Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
07/12/2023
Status:
Open
Apply before:
17/12/2023
Hours p/wk:
40

Description:

Jouw stempel drukken op onze tijd? Kom werken bij TNO als Projectleider in Den Haag!

 

Over deze vacature

Als projectleider AI kun je bij de afdeling Modelling, Simulation & Gaming veel kanten op. De afdeling is gespecialiseerd in het ontwikkelen van AI-prototypes voor klanten uit het veiligheidsdomein, zoals Defensie en de Politie. Vanuit een breed palet aan innovatieve technieken beantwoorden jij en je collega’s verschillende klantvragen. Je werkt in multidisciplinaire projectteams samen met experts van andere TNO-afdelingen. Dit omvat specialisten op het gebied van human factors en informatie- en wapensystemen.

 

Wat ga je doen?

Om wat voor werk het bijvoorbeeld gaat? Als projectleider overleg je met je team over de implementatie van prototypes. Het gaat bijvoorbeeld om het creëren van prototypes voor besluitvormingsondersteuningssystemen. Deze systemen adviseren een politiecommandant of rechercheur welke mogelijke acties zij kunnen uitvoeren. Ook kunnen er prototypes zijn die laten zien dat data op verschillende manieren bekeken kan worden. Hierdoor krijg je de kans om op een alternatieve manier een situatie te bekijken en acties te formuleren.

De ene keer werk je aan een kleinschalige demonstrator die onze partners in staat stelt de technologie beter te onderzoeken in hun eigen omgeving. De andere keer werk je mee aan de ontwikkeling van een groter systeem. Mogelijk begin je als leider van een werkpakket in zo'n omvangrijk programma. Je hebt echter zeker de ambitie om later zo'n groot programma te leiden. Als projectleider beschik je over voldoende technische kennis. Je begrijpt de onderzoeksvraag die voorhanden is en kent de expertise van je teamleden. Hierdoor kun je in mogelijkheden denken. Bij eventuele complexe projecten, zorg je voor de juiste verwachtingen bij de opdrachtgevers. Daarnaast zorg je voor inspiratie binnen je team.


Jij bent bekend met de organisatie van onze partners of bereid om deze te leren kennen. Dit zorgt ervoor dat we altijd samen naar de nieuwste mogelijkheden kunnen zoeken. En denk je mee in de kansen die AI kan bieden in de processen van de opdrachtgevers. Samen met de business developer ontwikkel je projecten die een echt verschil zullen maken voor de Nederlandse samenleving.

Modelling, Simulation & Gaming is een hecht team van ongeveer 30 inventieve en toegewijde collega's. Deze mensen hebben diverse achtergronden, variërend van simulaties en modelleren tot kennis van kunstmatige intelligentie en reinforcement learning. In een open en informele cultuur draag je bij aan baanbrekende toepassingen voor vooral defensie en het nationale veiligheidsdomein. Eerder hebben we bijvoorbeeld gewerkt aan algoritmen om onvindbare veroordeelden op te sporen. We ontwikkelen ook hulpmiddelen waarmee militairen snel verschillende acties kunnen evalueren op mogelijke uitkomsten. Kortom: een veelzijdig werkveld waar je echt een verschil kan maken voor de wereld van morgen.

 

Wat wij van jou verwachten

Je streeft ernaar om met je werk een betekenisvolle bijdrage te leveren aan vernieuwing in het militaire en veiligheidsdomein. Daarnaast kun je goed omgaan met gevoelige informatie. Dagelijks samenwerken aan diverse projecten en binnen verschillende teams gaat je goed af. Dit komt ook door jouw proactieve instelling en communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk. Voor niet-Nederlandstaligen is een B2-niveau in het Nederlands vereist. Daarnaast ben je klantgericht en in staat om een klantvraag te vertalen naar onderzoek en innovatieve projecten.

Wat je nog meer in huis hebt?

