Keywords:
Urban
Type:
Permanent employment
Location:
Zoetermeer
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
20/09/2018
Status:
Open
Apply before:
22/04/2019
Hours p/wk:
40

Description:

Functieomschrijving

Als senior projectmanager heb je een belangrijke rol rondom infrastructurele projecten. Je bent verantwoordelijk voor het inrichten, leiden, afsluiten en overdragen van complexe projecten op het gebied van electro, besturing en automatisering van projecten in de droge en natte infra. De opdrachten worden gerealiseerd voor grote OEM-klanten en eindklanten in een internationale setting en kunnen in een hoofdaannemerschap, consortia of onderaannemerschap worden aangegaan. De opdrachten worden veelal in een  DBFM-constructie uitgevoerd.

Je bent de spil tussen opdrachtgever, de techniek en leveranciers. Je stuurt op procesniveau, staat boven de partijen en ‘zorgt dat het gebeurt’. Hierin werk je nauw samen met de verschillende stakeholders. Je neemt klantwensen serieus, tegelijkertijd sta je voor je eigen mening en professionaliteit. Je bent niet de technisch specialist, maar weet als gesprekspartner de juiste vragen te stellen en te komen tot scherpe analyses. Je draagt bij aan de professionalisering van projectmanagement binnen de organisatie.

Er wordt veel van je verwacht en dus wordt er ook veel gevraagd. Het ‘senior’ zijn zit in kennis en ervaring, maar vooral in persoonlijkheid. De soft skills zijn leidend. Natuurlijk ben je ook goed bekend met het vakgebied. Op basis van je brede kennis van integrale projecten weet je de link naar de klantvraag en de techniek te leggen. Je doorgrondt snel wat er omgaat in de organisatie zowel intern als extern en weet wat wanneer aan wie te vragen. Je bent gericht op samenwerking, maar biedt ook tegenwicht  wanneer de voortgang van een project daarom vraagt en hanteert daarbij een zakelijke stijl. Standvastigheid, overtuigingskracht en flexibiliteit zijn goed in balans. Een stevige, authentieke persoonlijkheid met verbindend vermogen en realisatiekracht.

 

Wat vragen wij

  • je beschikt over ruime ervaring met het leiden van complexe projecten;
  • je hebt ervaring met het leiden van multidisiplinaire teams;
  • je beschikt over een opleiding op HBO/academisch niveau elektrotechniek of gelijkwaardig;
  • je bent goed op de hoogte van relevante vakgerichte ontwikkelingen;
  • je hebt kennis van System Engineering;
  • affiniteit met overheden;
  • brede ervaring in project management methodieken zoals PMI, PMA, Prince2 e.d.

Wij bieden

Een fulltime baan in een professionele werkomgeving met veel ruimte om jezelf verder te ontwikkelen.

Je krijgt verder een marktconform vast en een variabel inkomen, 27 verlofdagen en 13 ADV dagen per jaar.

Kijk ook op onze website bij “what’s in it for you”.

 

Over ons
Siemens Nederland is actief op het gebied van elektrificatie, automatisering en digitalisering. Wij hebben een zeer breed spectrum van producten en systemen en leveren innovatieve technologieën, diensten en oplossingen op maat.

De divisie Mobility & Logistics binnen de sector Infrastructure & Cities bundelt alle Siemens verkeers-, transport- en logistieke activiteiten. Bijvoorbeeld: geïntegreerd verkeersmanagement om de verkeersdoorstroming van de snelweg tot in de parkeergarage te bevorderen, verkeersoplossingen voor bediening/ besturing van tunnels en denk ook aan installaties voor het geautomatiseerd bedienen van sluizen en bruggen. Meer informatie over deze dynamische werkomgeving is te vinden op: www.mobility.siemens.com.

 

Interesse
Heb je belangstelling? Reageer dan snel. Wij ontvangen je sollicitatie graag! Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met Arjen Hartman  (Groepsleider Projecten)  via tel. o6-13 23 31 66.