Type:
Permanent employment
Location:
Amsterdam
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
20/09/2023
Status:
Open
Apply before:
30/08/2024
Hours p/wk:
32
More information

Description:

Wil jij de lucht- en ruimtevaart veiliger maken voor cyberdreigingen? Wil je graag praktische oplossingen ontwerpen, testen en evalueren voor satellieten en drones? Dan willen we je graag spreken!
 

Wat ga je doen? 

Je werkt als engineer in multi-disciplinaire teams om de cyberveiligheid van lucht- en ruimtevaartsystemen te verbeteren. We analyseren dreigingen en kwetsbaarheden, en ontwikkelen mitigerende oplossingen voor satellieten, vliegtuigen, drones en operationele systemen met hun infrastructuur. Ook de cyberveiligheid van op lucht- en ruimteplatformen gebruike sensorsystemen, communicatiesystemen en andere specifieke systemen pakken we beet. De ontwikkelingen gaan snel, grote constellaties van satellieten worden gebouwd, onbemande en autonoom vliegende systemen integreren in onze maatschappij. Het is geo-politiek erg onrustig en de cyberdreigingen op onze vitale infrastructuur, zoals de lucht- en ruimtevaart, nemen snel toe. Een bekend voorbeeld is de hack van Viasat, een grote satellietcommunicatie provider, aan het begin van de Oekraïne-oorlog. Ons doel is om dergelijke systemen robuuster te maken tegen cyberdreigingen, “staying ahead of the threat”. Onze klantenkring is zowel overheid als de commerciële markt.

Je werkt in autonome multidisciplinaire projectteams, in wisselende samenstelling, aan nationale en internationale projecten. Je wilt verder groeien in het coördineren van werkpakketten en projecten. Je adviseert klanten vanuit jouw expertise en je initieert met collega’s nieuwe projecten.

 

Wat breng je mee?

 • Afgeronde academische opleiding informatica, elektrotechniek, lucht- en ruimtevaart of vergelijkbaar
 • Ervaring met of opleiding in software security & architectuur, netwerk (security), penetration testing, en/of risico management zijn een pre
 • Ambitie om je als cyber expert in het lucht- en ruimtedomein te ontwikkelen;
 • Affiniteit met embedded software, hardware en avionica
 • Enthousiasme en gedrevenheid om nieuwe concepten te onderzoeken en deze te vertalen naar praktisch oplossingen
 • Sterke communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal
 • Teamspirit en focus op samenwerking met collega's

Wat bieden we jou?

Werken bij NLR, betekent werken in een nationale en internationale hightech omgeving. Samenwerken en betrokkenheid staan bij ons hoog in vaandel. Door jou vrijheid en eigen verantwoordelijkheid te geven, ben jij het best in staat om tot baanbrekende innovaties te komen. Wil jij jezelf vakinhoudelijk én op persoonlijk vlak ontwikkelen of misschien promoveren? Ook dat kan bij NLR als lerende organisatie, met daarnaast een opleidingsbudget, een mentor, interne coaches en goede contacten met mbo’s, hbo’s en universiteiten.


Naast dit alles bieden wij jou:

 • Maar liefst 45 vakantiedagen zodat jij naast je uitdagende baan ook volop kan genieten van je vrije tijd
 • Een eindejaarsuitkering van 8%
 • Een tegemoetkoming in jouw zorgkosten
 • Extra betaald ouderschapsverlof
 • Afhankelijk van je functie, flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken
 • Een uitgebreid aanbod in ons bedrijfsrestaurant
 • De kans om je collega's te verslaan in een potje tafelvoetbal, tafeltennis, poolen of airhockey in onze living lab ruimte

Jouw nieuwe werkomgeving?

Je gaat werken in een divers multidisciplinair team. Wij vinden een fijne werkomgeving waarin iedereen zich thuis kan voelen essentieel. Er is een informele sfeer waarin teamdenken centraal staat. Wij zijn regelmatig op de afdeling, maar werken ook deels vanuit huis of zijn voor overleg bij klanten en samenwerkingspartners.

 

Inhoudelijk richt de afdeling “Information Supremacy” zich op de Nederlandse overheid en industrie op de thema’s “ruimtevaart”, "defensie en veiligheid" en “vitale infrastructuur”. Dat doen we met focus op betrouwbare en effectieve informatie voorziening, ondersteuning bij besluitvorming, commandovoering, missieondersteuning en veiligheid in en vanuit de ruimte. We zijn georganiseerd in vier klantgeoriënteerde teams. Vrijwel iedereen is in meerdere teams actief, velen ook buiten de afdeling. 

Wat betekent werken bij NLR?

Koninklijke NLR is al ruim 100 jaar een kennisorganisatie met de wil en ambitie om te vernieuwen. Vanuit die drijfveer maken wij de wereld van lucht- en ruimtevaart veiliger, duurzamer, efficiënter en effectiever en staan voor baanbrekende innovaties.


Bij ons werken ruim 750 gedreven professionals, van vliegtuigbouwkundigen tot psychologen en van wiskundigen tot applicatiedeskundigen. NLR staat voor een inclusieve en diverse organisatie waar iedereen zich welkom, veilig, gewaardeerd en gerespecteerd voelt.

 

Wil jij meer weten?

Bel of mail dan met Michel Keuning (manager ASIS) via 088-5113155, michel.keuning@nlr.nl.

Onze collega’s vertellen jou graag hoe het is om bij NLR te werken. Vergeet trouwens ook niet eens een kijkje op onze socials te nemen zoals ons YouTube kanaal.

 

Solliciteren? 

Mooi, we zijn benieuwd naar jou! Stuur je motivatiebrief en CV via de ‘Solliciteren’ button.

Een positieve uitkomst van een veiligheidsonderzoek (VGB) is een voorwaarde voor indiensttreding. Meer informatie daarover lees je op de website van de AIVD.