Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2), MBO-3 (EQF 3), MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Published:
05/03/2024
Status:
Open
Apply before:
30/08/2024
Hours p/wk:
40
More information

Description:

 

Heb jij een VMBO GL/TL, of MBO-3, of MBO-4 ICT, of HAVO diploma en interesse in communicatietechnologie? Via de opleiding tot Onderofficier Verbindingsdienst (telecommunicatie en ICT) leer je leidinggeven aan een groep militairen, die ervoor zorgt dat de juiste informatie veilig en op tijd bij hun collega’s terechtkomt.

 

DIT GA JE DOEN

De Verbindingsdienst installeert, bedient en onderhoudt binnen de Koninklijke Landmacht alle telecommunicatieapparatuur en -verbindingen. Dat loopt uiteen van telefoon, computer tot radio- en satellietverbindingen. De Verbindingsdienst verzorgt ook de postbezorging. De werkzaamheden worden vooral uitgevoerd tijdens oefeningen en uitzendingen.Als Onderofficier Verbindingsdienst ben je verantwoordelijk voor meerdere verbindingsmiddelen. Je kunt niet alleen het binnen de groep aanwezige materieel bedienen maar ook je mensen opleiden, zodat ook zij de systemen kunnen bedienen.  

 

HIER GA JE WERKEN

Je gaat werken bij een eenheid van het Operationeel Ondersteuningscommando Land (OOCL), het hoofdkwartier van 1 (German/Netherlands) Corps in Stroe, of een van de twee gevechtsbrigades: 13 Lichte Brigade in Oirschot of 43 Gemechaniseerde Brigade in Havelte.

 

Na indiensttreding volg je eerst de Onderofficiersopleiding op de Koninklijke Militaire School in Ermelo, waar je alle militaire basisvaardigheden leert. Daarna doe je de vakgerichte opleiding bij de School Verbindingsdienst in Amersfoort. Indien jij nog niet in het bezit bent van een rijbewijs dan volg je aanvullend de rijopleiding bij het Opleidings- en Trainingscentrum Rijden in Oirschot.

 

Als Militair neem je deel aan verschillende oefeningen. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je, net zoals elke Militair, uitgezonden kunt worden. 

 

ONTMOET ONS

Wil je Defensie echt leren kennen en ervaren? Tijdens een event of webinar krijg je meer gevoel bij het werk, en kun je natuurlijk al je vragen stellen. Plan dus snel een kennismaking.

 

JOUW LOOPBAAN

Je begint als sergeant bij de verbindingsdienst meteen met leiding geven over een groep militairen, je krijgt dus veel verantwoordelijkheid

Na een aantal functies ben je sergeant-majoor. Je bent de schakel tussen de jonge sergeanten en de pelotonscommandant

 

JOUW PROFIEL

  • VMBO Gemengd, VMBO Theoretisch, MBO 3, HAVO, VWO
  • Je bent tussen de 17 jaar en 30 jaar en 11 maanden
  • Een bril of lenzen is geen probleem.
  • Je moet kunnen zwemmen