Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
01/03/2024
Status:
Open
Apply before:
13/03/2024
Hours p/wk:
40

Description:

Over deze vacature

Je werkt vanuit de researchgroep Personal Protection & Explosives Safety aan het verbeteren van de bescherming van personeel in- en buiten militaire voertuigen tegen dreigingen van kogels, granaten, anti-tank wapens en explosieven. Ook dragen wij bij aan het beschermen van Nederlandse (Kritische-) Infrastructuur tegen externe dreigingen. De uiteenlopende mix- en sterk toenemende kracht van deze dreigingen heeft als consequentie dat de beschermingsoplossingen steeds complexer worden. Dit moet gepaard gaan met behoud van draagbaarheid bij persoonlijke uitrusting en beweeglijkheid bij militaire voertuigen. Geavanceerde lichtgewicht materialen vormen hierbij een belangrijke oplossingsrichting. 

Een belangrijk onderdeel bij het ontwikkelen van deze oplossingen betreft het valideren van fysische modellen, die mogelijke beschermingsoplossingen simuleren en het werkelijk testen van de gerealiseerde producten of prototypes. De locatie Ypenburg van de unit Defensie & Veiligheid heeft hiervoor een unieke verzameling testfaciliteiten beschikbaar waar we met allerlei kalibers aan munitie, variërend van klein kaliber handwapen munitie tot groot kaliber tankmunitie deze experimenten kunnen uitvoeren. Dit staat bekend als het internationaal erkende Laboratorium voor Ballistisch Onderzoek. Als projectmanager leid je deze experimenten samen met onderzoekers en speciaal opgeleide schietmeesters. In de projecten heb je te maken met externe stakeholders uit zowel overheid als industrie. Zo helpen wij Defensie en Politie aan het scherp kunnen omschrijven van mogelijke specificaties en helpen wij de internationale industrie aan het kunnen ontwikkelen van de gewenste producten o.a. door het toetsen van hun materialen volgens internationale ballistische standaarden.

 

Wat ga je doen?

Je ontwikkelt een scherp beeld van de behoeftes die achter klantvragen zitten en van de kaders en belangen in en rondom het project en de opdrachtgever. Vervolgens plan en organiseer je het onderzoek en zorg je voor een hoge klanttevredenheid. Voor dit alles heb je op dagelijkse basis afstemming met je collega projectleiders en de business developer. 

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het op tijd en binnen het budget realiseren van de (met de opdrachtgever) afgesproken projectresultaten. In het ene project gaat het om verkennende haalbaarheidsstudie, in het andere om een prototype of het toetsen en aanpassen van bestaande technologie op de bruikbaarheid (kort cyclisch innoveren). Je werkt altijd aan meerdere projecten tegelijk en tijdens je werkdag schakel je voortdurend tussen de verschillende projecten die zich allemaal in een ander stadium bevinden. Binnen het project stuur je op het leveren van hoogwaardige antwoorden aan klanten, de bruikbaarheid en implementeerbaarheid van de resultaten bij de klant én het verstevigen van de kennisbasis van je afdeling. Mede dankzij jou weten de leden van het projectteam precies wat er van hen verwacht wordt en krijgen ze de kans om zich volop te ontplooien. Aan de ontwikkeling van de starters binnen je team besteed je extra aandacht. 

 

Wat wij van jou verwachten

Je bent een stressbestendige, gestructureerde en ondernemende regelaar die het een uitdaging vindt om zelfstandig én samen met de opdrachtgever complexe experimenten op de rit te krijgen en deze tot een goed einde te brengen. Daarvoor stel je je flexibel op naar de opdrachtgever, maar houd je oog op het beoogde eindresultaat en breng je grote afwijkingen ter sprake. Jij spreekt de taal van de technische professionals, zowel naar je klanten als naar je technische projectteam en kunt makkelijk schakelen tussen verschillende niveaus. Technisch-wetenschappelijk experimenten vertalen naar bruikbare oplossingen voor de (internationale) markt, daar blink jij in uit. Buiten dit alles ben je een echte teamspeler en richt je je op samenwerking. Je bent in staat om veel ballen tegelijkertijd in de lucht te houden en toch op elk moment de aandacht te hebben voor de steeds wisselende prioriteit. De functie vergt een grote aanwezigheid op de locatie Ypenburg, waar de experimenten plaatsvinden.

 

Wat jij verder meebrengt:

 • Een masteropleiding in een technische richting, bijvoorbeeld werktuigbouwkunde of civiele techniek aangevuld met minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
 • Ervaring met het leiden van projecten.
 • Ervaring met het domein Defensie en Veiligheid.
 • Ervaring met en interesse in (militaire) techniek en systemen.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat wij jou bieden

Uitdagend én afwisselend werk met serieuze impact. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto (fulltime) maandsalaris tussen € 3.900,- en € 5.000,- (afhankelijk van je kennis en ervaring), vakantiegeld (8%), een dertiende maand (8,33%) en een flexbudget (5,58% + €180), krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:

 • Een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s.
 • Mogelijkheid om cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken, en coaching als je daar behoefte aan hebt.
 • 33 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Een werkgever die divers talent waardeert en stimuleert, met initiatieven als het Female Leadership Programma, onze Rainbow Community en round tables over inclusiethema’s.
 • Een uitgebreide en flexibele mobiliteitsregeling, inclusief volledige vergoeding van openbaar vervoer voor woon-werk en zakelijke reizen.
 • Gezellige activiteiten met je team en andere TNO'ers. Zo leer je snel veel mensen kennen.
 • Flexibele werktijden, de mogelijkheid om parttime (32 of 36 uur) te werken en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Toegang tot het projectleidersgilde van TNO: een netwerk van zo’n driehonderd gelijkgestemden. Het gilde organiseert jaarlijks verschillende workshops, symposia, intervisiesessies en andere activiteiten voor projectleiders.
 • Uitgebreid verhuispakket voor internationale sollicitanten.
 • Een goede pensioenregeling.

TNO als werkgever

Bij TNO innoveren we voor een gezonder, veiliger en duurzamer leven. En voor een sterke economie. Sinds 1932 ontwikkelen wij kennis en technologie voor het algemeen belang. We vinden elkaar in verwondering en vindingrijkheid, en we zijn gedreven om grenzen te verleggen. Voor jouw talent en ambitie is er alle ruimte en ondersteuning. Je werkt samen met mensen die aan je gewaagd zijn, die jou inspireren én van jou willen leren. Onze state-of-the-art-faciliteiten zijn er om jouw visie te verwezenlijken. Wat je bij TNO doet, doet ertoe: impact maakt het verschil. Want met elke innovatie draag je bij aan het leven van morgen. 

Bij TNO stimuleren we een inclusieve werkomgeving, waar jij jezelf kunt zijn. Wat je verhaal ook is en welke unieke eigenschappen je ook meebrengt. Juist door onze unieke krachten en perspectieven te bundelen zijn we in staat om innovaties te ontwikkelen die een wezenlijk verschil maken in de samenleving. 

 

Hoe ziet het proces eruit?

Reageren kan tot en met 13 maart 2024. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes en een rondleiding die we bij voorkeur op één dag voeren. In een laatste gesprek bespreken we de arbeidsvoorwaarden die je zelf samenstelt. We streven ernaar de hele procedure binnen vier weken af te ronden.

Een online assessment en referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Omdat je ook gaat werken voor opdrachtgevers in het defensie- en veiligheidsdomein is het noodzakelijk dat de AIVD een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) afgeeft. Daarom onderga je vooraf een veiligheidsonderzoek.