Keywords:
Information Security Management, Public private partnership, Cyber crisis management
Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Doctorate/PhD (EQF 8), Master (EQF 7)
Published:
24/11/2019
Status:
Open
Apply before:
19/02/2020
Hours p/wk:
40

Description:

Welke bijdrage zou jij kunnen leveren aan de (digitale) weerbaarheid van Nederland?
 
E-mail, smartphones, cloud-technologie: de ontwikkelingen van de laatste decennia hebben het dagelijks leven en de economie in hoog tempo veranderd. ICT, procesautomatisering en (hyper)connectiviteit bieden veel voordelen. Tegelijkertijd leiden technologische ontwikkelingen tot nieuwe kwetsbaarheden en ruimte voor nieuwe vormen van criminaliteit. Dit probleem wordt vergroot doordat de fysieke en digitale aspecten van onze maatschappij steeds verder (complex) vervlochten raken. Analyse is cruciaal om organisaties, ketens en netwerken te begrijpen en met veiligheidsuitdagingen om te gaan. Bij de afdeling Networked Organisations (NO) werk je met je collega’s aan dergelijke analyses – en daarmee aan de (digitale) weerbaarheid van Nederland.

Je gaat onderzoek doen naar onderwerpen als (cyber-) crisisbeheersing, publiek-private samenwerkingsvormen, ketenweerbaarheid, bescherming van vitale (informatie) infrastructuur, en deling van cybersecurity gerelateerde informatie. Hierbij kijk je vaak niet naar de technische kant van de vraagstukken, maar onderzoek je aspecten van de organisatie en/of keten. Interactie tussen organisatie, proces en technologie is dan ook jouw passie. De vertaling van complexe inhoudelijke materie naar bruikbare toepassingen gaat je dan ook gemakkelijk af. Je onderzoekt, doet mee aan werksessies met opdrachtgevers en rapporteert en publiceert hierover. Je werkt voor partijen als het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het ministerie van Justitie & Veiligheid (bijv. NCTV, NCSC), Veiligheidsregio’s en het bedrijfsleven.
 

WAT VRAGEN WIJ VAN JOU?

Je hebt een WO-opleiding afgerond in de richting van politicologie/internationale betrekkingen, crisis- and security management, (technische) bestuurskunde of bedrijfskunde, of integrale veiligheidskunde. Je hebt 3-10 jaar werkervaring in het veiligheidsdomein, crisisbeheersing, en/of cyberweerbaarheid. Je bent flexibel, stressbestendig, resultaatgericht en organisatie-sensitief. Je kunt goed samenwerken, weet van aanpakken, en kunt snel schakelen tussen projecten. Je bent analytisch, hebt ervaring met het uitvoeren van (praktijk) onderzoek, en helpt minder ervaren medewerkers graag bij (complexe) inhoudelijke vraagstukken. Je beheerst het Engels in zowel woord als geschrift en bent bereid om (indien nodig) voor korte periodes in het buitenland aan projecten te werken. Vanzelfsprekend ben je betrouwbaar en bereid een veiligheidsonderzoek te ondergaan. Voor deze vacature is het noodzakelijk dat de AIVD een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) afgeeft na het uitvoeren van een veiligheidsonderzoek. Gezien de aard van het werk is het hebben van de Nederlandse nationaliteit een vereiste.
 

WAT MAG JE VAN JE WERKOMGEVING VERWACHTEN?

Je komt in een enthousiast team van ca. 40 collega's met zeer uiteenlopende achtergronden en ervaringen in het veiligheidsdomein. Onze multidisciplinariteit geeft kracht aan de onderzoeken, creatieve inzichten en interessante discussies.
Hoe ziet je dag eruit? Je begint de dag met een kop koffie en even bijpraten met je collega’s, om vervolgens je mailbox te openen. Nog voor je alle nieuwe mails gelezen hebt staat er een collega aan je bureau. Er is een mogelijkheid om een nieuwe onderzoeksvraag op te pakken in het programma Nationale Veiligheid. Heb jij vanuit jouw domein misschien suggesties hiervoor? Je spart over de mogelijkheden en hakt snel samen de knoop door. Nog voordat je weer verder gaat, staat er een junior medewerker naast je. Deze loopt vast in hoe de methodologie van jullie project breed toepasbaar kan worden gemaakt. Ook is er een nieuwe nationale cyberstrategie uit. Hoe verhoudt deze zich tot wat jullie aan het doen zijn? Je gaat in gesprek en geeft je junior collega richting. Terug naar de mailbox! Na een gezellige lunch met je collega’s, duik je dieper de materie in. Je leest inhoudelijke stukken en maakt een slag op een rapport dat eind volgende maand bij de opdrachtgever moet liggen. Ook plan je een afspraak met je contacten bij het ministerie, zodat je up-to-date blijft met de ontwikkelingen daar. Vervolgens controleer je de treintijden, want morgen werk je op locatie: eerst interviews in Amsterdam, dan een workshop in Rotterdam. Tot slot review je twee stukken van collega’s. Zij krijgen graag jouw input, want jij kent het Nationale Veiligheidsdomein op je duimpje.
 

WAT KAN TNO JE BIEDEN?

Werken met plezier betekent voor iedere werknemer iets anders. Daarom bieden wij bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden a-la-carte, waarbij je maandelijks diverse arbeidsvoorwaarden tegen elkaar kunt uitruilen. Door flexibele werktijden (bijvoorbeeld 4x9) en verschillende verlofregelingen kun je zelf een pakket creëren wat optimaal aansluit op jouw wensen. Kijk hier voor meer informatie over onze flexibele arbeidsvoorwaarden.
TNO hecht veel waarde aan zowel jouw persoonlijke als jouw professionele ontwikkeling. Er zijn vele mogelijkheden om met je ontwikkeling aan de slag te gaan: congressen, opleidingen, workshops, coaching, intervisie, mentoring en functierotatie. Bij TNO heb je de regie van je eigen carrière voor een zeer groot deel in eigen hand. Het salaris voor deze functie ligt in schaal 11 en is afhankelijk van je expertise en ervaring.