Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Doctorate/PhD (EQF 8)
Published:
09/01/2023
Status:
Open
Apply before:
28/02/2023
Hours p/wk:
40

Description:

Wat ga je doen?

Je werkt met je collega’s aan verschillende projecten, met proofs of concept als resultaat. Die projecten draaien om detectie van afwijkingen in netwerkverkeer, die indicatief zijn voor cyberaanvallen. Van DDOS tot ‘insider attacks’, waarbij medewerkers grote schade kunnen aanrichten. Je zoekt actief naar mogelijkheden om cybersecurityanalisten van klanten te ontlasten, door bijvoorbeeld het aantal false positives te reduceren. Een ander belangrijk doel van je onderzoek is geautomatiseerde respons mogelijk maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen aan welke projecten je bijdraagt. Zoals projecten binnen het Nederlandse PCSI-ecosysteem. En wil je papers schrijven en presenteren? Dan krijg je bij ons alle ruimte.

Je maakt deel uit van de hard groeiende afdeling Cyber Security Technologies. Hier hoor je bij de absolute top van Nederland als het gaat om cybersecurity. Jouw collega’s zijn een mix van junior, medior en senior specialisten. Je werkt vanuit ons moderne hoofdkantoor vlak bij Den Haag CS, Eindhoven, of ons kantoor in Groningen. Hier vind je een collegiale, open sfeer. Met je collega’s schakel je vaak over nieuwe technologieën en ontwikkelingen. En heb jij als expert ideeën voor projecten, dan moedigen we je aan die met ons te delen!

 
 

Wat wij van jou verwachten

Werken op het snijvlak van onderzoek en innovatieve toepassingen ligt jou goed en als onderzoeker doe je graag diepgaand literatuuronderzoek. Omdat je vooral werkt voor klanten en binnen consortia, zit samenwerken je in het bloed. Jouw toegevoegde waarde is jouw passie voor algoritmes, waarmee je de domeinkennis van klanten en partners aanvult. Je krijgt dan ook energie van het werken met grote hoeveelheden data en complexe ICT-netwerken. Jouw ondernemende aard komt bij TNO goed tot zijn recht: zie je kansen voor nieuwe projecten, dan aarzel je niet om die voor te stellen. En loop je een keer vast? Geen punt. Doordat je tijdig aan de bel trekt, kun je het probleem samen met je collega’s oplossen.


Wat je verder meebrengt:

 • Bij voorkeur een PhD in de richting van (technische) wiskunde, computer science, artificial intelligence, econometrie of een andere relevante technische studie.
 • Kennis van en ervaring met complexe ICT-infrastructuren en/of cyber security. Heb je die nog niet? Dan leer je er graag meer over.
 • Ervaring met programmeren in Python of vergelijkbare talen.
 • Grote motivatie om je steeds te verdiepen in de nieuwste technologische ontwikkelingen en te zoeken naar vernieuwing.
 • Goede beheersing van het Engels, want je werkt ook met partijen in Europees verband.

Wat wij jou bieden

Uitdagend én afwisselend werk met serieuze impact. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto (fulltime) maandsalaris (afhankelijk van je kennis en ervaring), vakantiegeld (8%), een dertiende maand (8,33%) en een flexbudget (5,58% + €180), krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past.

 

Wat je ook mag verwachten:

 • Een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s.
 • Mogelijkheid om cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken, en coaching als je daar behoefte aan hebt.
 • 33 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Een werkgever die divers talent waardeert en stimuleert, met initiatieven als het Female Leadership Programma, onze Rainbow Community en round tables over inclusiethema’s.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Gezellige activiteiten met je team en andere TNO'ers. Zo leer je snel veel mensen kennen.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Een goede pensioenregeling.

TNO als werkgever

Bij TNO innoveren we voor een gezonder, veiliger en duurzamer leven. En voor een sterke economie. Sinds 1932 ontwikkelen wij kennis en technologie voor het algemeen belang. We vinden elkaar in verwondering en vindingrijkheid, en we zijn gedreven om grenzen te verleggen. Voor jouw talent en ambitie is er alle ruimte en ondersteuning. Je werkt samen met mensen die aan je gewaagd zijn, die jou inspireren én van jou willen leren. Onze state-of-the-art-faciliteiten zijn er om jouw visie te verwezenlijken. Wat je bij TNO doet, doet ertoe: impact maakt het verschil. Want met elke innovatie draag je bij aan het leven van morgen. 

Bij TNO stimuleren we een inclusieve werkomgeving, waar jij jezelf kunt zijn. Wat je verhaal ook is en welke unieke eigenschappen je ook meebrengt. Juist door onze unieke krachten en perspectieven te bundelen zijn we in staat om innovaties te ontwikkelen die een wezenlijk verschil maken in de samenleving. 

 

Hoe ziet het proces eruit?

Reageren kan tot en met 28 februari 2023. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. In een laatste gesprek bespreken we de arbeidsvoorwaarden die je zelf samenstelt. We streven ernaar de hele procedure binnen vier weken af te ronden.

Een online assessment en referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Omdat je ook gaat werken voor opdrachtgevers in het defensie- en veiligheidsdomein is het noodzakelijk dat de AIVD een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) afgeeft. Daarom onderga je vooraf een veiligheidsonderzoek.