Type:
Internship
Location:
Amsterdam
Education:
Master (EQF 7)
Published:
08/08/2023
Status:
Open
Apply before:
01/09/2023
Hours p/wk:
32

Description:

Stage details:

 • Periode In overleg, minimaal 4 maanden

 • Uren per week Minimaal 32 uur

 • Locatie ITO kantoor, Amsterdam

 • Start datum 1 September 2023

 • Geïnteresseerd? Solliciteer met je CV en motivatiebrief

Het werk

Je komt te werken binnen de Health & Public Service afdeling. Wat de H&PS-afdeling bijzonder maakt, is dat we met ons werk een maatschappelijke impact maken. Klanten binnen onze afdeling bestaan uit grote publieke organisaties en zorginstellingen. Als stragey & consulting intern Public Safety and defense werk je op het gebied van innovatieve digitale oplossingen binnen het publieke veiligheidsdomein. Jij werkt voor verschillende organisaties binnen de publieke veiligheidssector, zoals defensie, de politie, en het OM. Je krijgt tijdens je stage de kans om het werk van een consultant te ervaren, jezelf te ontwikkelen en uit te dagen. Dit gebeurt op tal van onderwerpen, van bedrijfsvoerings- en strategische vraagstukken tot de implementatie van de nieuwste technologieën.

 • Team Je werkt tijdens je stage samen met alle lagen van het H&PS team, van analist tot managing director, zo krijg je in korte tijd een goed beeld van de gehele afdeling. Gedurende de stageperiode krijg je ondersteuning van ervaren consultants en word je gekoppeld aan een buddy, waardoor je jouw vaardigheden razendsnel ontwikkelt.

 • Dagelijkse taken Je helpt onder andere met het voorbereiden van klantgesprekken en workshops. Dit doe je door jezelf te verdiepen in de materie en het vraagstuk van de klant om vervolgens (bijvoorbeeld) samen met het team een workshop te verzorgen. Daarnaast help je mee aan het schrijven van proposities voor klanten die bij Accenture aankloppen met een specifiek probleem. Onderdeel van de beantwoording is vaak het verrichten van onderzoek, zoals stakeholder analyses en marktonderzoeken. Tot slot, krijg je de kans om verschillende projectteams op dagelijkse basis te ondersteunen waarbij je deel uit zal maken van projectmeetings en het opstellen van rapporten en presentaties.

Tijdens een stage bij Accenture bieden wij jou de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen, oriënteren, relaties op te bouwen en te ervaren hoe het is om als consultant te werken. Wij zullen je op een flexibele wijze ondersteunen tijdens je stage, ook op academisch vlak. Daarnaast helpen wij je graag met het kickstarten van je carrière. Daarom zijn we tijdens ons recruitment proces met name geïnteresseerd in jouw motivaties en academische interesses.  

 

Wie wij zijn - Strategy & Consulting

Het tempo van verandering zal nooit sneller zijn dan nu - en veel organisaties worstelen met nieuwe concurrentie uit onverwachte hoek. Wat betekent deze ontwikkeling, wat zijn de gevolgen, wat moet ik als bedrijf nu gaan doen om in de toekomst relevant te blijven?

 

Accenture Strategy & Consulting helpt bedrijven met deze vraagstukken. Jij geeft advies aan senior management - gebaseerd op data, kennis, ervaring en een innovatieve aanpak. Samen met een team van experts uit verschillende industrieën daag je uit en bedenk je oplossingen mét impact voor klanten en de maatschappij: om de disruptie voor te zijn en organisaties toekomstbestending te maken.

 

Strategy & Consulting is een van de vijf services waaruit one Accenture bestaat – de andere zijn Technology, Operations, Song en Industry X.

 

Qualifications

Wie jij bent

 • Je hebt een aantoonbare achtergrond in en/of affiniteit met publieke veiligheid

 • Je bent bezig met een master aan een Nederlandse universiteit. We zijn geïnteresseerd in kandidaten met verschillende academische achtergronden.

 • Je bent uitstekend in Nederlands en Engels in woord en schrift.

 • Je bent nieuwsgierig van aard, kritisch, communicatief sterk en een echte teamspeler.

Bonus punten als jij…

 • Je bent geïnteresseerd in innovatie, technologie en IT.

 • Je hebt extra curriculaire activiteiten gedaan zoals een bestuursjaar of stage, waaruit blijkt dat jij ambitieus en actief bent.

 • Je volgt een carrière in (Strategy &) Consulting.

Wat er voor jou in zit 

Accenture is een wereldwijd bedrijf met een merk en reputatie van wereldklasse. Onze mensen zijn Change Makers en om hen als werkgever te ondersteunen, doen we vijf beloften:

 • Werk flexibel, in een cultuur gebaseerd op vertrouwen.

 • Een mindset gefocussed op duurzamheid en groei

 • Een cultuur waarin Inclusion & Diversity voorop staat en waarbij echt om de mensen gegeven word.

 • Adviseer en transformeer onze klanten met technologie.

 • Verbind je met een wereldwijde netwerk van 700.000 collega's.

Deze beloften komen tot uiting in onze uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • Loopbaanbegeleiding aangeboden door je persoonlijk aangestelde People Lead.

 • De mogelijkheid om hybride te werken en toegang tot elk kantoor van Accenture in Nederland.

 • Sociale activiteiten zoals vrijdagborrels, sportevenementen en feesten.

 • Unieke kans om het werk van een Accenture consultant zelf te ervaren.

 • Je bent onderdeel van onze stage community die je de kans geeft om onder andere lunchlezingen en klassikale workshops bij te wonen, waardoor je je netwerk binnen Accenture snel op zal bouwen.

Wat wij geloven

Accenture is een werkgever die gelijke kansen biedt. Onze leiders zijn toegewijd aan het bouwen van een beter, sterker en rechtvaardiger bedrijf voor toekomstige generaties om positieve, langdurige verandering te creëren. Inclusie en diversiteit zijn fundamenteel voor onze cultuur en kernwaarden. We zetten ons in voor het creëren van een inclusieve omgeving voor al onze medewerkers. Onze rijke diversiteit maakt ons innovatiever en creatiever, waardoor we onze klanten en onze gemeenschappen beter van dienst kunnen zijn.

 

Onze positie als partner van veel van 's werelds toonaangevende bedrijven, organisaties en overheden biedt ons zowel een buitengewone kans als een enorme verantwoordelijkheid om een ​​verschil te maken. Duurzaamheid is een van onze grootste verantwoordelijkheden, die we verankeren in alles wat we doen en voor iedereen waarmee we werken.

Accenture zet zich in voor het bieden van gelijke kansen op werk voor iedereen. Laat het ons weten als je aanpassingen nodig hebt om jouw deelname aan het wervingsproces mogelijk te maken door een e-mail te sturen naar a.a.van.der.linden@accenture.com. Wij helpen je graag verder.