Type:
Permanent employment
Location:
Utrecht
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
09/03/2022
Status:
Open
Apply before:
31/03/2022
Hours p/wk:
36

Description:

Werken bij het ministerie van Defensie maar niet als militair?

 

Word Security Analist!


Als je kiest voor een baan bij Defensie, dan kies je voor maatschappelijk relevant werk. Je draagt echt iets bij aan een veilig Nederland.


Naast 40.000 beroepsmilitairen werken er ook nog zo’n 16.000 burgers bij Defensie. Wil jij in je eigen vakgebied als burger bijdragen aan een professionele defensieorganisatie en daarmee aan vrede en veiligheid in binnen- en buitenland?

Als Security Analist heb jij een belangrijke aandeel in het detecteren, analyseren en adviseren bij dreigingen en kwetsbaarheden op het gebied van cybersecurity binnen de Defensie.

 

Wat ga je doen?
Als Security Analist, analyseer en vertaal je kwetsbaarheden en dreigingen binnen cybersecurity. Je volgt daarnaast de actuele ontwikkelingen wat gevolgen kunnen hebben voor het ICT - domein en geeft hierin gevraagd -en ongevraagd advies wat de gevolgen kunnen zijn binnen het Defensie Cyber Security Centrum (DCSC). Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het volgende:

 • Detecteren van kwetsbaarheden en dreigingen op het gebied van Cybersecurity door het analyseren, interpreteren en uitwerken van gecorreleerde loggegevens en andere bronnen.
 • Het nemen van maatregelen om dreigingen en kwetsbaarheden te verhelpen of te voorkomen door het analyseren van datagegevens, bewaken van de uitvoering van de gegeven opdrachten en het escaleren bij dreigingen en escalaties.
 • Beheren binnen de DCSC gebruikte informatie, systeemcontent en processen door het actueel houden van werk –en functieprocessen, configureren van de security tooling en het borgen van de kwaliteit van de aansluiting van externe systeemcontent op DCSC apparatuur.

Functie-eisen

Wat vragen we?
We zoeken meerdere collega’s die energie krijgen om Cybersecurity domein binnen het DCSC naar een nog hoger niveau te tillen. Naast een grote verantwoordelijkheidsgevoel krijg je energie in het analyseren van data, kun je zeer nauwkeurig en goed samenwerken en ben je zeer stressbestendig. Daarnaast hebben we de volgende harde eisen:

 • HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde MBO opleiding op het gebied van ICT of een aanverwante technische richting.
 • Minimaal 2 jaar ervaring als ICT beheerder of minimaal 1 jaar ervaring als ICT Ontwerper of Data IT analist.

Arbeids­voorwaarden

 • Salaris­niveauschaal 9
 • Salaris­omschrijving

  Het salaris is gebaseerd op een 38-urige werkweek

 • Maand­salarisMin €2.899 – Max. €4.001 (bruto)
 • Dienst­verbandTijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
 • Contract­duurhet betreft een tijdelijke functie met uitzicht op een vaste aanstelling
 • Minimaal aantal uren per week38
 • Maximaal aantal uren per week38

Overige arbeids­voorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en kent goede studiefaciliteiten, hierdoor sta je nooit stil. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te groeien.

 

Buiten het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,3%, de zogeheten dertiende maand. Daarnaast ontvangen burgermedewerkers maandelijks een bruto tegemoetkoming voor de ziektekostenverzekering. Naast een pensioenregeling bij het ABP ontvang je maandelijks een tegemoetkoming voor woon-werkverkeer of kun je onder gunstige voorwaarden kiezen voor een OV-abonnement met onbeperkt reizen door heel Nederland.

 

Overige Arbeidsvoorwaarden

Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek van 38 uur. Je inschaling wordt gebaseerd op je werkervaring en opleidingsachtergrond.

 

Bijzonderheden

 • Bijzonderheden
 •  De selectiegesprekken zullen vooralsnog plaatsvinden op 5 april 2022; het zou kunnen dat gesprekken met externe kandidaten later of niet gepland worden aangezien de interne selectieronde eerst gehouden gaat worden.
 • Deze vacature is zowel in- als extern opengesteld. Bij geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur.
 • Een veiligheidsonderzoek en referentiecheck maken deel uit van de selectieprocedure.
 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Het betreffen 3 vacatures.
 • Om in aanmerking te komen voor deze functie moet je afkomstig zijn uit een land uit de Europese Economische Ruimte. Mocht dit niet het geval zijn dan beschik je over een gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid (GVVA).

Defensie DMO is van iedereen en voor iedereen, we zijn ervan overtuigd dat we met een diverse en inclusieve organisatie onze taak, Verbinding maken tussen willen en kunnen, het beste kunnen uitvoeren wanneer ons personeel een afspiegeling is van de maatschappij. Wij nodigen daarom graag jou/u uit om te solliciteren op deze functie!