Type:
Permanent employment
Location:
Driebergen-Rijsenburg
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
08/02/2023
Status:
Open
Apply before:
22/02/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Als senior IT specialist beheertooling in Driebergen ben je primair bezig met het inregelen en beheren van grip op techniek en business. Zorg jij ervoor dat elke IT-dienst vanuit alle technische facetten optimaal wordt beheerd?

 

Wat ga je doen?

Als senior IT specialist beheertooling ben je primair bezig met het inregelen en beheren van grip op techniek en business. Je zorgt ervoor dat elke IT-dienst vanuit alle technische facetten optimaal wordt beheerd. Denk hierbij aan monitoring, configuratiebeheer en deployment, maar ook probleemanalyse. Je staat vooraan om nieuwe ontwikkelingen in IT-beheer te helpen inregelen. Je schakelt in een hybride omgeving tussen klassiek en agile. Je beheert de beheertooling, dus je faciliteert je collega-beheerders.

 

Je taken bestaan onder andere uit:

 • verzorging van de intake van nieuwe dienstverlening, met als oogpunt: beheersbaarheid en tooling;
 • inrichten van business service monitoring;
 • sparringpartner en coach zijn van technische, functioneel en tactisch beheerders en dienstenmanagers;
 • verrichten van analyses en het coachen van je team;
 • verkennen, ontwikkelen en implementeren van nieuwe technologieën die een verbetering of aanvulling zijn voor de functionaliteit van de omgeving;
 • verzorging van kennisoverdracht naar collega’s inzake relevante expertise binnen het eigen vakgebied.

Daarnaast ben je projectmatig betrokken op de gebieden monitoring, logging, administratie, deployment en security tooling.

 

Waar ga je werken?

De productlijn beheertooling-OCR is verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en monitoren van alle operationele onderdelen binnen de infrastructuur. Je maakt deel uit van het beheertooling-team. Het beheertooling-team ontwikkelt monitoring systemen voor alle componenten die in beheer zijn van de Dienst IT. Hieronder valt ook het ontwikkelen, beheren en analyseren van rapportages van technische problemen. Met haar brede focus op de Dienst IT van de politie, is het beheertooling-team een verbindende factor om tot gezamenlijke oplossingen te komen. Dit alles met het doel de operationele systemen van de politie 24/7 beschikbaar te houden voor in totaal zo’n 80.00 eindgebruikers.

 

Wie ben jij?

Als senior IT specialist beheertooling sta je midden in je team en ben jij in staat om binnen en buiten je eigen vakgebied adviserend op te treden bij incidenten, problemen, changes en projecten. Je hebt overtuigingskracht en neemt initiatief. Je bent alert op nieuwe informatie op dit gebied en past die toe in je eigen functie en die van je collega’s.

 

Verder heb je:

 • een hbo diploma, bij voorkeur in de richting Informatica;
 • gedegen kennis van infrastructuur en implementeren van beheertooling;
 • gedegen kennis van een combinatie van: beheer van dienstgerichte monitoring van een Micro Focus ITOM omgeving, Linux, Windows, Vmware, Citrix, Database beheer en monitoring, hardware en netwerkbeheer en monitoring, SIEM, Scripting (perl, bash, lkb, python, groovy, powershell, VB, wmi) en End2End dienstmonitoring, deployment tooling, configuratiebeheer en analysetooling;
 • gedegen kennis van Hardware, Linux, Windows, Vmware, Citrix, Netwerk en Database beheer en van scripting (perl, bash, powershell, python, VB en wmi) End2End dienstmonitoring, configuratie, deployment en analyse tooling;
 • gedegen kennis van en ervaring met ITIL en Agile Scrum.

Wat wij bieden

De standplaats is Driebergen, op afzienbare tijd verhuist het team naar Odijk. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aanstelling in tijdelijke dienst voor een proeftijd van een jaar. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.155,- en maximaal € 5.027,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof.

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist B, werkterrein ICT.

 

Wat verder belangrijk is

 • Een veiligheidsonderzoek A maakt deel uit van de selectieprocedure;
 • Zonder IT-ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.