 • Een academische achtergrond in bij voorkeur kunstmatige intelligentie, of een andere relevante technische richting.
 • 2-5 jaar relevante werkervaring.
 • Je kunt hoofdzaken van bijzaken onderscheiden. Je demonstreert je vermogen om de mogelijkheden en uitdagingen van een project te beoordelen. Bovendien kun je je stakeholders overhalen om jou en je team deze uitdagingen te laten aangaan.
 • Je bent geïnteresseerd om te helpen bepalen welke mensen en bronnen nodig zijn. Dit zorgt ervoor dat het project succesvol afgerond kan worden.
 • Je hebt kennis van en ervaring met diverse moderne programmeertalen (bijvoorbeeld Java, Python, C#, JavaScript) en met moderne software-ontwikkelomgevingen of je kunt laten zien dat je eerder leiding hebt gegeven aan een (klein) team met AI-developers.
 • Je weet hoe je op een gestructureerde en methodische manier software kunt ontwikkelen.
 • Creativiteit en het durven inbrengen van je eigen ideeën.

Wat wij jou bieden

Uitdagend én afwisselend werk met serieuze impact. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto maandsalaris (afhankelijk van je kennis en ervaring), vakantiegeld (8%), een dertiende maand (8,33%) en een flexbudget (5,58% + €180), krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:

 • Een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s.
 • Mogelijkheid om cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken, en coaching als je daar behoefte aan hebt.
 • 33 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Een werkgever die divers talent waardeert en stimuleert, met initiatieven als het Female Leadership Programma, onze Rainbow Community en round tables over inclusiethema’s.
 • Een uitgebreide en flexibele mobiliteitsregeling, inclusief volledige vergoeding van openbaar vervoer voor woon-werk en zakelijke reizen.
 • Gezellige activiteiten met je team en andere TNO'ers. Zo leer je snel veel mensen kennen.
 • Flexibele werktijden, de mogelijkheid om parttime (32 of 36 uur) te werken en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Toegang tot het projectleidersgilde van TNO: een netwerk van zo’n driehonderd gelijkgestemden. Het gilde organiseert jaarlijks verschillende workshops, symposia, intervisiesessies en andere activiteiten voor projectleiders.
 • Uitgebreid verhuispakket voor internationale sollicitanten.
 • Een goede pensioenregeling.

TNO als werkgever

Bij TNO innoveren we voor een gezonder, veiliger en duurzamer leven. En voor een sterke economie. Sinds 1932 ontwikkelen wij kennis en technologie voor het algemeen belang. We vinden elkaar in verwondering en vindingrijkheid, en we zijn gedreven om grenzen te verleggen. Voor jouw talent en ambitie is er alle ruimte en ondersteuning. Je werkt samen met mensen die aan je gewaagd zijn, die jou inspireren én van jou willen leren. Onze state-of-the-art-faciliteiten zijn er om jouw visie te verwezenlijken. Wat je bij TNO doet, doet ertoe: impact maakt het verschil. Want met elke innovatie draag je bij aan het leven van morgen.

Bij TNO stimuleren we een inclusieve werkomgeving, waar jij jezelf kunt zijn. Wat je verhaal ook is en welke unieke eigenschappen je ook meebrengt. Juist door onze unieke krachten en perspectieven te bundelen zijn we in staat om innovaties te ontwikkelen die een wezenlijk verschil maken in de samenleving. 

 

Hoe ziet het proces eruit?

Reageren kan tot en met 17 december 2023. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. In een laatste gesprek bespreken we de arbeidsvoorwaarden die je zelf samenstelt. We streven ernaar de hele procedure binnen vier weken af te ronden. In verband met de feestdagen en vakanties zullen de gesprekken in januari 2024 plaatsvinden. De 1e ronde vindt plaats op woensdag 10 januari 2024 en de tweede ronde op woensdag 17 januari 2024.

Een online assessment en referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Omdat je ook gaat werken voor opdrachtgevers in het defensie- en veiligheidsdomein is het noodzakelijk dat de AIVD een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) afgeeft. Daarom onderga je vooraf een veiligheidsonderzoek.