Type:
Permanent employment
Location:
Utrecht
Education:
Doctorate/PhD (EQF 8), Master (EQF 7)
Published:
16/11/2021
Status:
Open
Apply before:
06/12/2021
Hours p/wk:
32

Description:

Regieorgaan SIA is onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en wordt gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. We bevorderen de kwaliteit en de impact van het praktijkgericht onderzoek van hogescholen. Dit doen we door onderzoek te financieren en de samenwerking tussen hogescholen, het bedrijfsleven en publieke instellingen te stimuleren.

 

Wij zijn een netwerkorganisatie die samenwerkt met onder andere de Vereniging Hogescholen, ondernemersorganisaties, onderzoeksorganisaties en overheden. Wij sluiten met ons beleid en onze programma’s aan bij de Nationale Wetenschapsagenda en het Missiegedreven Kennis en Innovatiebeleid.

 

Het team
Bij Regieorgaan SIA werken ongeveer 55 collega's die zich inzetten voor meer en beter praktijkgericht onderzoek van hogescholen. Ieder vanuit zijn of haar eigen expertise. Medewerkers van Regieorgaan SIA worden gedreven door kwaliteit, zoeken de samenwerking op en zijn heel betrokken bij elkaar en het werkveld.

 

De organisatie bestaat uit een directie, programmamanagers, programmamedewerkers, programma-assistenten, adviseurs en een secretariaat. We werken grotendeels projectmatig.

 

Hybride werken
We werken op dit moment deels vanuit ons kantoor in Utrecht en deels vanuit huis, in lijn met de overheidsrichtlijnen rondom het indammen van COVID-19. Zodra de coronamaatregelen dit toelaten, gaan we NWO-breed aan de slag met hybride werken. Belangrijk uitgangspunt daarbij is dat medewerkers ongeveer 40 tot 60% van hun tijd op kantoor werken.

 

Veiligheid
De samenleving staat voor grote maatschappelijke en economische uitdagingen. Om haast te maken met oplossingen heeft het kabinet het Missiegedreven Topsectoren- en Innovatiebeleid ontwikkeld. Regieorgaan SIA onderschrijft dit beleid en zet hier financiering op in. Dit beleid kent 4 missies en een daarvan is veiligheid. Als programmamanager Veiligheid faciliteer jij de bijdrage van praktijkgericht onderzoek om te komen tot innovatieve oplossingen voor de uitdagingen op dit thema.

 

In jouw rol als programmamanager ben je een communicatief sterke procesregisseur. Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden van een netwerk van strategische partnerschappen (bijvoorbeeld ministeries, topsectoren en andere NWO-onderdelen zoals TTW en ENW) om te komen tot de ontwikkeling en coördinatie van subsidieprogramma's. Daarnaast draag je als lid van het team bij aan de voorlichting, acquisitie, monitoring en evaluatie van projecten in het veiligheidsdomein.

 

Je gaat aan de slag op het thema veiligheid. De samenleving staat voor grote maatschappelijke en economische uitdagingen. Om haast te maken met oplossingen heeft het kabinet het Missiegedreven Topsectoren- en Innovatiebeleid ontwikkeld. Regieorgaan SIA onderschrijft dit beleid en zet hier financiering op in. Dit beleid kent 4 missies en een daarvan is veiligheid. Als programmamanager Veiligheid faciliteer jij de bijdrage van praktijkgericht onderzoek om te komen tot innovatieve oplossingen voor de uitdagingen op dit thema.

 

Als programmamanager Veiligheid weet je wat er gebeurt op hogescholen op het gebied van onderzoek en veiligheid. Je ziet hierin kansen voor praktijkgericht onderzoek en koppelt dit aan wat de samenleving nodig heeft. Je ontwerpt daarvoor gerichte interventies met de inzet van onze standaard subsidie-instrumenten zoals RAAK of KIEM. Je zorgt daarmee zowel voor focus in de agendering als voor massa die tot brede onderzoeksvoorstellen kunnen leiden.

 

Daarnaast neem je initiatief om netwerken op te bouwen van bedrijven, instellingen en onderzoekers die voor het veiligheidsdomein relevant zijn. Je profileert het praktijkgericht onderzoek bij bestuurlijke en ambtelijke netwerken op het gebied van veiligheid. Soms heb je de rol van secretaris van een landelijk bestuurlijk overlegorgaan.

 

De persoon die wij zoeken:

  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een relevant werkomgeving
  • Je hebt kennis van en ervaring met het bevorderen van praktijkgericht onderzoek en innovatie in het mkb
  • Je hebt een relevant netwerk in het veiligheidsdomein en bij kennisinstellingen
  • Je hebt ervaring met het ontwikkelen van samenwerkingsprogramma’s
  • Je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en processen
  • Je hebt een zelfstandige, zelfstartende en actiegerichte werkinstelling
  • Je hebt een afgeronde masteropleiding (hbo of wo) en bent mogelijk gepromoveerd

 

Meer informatie

Solliciteren
Is je interesse gewekt? Stuur ons dan voor 6 december 2021 jouw cv en een motivatiebrief. Dit doe je via de website van NWO. Belangrijk is dat je in je brief aangeeft wat jij verwacht dat wij jou te bieden hebben en andersom. De eerste gesprekken vinden plaats op 15 december.

 

Deze vacature staat zowel intern als extern uit. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Sollicitatieronde 1
De sollicitatieprocedure verloopt in 2 rondes. Tijdens de 1e ronde vragen we je je sollicitatie toe te lichten met een korte pitch. Op deze manier krijgen wij snel een indruk van jou en krijg jij de kans om jouw boodschap aan de selectiecommissie over te brengen. Uiteraard is er ruimte om ook jouw vragen aan de commissie te stellen.

 

Sollicitatieronde 2
Als de 1e ronde goed is verlopen, spreken we je graag uitgebreider en leggen we je een casus voor. Op die manier willen we jou een beeld geven van het werk van de programmamanager bij Regieorgaan SIA. Ook krijgen wij een beeld van hoe je jouw werk aanpakt en het daarbij behorende denkproces.

 

Meer informatie
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Erik Greven, hoofd Bedrijfsvoering, via erik.greven@regieorgaan-sia.nl. Voor vragen over het sollicitatieproces, arbeidsvoorwaarden en overige zaken kun je terecht bij Nicole Verhoeven, adviseur P&O, via n.verhoeven@nwo.nl.

 

Wij bieden

Als junior programmamanager bij Regieorgaan SIA kom je in dienst bij NWO. Wij bieden je diverse opleidingsmogelijkheden en goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. We kijken goed naar jouw situatie en passen maatwerk toe in het bepalen van jouw carrière en de daarbij behorende arbeidsvoorwaarden.

 

In eerste instantie krijg je een contract voor een jaar, met bij goed functioneren vooruitzicht op een vast dienstverband. Je werkt 32-40 uur per week. Het salaris is afhankelijk van je ervaring en loopt van € 4.658,- tot maximaal € 5.990,- bruto per maand (schaal 12 van bijlage 1 bij de CAO-Onderzoekinstellingen) bij een 38-urige werkweek. Daarnaast krijg je 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering.