Keywords:
Economics
Type:
Permanent employment
Location:
The Hague
Education:
Bachelor (EQF 6)
Published:
21/01/2019
Status:
Open
Apply before:
04/02/2019
Hours p/wk:
36

Description:

Wat ga je doen?

Impact Economy is het startup programma van de gemeente Den Haag.  In Den Haag wordt al meer dan 100 jaar gewerkt aan een betere wereld, aan global challenges. Doing good and doing business. Dit noemen wij de Impact Economy, een thema dat in het DNA van onze stad zit.

 

In de rol van sr programmamanager Impact Economy ben jij er met het Impact-team bij de afdeling Economie verantwoordelijk voor dat Den Haag zich verder ontwikkelt tot de onbetwiste Impact stad van Europa. De afgelopen jaren is de infrastructuur ontwikkeld en nu is het zaak om het impact ecosysteem verder uit te bouwen en veel meer ondernemers en investeerders aan Den Haag te binden. We merken dat de vraag naar samenwerking met en dienstverlening door Den Haag ImpactCity zowel lokaal, nationaal als internationaal sterk toeneemt. Het is aan de sr. programmamanager om deze groei in goede banen te leiden. Er is daarbij behoefte aan focus, strategisch inzicht, regie, sterke schouders en sturingskracht.

 

Middels het programma investeren we in verschillende pijlers om het startup klimaat in Den Haag te verbeteren, zoals in netwerken, events, financiering, talent, acquisitie en zichtbaarheid. Als sr programmamanager heb jij de overall coördinatie in handen en bepaal je mede hoe deze pijlers verder ontwikkeld dienen te worden.  Voorts ben je verantwoordelijk voor de strategische ontwikkeling op korte en lange termijn, voor de financiën, marketing en ben je het eerste aanspreekpunt voor het MT en andere diensten.

 

Wat vragen we?

Je bent in staat complexe vraagstukken te analyseren en concreet te maken. Je kunt op meerdere borden tegelijkertijd schaken, zowel op praktisch als strategisch niveau. Je kunt onder druk presteren, hebt een ambitieuze houding en weet in een veelomvattend taakveld goed te prioriteren.

 

Je hebt een universitaire opleiding gevolgd, bij voorkeur op het gebied van economie, innovatie, bestuur, beleid of aanverwante terreinen. Je brengt meerdere jaren ervaring met het ontwikkelen van beleid en strategie rond innovatie, investeringsklimaat, economische clusters of een aangrenzend onderwerp mee. Je bent een uitstekende netwerker met goede sociale vaardigheden. Je hebt aantoonbaar gevoel voor politiek-bestuurlijke omgevingen en weet hoe daarin te opereren. Je kunt met overtuiging leiding geven aan een beleidsprogramma dat bestaat uit talrijke projecten en strategische doelstellingen. Je schrijft graag en goed. Je bent resultaatgericht, hebt een sterke marktoriëntatie en brede blik op het vakgebied.

 

Wat bieden wij?

-Een maximum salaris van € 5.520, - (schaal 12) op basis van een 36-urige werkweek

-Een 36-urige werkweek
-Een vaste aanstelling (je krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling op proef van 12 maanden aangeboden, tenzij je bij de gemeente Den Haag in vaste dienst bent aangesteld of in verband met de ketenbepaling. Bij goed functioneren is er een mogelijkheid op vast dienstverband).

 

Ook kun je rekenen op een uitstekend arbeidsvoorwaarden pakket

-Zoals opname in het ABP-pensioenfonds

-Een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering

-Individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of lidmaatschap van onze sportschool

 

Het team

De afdeling Economie werkt aan een zo aantrekkelijk mogelijk vestigingsklimaat voor bedrijven, toeristen, studenten, expats en investeerders. Doel is de economische ontwikkeling te stimuleren en daarmee zoveel mogelijk werkgelegenheid te creëren. Het aandachtsgebied is heel breed: van ondersteuning aan startende ondernemers tot strategische visies op de ontwikkeling van de stad. Maar bijvoorbeeld ook het versterken van economische clusters zoals cybersecurity en toerisme, het accountmanagement van grote en groeiende bedrijven en thema’s als Impact Economy,  horeca, evenementen en Europese fondsen. Samenwerken met ondernemers, belangengroepen, andere overheden en instellingen staat voorop.

 

Meer weten?

Voor meer informatie over  de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Annabeth den Boogert, Afdelingssecretaris Economie, op telefoonnummer 06 10 16 07 08.

 

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Erik van der Rijt,  

teammanager afdeling Economie, op telefoonnummer 06 54 71 51 00