Keywords:
Safety & Security, Policy
Type:
Temporary employment
Location:
Den Haag
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
13/11/2020
Status:
Open
Apply before:
26/11/2020
Hours p/wk:
36

Description:

Functioneel Parket
Bij het Functioneel Parket (FP) leveren we samen met ruim 450 collega’s een bijdrage aan de stabiliteit en veiligheid van onze samenleving. Geen moord en doodslag, wel elke dag de instituten waar onze samenleving op draait beschermen. Als landelijk onderdeel van het Openbaar Ministerie (OM) specialiseren wij ons in complexe zaken rondom fraude, milieu en afpakken. We doen opsporingsonderzoeken, behandelen strafzaken en leveren expertise aan andere onderdelen van het OM. Ons doel? Gepleegde interventies zichtbaar, merkbaar en herkenbaar maken voor slachtoffers, daders en hun omgeving. Wij richten ons op het doen van zaken met effect. Zo dragen we bij aan het oplossen van maatschappelijke misstanden, het straffen van criminelen en het afpakken van verdiend crimineel geld.

Enthousiaste aanjager, sparringpartner en netwerker die kan doorpakken

Hoe maak jij impact? 
Als senior beleidsmedewerker ben je voor het management van het OM een gesprekspartner van betekenis op het thema Afpakken. Je bent strategisch adviseur en aanjager en draagt de landelijke koers op het thema actief uit bij de verschillende OM onderdelen. Je bent de belangrijkste sparringpartner van de landelijk coördinator Afpakken en aanspreekpunt voor andere OM onderdelen. Je hebt veel verantwoordelijkheid, want jij zorgt voor de (actieve) afstemming met ketenpartners – zoals de opsporingsdiensten – op het gebied van afpakken. Ook coördineer je de voorbereiding, aansturing en uitvoering van complexe projecten. Daarbij houd je de interne (operationele) en externe (regionale, landelijke en politieke) ontwikkelingen bij en vertaalt deze naar landelijke beleid, projecten of andere oplossingsrichtingen. Ook beantwoord je Kamervragen en draag je bij aan (verantwoordings)gesprekken richting het ministerie van J&V.

Een dag is dus nooit hetzelfde! De ene dag organiseer je inhoudelijke discussies met officieren van justitie, de volgende dag bereid je een werkbezoek van de minister voor en de dag daarna verdiep je je in inhoudelijke vraagstukken of bereid je een presentatie aan het management voor. Tussendoor ben je aan de telefoon met collega’s van de FIOD of politie, stem je af met andere OM-onderdelen of breng je een bezoek aan andere partners. Stilzitten is er dus niet bij!

Waarom dit de rol voor jou is
We zijn op zoek naar een enthousiaste, ervaren kandidaat met een academisch werk- en denkniveau en een voltooide opleiding Bestuurskunde, Criminologie of Nederlands Recht.
Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare relevante werkervaring en uitstekende netwerkvaardigheden. Je hebt grondige kennis van het OM, beleidsprocessen en wet- en regelgeving en beschikt over strategisch inzicht in maatschappelijke en bestuurlijke ontwikkelingen. Je weet dit om te zetten in concrete voorstellen en/of acties voor de organisatiehandelingsmogelijkheden. Verder beschik je over ruime kennis van methoden, technieken en instrumenten voor project- en procesmanagement, beleidsontwikkeling en implementatie.

Je bent ondernemend, flexibel, zelfstandig innovatief en servicegericht. Je bezit organisatiesensitiviteit en overtuigingskracht

Het team en de werksfeer
Als Senior beleidsadviseur Afpakken ben je onderdeel van het team Beleid en Strategie. Een jonge dynamische afdeling die midden in de organisatie staat. We vertalen politieke en maatschappelijke ontwikkelingen naar strategieën en actielijnen voor de dagelijkse OM-praktijk om op die manier optimaal effect te kunnen bereiken. We verbinden de in- en externe omgeving (van het FP) en hebben een belangrijke rol bij het positioneren van het FP op de beleidsportefeuilles rondom fraudebestrijding, milieucriminaliteit en afpakken. Je adviseert en faciliteert daarbij o.a. de Parketleiding en de landelijk officieren. Het team brengt verbinding en samenhang aan tussen de verschillende portefeuilles en vertaalt operationele onderwerpen en ontwikkelingen die boven portefeuilles uitstijgen naar concreet beleid. Vanuit Beleid en Strategie worden tevens alternatieve handhavingsmethoden en een probleemgerichte aanpak vormgegeven. Het team is initiatiefrijk en wil anticiperen op ontwikkelingen en de actualiteit binnen de verschillende beleidsonderwerpen, waarbij samenwerken en omgevingsbewustzijn een belangrijke rol spelen.

Hoe diverser hoe beter
Bij het OM werken ruim vijfduizend medewerkers met diverse (culturele) achtergronden, opleidingen en kwaliteiten. Als FP geloven wij in de kracht van diversiteit en inclusie, in alle lagen van de organisatie. Denk hierbij aan geslacht, culturele achtergrond en seksuele geaardheid, maar ook aan een arbeidsbeperking en verscheidenheid in opleiding en werkervaring. We streven naar een inclusieve organisatiecultuur. Iedereen telt mee. Het is belangrijk dat alle collega’s zich bij ons thuis voelen en gerespecteerd en gewaardeerd worden.

Arbeidsvoorwaarden
De functie is gewaardeerd in schaal 12 cao-Rijk (maximaal € 5.671,10 bruto per maand bij een 36-urige werkweek). Afhankelijk van opleiding en ervaring vindt inschaling plaats in schaal 12 of aanloopschaal 11 cao-Rijk.

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,37% van je jaarsalaris en IKB-uren. Met IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren ook onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Bijzonderheden

  • Het betreft in eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van maximaal 2 jaar met een mogelijkheid tot een vast contract. De arbeidsduur bedraagt 36 uur per week.
  • De standplaats is Amsterdam, maar indien het werk het vraagt, wordt er ook op andere vestigingsplaatsen van het FP gewerkt. Het FP heeft vestigingen in Den Bosch, Rotterdam, Zwolle en Leeuwarden.
  • Een verklaring omtrent gedrag en instemming met de Insiderregeling zijn een vereiste voor deze functie.

Wij bieden een dynamische, uitdagende en lerende werkomgeving waarbij collegialiteit hoog in het vaandel staat. Je kunt rekenen op betrokken collega’s en een gedegen inwerk- en verdiepingsperiode. Eigen aan ons team is ook het geven en ontvangen van feedback. Het FP heeft bovendien als ambitie om tijd- en plaats onafhankelijk werken op korte termijn daadwerkelijk voor alle medewerkers mogelijk te maken en hen daarin zo goed mogelijk te faciliteren.
 
Inlichtingen
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Tabitha Visscher, Plv. Afdelingshoofd Beleid en Strategie, telefoonnummer 06-51273625.
Informatie over de selectieprocedure kun je verkrijgen bij Kristian Willems, HR-adviseur, tel. 06-55476258.

Sollicitatiewijze
Upload je sollicitatiebrief en cv vóór 26 november o.v.v. vacaturenummer OM-3047 via de knop "SOLLICITEER" op de website.