Keywords:
Commercial
Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
26/10/2021
Status:
Open
Apply before:
31/12/2021
Hours p/wk:
40

Description:

Als Proposal Architect ben je verantwoordelijk voor het coördineren en beheren van het proposal proces, het vertalen van de klantvraag naar een Siemens oplossing. 

“Transforming the everyday”
In deze rol ondersteun je de commerciële teams met de ontwikkeling van haalbare en effectieve technologische proposities en samen bedenk je nieuwe business modellen (XaaS) op het gebied van automatisering, elektrificeren en digitalisering in diverse marktsegmenten. Je vindt het uitdagend om met functionele teams winnende bids te ontwikkelen voor en met onze klanten in binnen- en buitenland. Dit doe je door informatie binnen de organisatie op te halen bij verschillende kennisdragers, waarbij je zelf ook waarde toevoegt om ons te onderscheiden. 
 
Je bent de critical succes factor binnen ons Sales team van 20 man met verregaande bevoegdheden om gevalideerde Sales leads op te pikken en tot een commercieel succes te maken. Hiervoor staat je een uitdagende hard- en software portfolio ter beschikking om onze klanten te ondersteunen bij hun digitalisering reis. Als Technology Power house wil Siemens graag voorop lopen op het snijvlak van OT, I(o)T, en Security, en lever je een positieve bijdrage aan introduceren van nieuwe technologieën zoals 5G, AI & cloud/Edge. Samen met de Head of Sales & Sales Support Operator draag je bij aan de ondersteuning van onze Sales en daarmee zijn we de fundatie onder de groei van onze divisie Digital Industries.
 
Want zeg nou zelf, wat is nu leuker dan werken met slimme, respectvolle, betrokken mensen die hun werk leuk vinden en jouw werk leuk maken!
 
Een greep uit jouw werkzaamheden:
 • Je begeleidt zelfstandig het proces van aanvraag tot opdracht, jaagt op eigen initiatief het proces na en verzamelt informatie teneinde de aanbiedingsdatum te halen.
 • Onderhoud samen met de Sales Manager het klantcontact.
 • Dit doe je door interne stakeholders te betrekken vanuit de afdelingen Sales, Operations, en Engineering en doet hierbij naar eigen inzicht op het juiste moment een beroep op andere ondersteunende diensten zoals Legal, P&O en Procurement.
 • Je zorgt voor consequente, tijdige en accurate communicatie tussen alle betrokken partijen.
 • Je stelt offertes op samen met de werkvoorbereiding en controleert deze op volledigheid, juistheid en punctualiteit. Tevens stuur je aan op een tijdige controle van begrotingen en technische specificaties op volledigheid en juistheid.
 • Je faciliteert in het overhandigen van gewonnen contracten aan de operatie, welke eindverantwoordelijk zal zijn voor de uitvoering van het project en blijft betrokken in de uitvoering bij het verwerken van meer-/minderwerk op lopende projecten.

 

“What do you need to transform the everyday?”
Jij ademt techniek, maar begrijpt commercie. Je krijgt mensen mee met jouw ideeën, door heldere communicatie, goede afstemming en opvolging, creativiteit en doorzettingsvermogen. 
 • Ervaring in de werelden van OT en I(o)T.
 • Bid management/ tender/ proposal ervaring.
 • Digitalisering of IT kennis in bij voorkeur de proces- en / of maakindustrie.
 • Energiek, humor & plezier.
 
Ons aanbod
We bieden je een uitdagende fulltime functie binnen een succesvol bedrijf met een solide marktpositie. Je functioneert binnen een enthousiast en uitstekend team dat wil winnen. Wij bieden prima mogelijkheden voor je verdere persoonlijke ontwikkeling en groei. Verder bieden wij:
 • Een heel goed salaris plus sales incentive
 • Een vaste, fulltime baan in een informele omgeving
 • 40 vrije dagen per jaar en leaseauto
 • Samenwerken met enthousiaste collega’s, aansprekende klanten in mooie projecten 
 • Een buddy, Health Budget, Thuiswerk Budget, Share Matching Program en Young Siemens
 • Werken volgens het Nieuwe Werken Model
 • Een op maat gemaakt opleidingsplan en doorgroeimogelijkheden
 • Je maakt deel uit van een sterk en stabiel bedrijf en krijgt een internationaal netwerk. 
 
"We don’t need superheroes, but super minds” – Wij zoeken jou!
Wacht niet langer, druk op de “Solliciteer” knop, wij willen je graag ontmoeten! 
 
Voor vragen kun je contact opnemen met Kim Bouwmeester, Talent Acquisition Specialist, tel. 06 83102470.
 
Diversiteit is belangrijk binnen Siemens, iedereen krijgt gelijke kansen.
Een screening en een online assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

 

Sector: Digital Industries

Bedrijf: Siemens Nederland N.V.

Ervaringsniveau: Mid-level Professional

Soort baan: Fulltime