met betrekking tot leefbaarheid.

 

Onze visie luidt: samen sta je sterk! We handhaven de normen en waarden over gewenst gedrag in de openbare ruimte die door de gemeenteraad zijn vastgesteld. We controleren op de grootste ergernissen van onze bewoners en bezoekers. Dat betaalt zich terug in de vorm van tevreden inwoners en bezoekers en daar doen we het voor. De politie is onze partner, die vertegenwoordigt veiligheid.

 

Behalve de handhavers en toezichthouders die het merendeel  van hun werk buiten doen en controlerend opereren, zijn er ook diverse ondersteunende taken en diensten binnen de Handhavingsorganisatie. Denk hierbij aan het onderhouden en plaatsen van parkeerautomaten, de uitgifte van vergunningen, het onderhoud van materiaal, bezwaar processen, voorlichting, planning en organisatie. Door efficiënt samen te werken met intern en externe partijen, versterken we elkaar en werk je direct mee aan het schoon, heel en leefbaar houden van de stad.

 

 

Meer weten?

Voor meer informatie over de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Peter Boer, teamhoofd, te bereiken via 06-19303254.

 

 

Meer informatie

  • Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je op www.werkenvoordenhaag.nl/arbeidsvoorwaarden.

  • Het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de procedure.

  • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kan deel uitmaken van de procedure.

  • Een psychologische test en/of assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

  • De functie wordt uitgeoefend in een rooster met onregelmatige diensten.

  • Vaccinatie tegen Tetanus en Hepatitis A en B is noodzakelijk op grond van de functie.